Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Babyspire – sådan forholder du dig til den lille spire i maven

Gravid kvinde med billede af babyspire

Du har testet positiv og i et par dage har du været opfyldt af en rus og adrenalin over den lille babyspire i din mave, og alt det den betyder for dit og din kærestes liv. Men så går der et par dage, og pludselig går det op for dig, at der rent faktisk spirer en lille baby inde i din mave – I DIN MAVE!

Det er en overvældende følelse når det pludselig slår dig, at din krop er i stand til at skabe nyt liv. Så hvordan skal du egentlig forholde dig til den lille babyspire i maven?

 

Min bedste ven er en babyspire inde i maven

At være gravid kan godt være lidt som at vente på, at din bedste ven lander efter en lang rejse. Du kender på en eller anden måde den lille babyspire inde i maven, og så alligevel ikke – for din baby har også en personlighed, du skal lære at kende.

Mange oplever at de glæder sig og har svært ved at vente 9 måneder på at baby kommer ud. Som en nær ven, der er savnet.

 

Hvorfor siger folk tillykke?

Nogle gravide oplever ikke at de knytter sig til deres babyspire, før baby er kommet ud af maven.

“Jeg er 14+4 og jeg ka heller ikk forholde mig til min graviditet og glor mærkeligt på folk når de siger tillykke fordi jeg lidt tænker “der er jo ikk noget endnu, og der er mega lang tid til den kommer. ” Skriver Kassa i debatten.

Det er helt normalt at have det sådan, for det er jo faktisk et lille fremmed menneske, som du skal lære at kende, selvom din krop selv har lavet din lille spire.

Læs Min-Mave mødrenes gode råd til at forholde sig til den lille spire i maven

 

Den tætte følelse kommer!

Det er meget forskelligt hvornår kvinder knytter sig til deres lille spire, men en ting er sikkert: Det kommer!

For nogle sker det nærmest inden testen er positiv, for andre sker det nogle måneder efter barnet er født.

“Men som trøst kan jeg fortælle a jeg har snakket med en del kvinder der har født som stortset alle sammen siger a den tætte følelse til barnet kommer når det er født, ikk nødvendigvis med det samme men det kommer og når det kommer vil man forstå a det har været værd a vente på.” Skriver Kassa i debatten.

Det bedste råd er derfor at slappe af og lade værre med at stresse. Det kommer helt naturligt, når det kommer og det sker i sit helt eget tempo.