Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Gravid og orgasme – Hvad er det lige der sker?

Orgasme føles anderledes og vildere under graviditet

Oplever du også anderledes orgasmer, nu hvor du er blevet gravid?

Ingen panik

Det er HELT normalt!

Og det kan føles RET anderledes, som du nok har luret.

Men hvorfor egentligt?

Lad os lige få en definition på banen allerførst:

Ifølge Wiki, er en orgasme både en fysiologisk og en psykologisk respons på seksuel stimulation, som kan opleves af både hankøn og hunkøn. Orgasmen er karakteriseret ved ekstrem fysisk velbehag, der er kontrolleret uvilkårligt af det selvstyrende nervesystem.

*** Hvillket betyder, at orgasmens muskulærer sammentrækninger, har vi ikke selv kontrol over.

Orgasmen er ledsaget af hurtige muskelsammentrækninger i de nedre bækkenmuskler, som omgiver de primære seksuelle organer og anus. Yderligere viser længerevarende undersøgelser på University Medical Center of Groningen i Holland, at den kvindelige og den mandlige hjerne opfører sig næsten ens under en orgasme.

Godt så…

Så fik vi definitionen på plads.

Når man er gravid, så ligger fostret jo i livmoderen og vokser. Jo større baby bliver, jo mere udvidet bliver livmoderen.

Livmoderen bliver selvfølgelig påvirket under en orgasme, og når man ikke er gravid, er det sjældent, at man registrerer, at den trækker sig sammen i de rytmiske spasmer en orgasme giver.

MEN, når man er gravid, og den begynder at blive større og større, og ligefrem så stor på et tidspunkt i graviditeten, at man kan mærke den ret tydeligt, så bliver det også nemmere og nemmere at mærke orgasmens bølger i livmoderen.

Og det kan godt føles en kende mærkeligt de første gange, man oplever det.

Men Maj, er det så ikke farligt, jeg mener, kan det ikke sætte en fødsel i gang, når livmoderen bliver sådan helt hård under orgasme?

Nej, det er slet ikke farligt.

Som udgangspunkt – men hvis du af særlige årsager allerede har talt med din læge om, at du i din graviditet ikke må dyrke sex eller andet i den dur, så skal du selvfølgelig rette dig efter det! Og oplever du deciderede smerter eller blod efter sex i graviditeten, så skal du kontakte lægen med det samme.

Som udgangspunkt er det værste, der kan ske, at bebs bliver vækket af sin skønhedssøvn, og du kan opleve en livlig baby efterfølgende, som flere kvinder har berettet til mig, når jeg har undervist gravide og par.

Så…

Selvom det måske føles underligt og mærkeligt de første gange, du registrerer det, så er der intet farligt på banen, og du skal blot vænne dig til den nye oplevelse og følelse.

Men ja…

Det er lidt underligt.

Men farligt, dét er det altså ikke.

Rigtig god fornøjelse 😉

Kh,
Maj Wismann

 

Vil du læse mere om – så kan du downloade min E-bog ”Når seksualiteten driller” lige her: http://websexolog.dk/gratis/

 

Maj Wismann er sexolog du kan hente gratis kurser