Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Min mand har ikke lyst til mig – Fordi jeg er gravid

Mange mænd mister lysten til sex med deres gravide kæreste

Du læser med garanti kun med lige nu, fordi du ved nøjagtig, hvad jeg snakker om, når jeg skriver som jeg gør i overskriften.

Du har prøvet det.

Afvisningen.

Første gang var han måske bare træt.

Det var ok.

Forståeligt.

Der sker jo også meget med ham under graviditeten ikke?

Du lagde dig måske over til ham, og sagde at det var helt ok, I puttede lidt og faldt i søvn.

Anden gang blev du lidt forundret.

Måske ligefrem lidt chokeret.

Spurgte lidt forsigtigt ind til, om det var dig, han ikke tændte på…

Måske tænkte du det bare.

Velkommen i klubben af gravide kvinder, der oplever at manden mister lysten til sex.

Jow, jow, måske er det lige kækt nok sådan ligefrem at byde dig velkommen i klubben, for jeg ved jo udemærket godt, at det ikke er en klub du har lyst til at være medlem af, men ikke desto mindre, så er det en klub, der faktisk har rigtig mange medlemmer.

Det er bare sådan, at alle medlemmerne tror, at de er de eneste i verden…

Men nej, det er en ganske velkendt klage hørt i mange sexolog-brevkasser at ” Min mand har ikke lyst til mig, fordi jeg er gravid, hvad skal jeg gøre”

Men, men, men…

Kan en mand overhovedet miste sexlysten?

Hvorfor mister han lysten, bare fordi jeg er gravid?

Og hvad kan du og I gøre?

First thing first!

Ja, selvfølgelig kan en mand miste sexlysten, at mænd er konstant liderlige er simpelthen en skrøne af de helt vanvittige!

Det er ganske rigtigt, at der ligger masser af undersøgelser og research, der tydeligt viser, at mænd generelt HAR en højere sexlyst end kvinder, men der er rigtig mange grunde til dette, bl.a. hormoner, evnen til at stresse af når man kører hjem fra arbejde, hvor alle undersøgelser viser at kvinder stresser op, når de kører hjem fra arbejde (stress og sexlyst er IKKE en god combi, vil jeg godt løfte sløret for), men også evnen til at komme i kontakt med lysten, det er simpelthen nemmere for en mand generelt set at få gang i en tænding rent fysisk, da hans største erogene zone sidder uden på og RET let tilgængelig ift. kvinders.

SÅ…

Jo.

En mand kan sagtens miste lysten. Nøjagtig ligesom du kan. Han kan både miste lysten til sex generelt, men også miste lysten til sin kæreste.

Og når vi taler om mænd, der mister lysten i graviditeten, så er det faktisk ofte det sidste, der er på spil!

Jeg er godt klar over, at han nok ikke har sagt det til dig direkte, fordi han er dybt ulykkelig over det, skammer sig og er flov, og er hammer bange for at gøre dig ked af det. Så han siger sikkert bare, at han er træt eller ikke har lyst generelt, for at beskytte både dig og ham.

Men du skal vide én ting!

Og det er, at man ikke selv bestemmer, hvad man får sexlyst af, og hvad man tænder på og ikke tænder på.

Virkeligheden er bare, at nogle mænd simpelthen mister lysten total så snart, der begynder at være tegn på en mave med en baby inden i.

Det er ikke DIG, han har mistet lysten til, men det er dig med mave, og der er ret stor forskel, det skal du huske.

Derudover skal du huske, at fordi man mister lysten, så betyder det heller ikke, at man er holdt op med at elske.

Lad mig give dig et meget personligt eksempel her. Da min mand kom hjem fra Afghanistan, hvor han var udsendt som soldat, kom han hjem og havde tabt 10 kg. Det er RET meget for min mand! Han var skrækkeligt tynd, så tynd, at jeg simpelthen ikke tændte på ham fysisk. Var det noget, jeg bestemte selv? Nej. Nøjagtig, som hvis han tog 30 kilo på, så ville jeg simpelthen heller ikke tænde på ham fysisk længere. Jeg elskede ham stadig, havde stadig lyst til sex, men jeg havde ikke lyst til ham, fordi han var tyndere end tynd!

Men Maj, sådan kan man simpelthen ikke tillade sig at have det.

Nå!

Men det var sådan jeg havde det – og i stedet for at skamme mig over det, så snakkede vi om det, stille og roligt, og det kunne han jo sagtens forstå.

Vi bestemmer ikke, hvad vi tænder på og ikke tænder på eller, hvad der giver os lyst til sex eller ikke lyst til sex.

Der findes f.eks. mænd, der tænder på gravide kvinder og får sindssyg høj lyst til deres kærester, når de er gravide.

Dem er der faktisk så mange af, at der findes porno, der produceret i den kategori.

Så!

Pointen er altså, at det er normalt, det er ikke noget, han gør for at være ond ved dig, det er ikke fordi, han er stoppet med at elske dig, og nej, det er ikke sådan resten af livet – det er pga. maven og det lille liv, der vokser inde i dig.

Og det er ok!

For det er sådan det er – det kan I ikke ændre på. Men I kan ændre på, hvad I så gør, og så prøve at have fokus på forskellige andre måder at være intime på end sex. Hvis det f.eks. nu er selve samlejet, han slet ikke kan have.

Så hvad kan I gøre?

For det første så er det ret vigtigt, at I ikke gør det til et kæmpe problem, nøjagtig, som hvis kvinden mister lysten under graviditeten. Forskellen er dog ofte, at kvinden mister lysten generelt til sex, og manden mister lysten til decideret samleje pga. mavsen.

Det er ikke et problem, medmindre I gør det mega problematisk.

Det er normalt, og det går over, så hav fokus på, hvad I kan gøre i stedet.

Kysse, rører ved hinanden, se på, at I rører ved jer selv, oralsex osv. Der er faktisk ret mange muligheder, hvis man går lidt i den kreative tænkebox.

Jeg kan også anbefale spillet Erotic4Real, som jeg har lavet en anmeldelse af her: http://websexolog.dk/overrask-din-kaereste-med-et-erotisk-spil/

 

Pas godt på jer.

Kh,

Maj

 

Vil du vide mere om manglende sexlyst, kan du læse mere her:

Sandheden om sexlyst: http://websexolog.dk/sandheden-om-sexlyst/

De 5 største problemer i parforholdet – og hvad du kan gøre ved dem: http://websexolog.dk/de-5-storste-problemer-i-parforholdet/

 

Maj Wismann er sexolog du kan hente gratis kurser