Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Sådan får du energi til hverdagen med familie

Få engergi til det travle familieliv med krauterblut

Du vågner tidligt om morgenen når dit barn vækker dig, så er det op, lave morgenmad og få hele familien ud af døren på en god måde.

Når børnene er afleveret skal du på arbejde og være på hele dagen.

Efter arbejde skal du hente, købe ind i supermarkedet, hjem og lave aftensmad og sørge for et par timers kvalitetstid med børnene, inden de skal i seng.

Det siger sig selv at energien, er det, der får det hele til at glide lidt nemmere. Og overskuddet er det krydderi der skal til, for at det hele lykkes med et minimum af konflikter.

 

Men hvordan får du så energi og overskud?

Undersøgelser tyder på, at det er noget så simpelt som en sund jernbalance, der skal til for at få dit energiniveau op og give dig overskuddet i hverdagen.

Undersøgelser har nemlig vist at et helt almindeligt jerntilskud, kan få kvinder til at få mere energi og overskud i hverdagen, også selvom de har en helt almindelig blodprocent og troede, at det var travlhed eller sociale forhold, der var årsagen til trætheden.

Læs også: Er du altid træt? Få energien tilbage

 

Træthed efter fødslen

Mange kvinder har efter fødslen et større jernbehov, fordi de har mistet meget blod, skal amme og får mindre nattesøvn.

Derfor anbefaler sundhedsstyrelsen også, at du fortsætter med at tage jerntilskud i de første 4-8 uger efter fødslen, så du ikke mister energi til den vigtigste opgave i dit liv: At være mor.

Efter den første tid, bør du fortsat sørge for at få rigeligt med jern igennem kosten og overveje, om du skal have et ekstra dagligt jerntilskud.

 

Børns jernbehov

Små børn skal have jerntilskud fra ca. 6 måneder og til de er 2 år. Hvis du giver minimum 400 ml. modermælkstilskud om dagen, bliver behovet automatisk stillet, men hvis du udelukkende ammer, bør du snakke med din sundhedsplejerske eller læge om et jerntilskud.

Tumlinge, børn og teenagere vokser og udvikler sig meget. Derfor er det vigtigt at du sørger for at de får en sund kost med masser af jern i hverdagen.

 

Mildt og velsmagende

Floradix Kräuterblut er et mildt jerntilskud, der fås både flydende og nu også som tabletter. Det er baseret på ekstrakter fra blomster, urter og bær. Det indeholder C-vitamin der fremmer optagelsen i kroppen.

Det flydende ekstrakt har en sød, naturlig smag, der gør det nemt at få børn til at acceptere det. Det kan bruges til børn fra 1-11 års alderen, f.eks. i en dosis på 10 ml eller én tablet om dagen.

Produktet har desuden den fordel, at det er vegetabilsk og ikke indeholder hverken alkohol, farvestoffer, konserveringsmidler, kunstige sødemidler.

Til gengæld indeholder det mange, vigtige sporstoffer, B-vitamin samt C-vitamin, der fremmer optagelsen af jern – både fra produktet selv og fra den daglige kost.