Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Klar, parat… Nu er det snart!

gravid kvinde ligger på siden med røde sko å maven - født til tiden

Hvornår er baby født til tiden?

Omkring den 37. graviditetsuge er både du og dit barn ved at være klar til fødslen og et barn født nu regnes for at være født til tiden.

Udviklingen og modningen fortsætter dog stadig.

 

  • Han smider det meste af det lanugo (små fine hår) der har dækket hans krop siden 5.-6 fostermåned.
  • Hans eget immunforsvar er umodent og han modtager fortsat antistoffer fra dig gennem placentaen.  Efter fødslen vil han få dine
  • antistoffer tilført via din brystmælk.
  • Selvom dit barns bevægelser nu er stærkt begrænsede af pladsmangel, vil du stadig kunne mærke dem og nogle gange bliver omridset af en lille fod tydelig på dit maveskind.
  • Efterhånden som barnet bliver tungere, vil størstedelen af alle børn vende og lægge sig i hovedstilling.

 

De første fem uger efter fødslen vil du se dit lille barn vokse meget hurtigt. I vil blive bekendte med hinanden, og du vil lære alle dets små særheder at kende.

Barnets verden er svær at forstå for voksne på dette tidspunkt.

Den er i blidt fokus, og dens egenskaber er udefinerede – på visse måder er den ikke så forskellige fra livet i din livmoder.

Men snart vil barnet tage det første spring i sin mentale udvikling. Nye fornemmelser vil bombardere det indefra og udefra.

Nogle af disse ting har at gøre med udviklingen af barnets indre organer og dets stofskifte.  Andre er resultatet af barnets voksende bevidsthed, og det betyder, at barnets sanser er mere følsomme, end de var lige efter fødslen.

I løbet af dit barns første 20 måneders levetid vil det gennemgå 10 store udviklingsspring. Alle sammen forudsigelige og videnskabeligt
veldokumenterede.

Når dit barn har taget disse 10 spring, har det afsluttet en vigtig, indledende periode i sit liv; den såkaldte sensorisk-motoriske periode, og barnet er på en måde nu blevet et ”færdigt” lille menneske. Barnets sanser og dets bevægeapparat er afstemt efter hinanden.

Køb Vidunderlige Uger

 

Om Vidunderlige Uger

Vidunderlige Uger er skrevet af mand og kone forsker team, Hetty van de Rijt og Frans Plooij, og bygger på 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Den er spækket med observationer, eksempler og praktiske forslag.

Oversigten og de uddybende kapitler vil hjælpe dig til at opdage de specifikke uger i de første 20 måneder, hvor alle babyer oplever 10 store udviklingsspring.

Du kan bruge forståelsen af dit barns udviklingsspring til at hjælpe ham igennem de ofte meget forvirrende perioder i hans liv hvor de store udviklingsspring foregår.

Den vil gøre dig i stand til bedre at forstå, hvordan dit barn tænker, og hvorfor det opfører sig, som det gør, i forskellige perioder.

Du vil blive i stand til at vælge den rigtige hjælp, når barnet har brug for det, og de rigtige omgivelser til at hjælpe barnet gennem næsten hvert spring i dets udvikling.

Men først og fremmest håber vi, at du vil få ro i sindet og tillid til din egen evne til at opdrage dit barn.

Vi håber, at denne bog vil være en pålidelig ven og en uundværlig guide i de første 20 måneder af dit barns liv.

Køb Vidunderlige Uger