Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

I tvivl? – Røg eller røgfri baby

Som ryger kan man få ekstra lyst til cigaretterne under sin graviditet også selvom man er røgfri. Man står jo i en situation som både er vild, spændende og usikker på en gang. Tanker om den nye fremtid fylder alt, og midt i dette følelsesmylder, kan det være svært at forestille sig en hverdag uden cigaretterne.
Men rygningen er noget, der giver mange gravide dårlig samvittighed. Som kommende mor ønsker man jo at gøre alt det ”rigtige” og ikke mindst, dét der er bedst for sit barn. Derfor føler mange skyld og skam over at ryge, fordi rygningen skader babyen samtidig med, at det kan føles rart.

HÅB OG DRØMME

Alle gravide ønsker naturligvis det bedste for deres barn. Alle håber, at deres barn fødes med et godt helbred til et godt liv. Det gælder selvfølgelig også for gravide, der ryger.

Men rygning er faktisk en af de enkeltfaktorer, der har størst betydning for både graviditeten og fosterudviklingen.

De fleste ved allerede godt, at rygning under graviditeten er skadeligt, både for barnet og for en selv. Men et rygestop kan være en stor beslutning – og kan føles uoverskueligt, hvis man står alene med det.

DU ER IKKE ALENE

På hjemmesiden Røgfribaby.dk kan du møde andre gravide, som har stået i samme situation som dig. Røgfri Baby er et omfavnende univers, som med videocases, inspiration, og viden skal støtte rygende gravide, til at blive røgfri.

Da Stine Louise blev gravid ville hun egentlig gerne stoppe. Men bare tanken om at skulle undvære cigaretterne var hård. Se videoen med Stine Louise, og hør hende fortælle om, hvordan hun tog beslutningen om at blive røgfri, og oplevede at hun havde mere viljestyrke end hun troede.

Klik ind på Røgfribaby.dk og se og læs mere om rygning og graviditet.