Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Manglende sexlyst i graviditeten

Mange gravide mister lysten til sex under graviditet

Manglende sexlyst…

Seriøst…

Er det ikke kun sådan noget kvinder over 55 år oplever, der er gået i overgangsalderen?

Nix.

Du kan glemme alt om, at gemme den manglende sexlyst til du skal pensioneres – undersøgelser viser faktisk, at sex bliver bedre jo ældre du bliver, fordi du udvikler dit seksuelle potentiale mere og mere som årene går, og i takt med, at du får mere og mere styr på, hvad du tænder på, synes er lækkert, hvordan du vil røres ved, hvordan du bliver tændt, når du rører ved din partner osv – og tør at stå ved det, så vokser din lyst til at have sex også.

Interessant!

Jep.

Men, når det så er sagt, så er der RIGTIG mange ting, der påvirker din sexlyst eller mangel på samme, og når du er gravid, så er der rigtig mange faktorer i spil.

Mange kvinder oplever, når de prøver at blive gravide, at deres lyst til sex stiger markant. Og ikke bare MARKANT, men VIRKELIG markant.

Nogle kvinder fortæller om, at de kan gå rundt og være konstant liderlige, at der skal absolut INTET til at tænde dem, at de faktisk bliver tændt og klar til sex hurtigere end nogensinde før, og at de har nemmere ved at give sig hen og give den gas i sengen.

Og så kan det ærlig talt komme som lidt af et chok, når først ”graviditeten” er i hus, om man så må sige, at man så pludselig kan opleve, at sexlysten forsvinder som dug fra solen.

Men hør lige her…

For det første skal du vide, at manglende sexlyst i graviditeten er HELT normalt! Jeg siger det lige igen, så jeg er HELT sikker på, at du er med – det er normalt, det er forventeligt, det er noget du nærmest kan regne med, du kommer til at opleve i perioder.

Så det behøver ikke handle om, at det er fordi du er holdt op med at elske din kæreste, at I ikke passer sammen mere, at din sexlyst aldrig kommer igen osv osv osv.

Ro på!

Den skal nok komme igen.

For den forsvinder af logiske grunde, og du kan derfor også forvente, at den kommer tilbage igen – og derudover, kan du faktisk kickstarte den lidt.

Det behøver jo ikke at være sådan, at du skal sidder i lænestolen med din store smukke mave og trille tommelfinger og vente på at lysten ruller ind over dig som en bølge, og først DER kan du handle på den.

Men hvorfor forsvinder sexlysten overhovedet, bare fordi jeg er gravid, sidder du måske og snøfter, mens du tænker, at det er hammer uretfærdigt?

Som sagt, der er mange årsager, men en af hovedårsagerne i graviditeten er faktisk, at din krop knokler på højtryk. Og lidt firkantet kan man bruge billedet af, at din krop er skabt til at formere sig, derfor fik du måske en forøget lyst, da I arbejde på, at du skulle blive gravid. Nu ER du gravid – så er det som om kroppens modsvar er: ”Og hvorfor i alverden skulle jeg så blive VED med at have lyst, når nu bolden allerede er i mål”.

Det er firkantet – jeg ved det godt.

Men ikke desto mindre ganske relevant.

Derudover er din krop fyldt med hormoner, der alle sammen påvirker din ”spontane” lyst på forskellige måder, du er måske mere træt, ja, du ORKER måske ikke sex, men vil meget hellere sove 16 timer i døgnet – og ved du hvad?

Det er helt ok.

Jamen Maj, betyder det så, at vi ikke skal have sex?

Nej da!

Men det betyder, at du skal tage en snak med din kæreste om, at du faktisk oplever, at kroppen lige nu i denne periode er lidt svær at få op i gear.

Du skal kickstartes.

Og det skal han vide.0 Det er enormt vigtigt, at han ved, at det ikke nødvendigvis handler om ham, fordi dit damplokomotiv pludselig skal bruge 3 kilometer på at få motoren varm – hvor du for 4 måneder siden var et japansk lyntog, der nærmest var på maraton inden han overhovedet var trådt ind af døren.

Tro mig – både mænd og kvinder vender det ofte indad og tænker: ”Det er mig, der er noget galt med, måske er jeg ikke lækker nok, måske tænder hun/han ikke på mig mere, måske elsker hun/han mig ikke mere – osv. osv. osv.”

SÅ…

Pointen er altså, at oplever du manglende sexlyst i graviditeten så skal du snakke med din partner om det, og fortælle ham at det IKKE handler om ham, men at det er fordi der sker så sindssygt meget inde i dig lige nu, at din krop går i sexlyst-betalingsstandsning, og at det måske er anderledes i næste uge, for det er noget, der kommer i bølger.

I bund og grund aner du aldrig, hvad dit daglige sexlyst-barometer siger!

Og en ting er sikkert – hvis du vil gøre en lille ekstra indsats, så kan du sagtens få den op i gear igen, men det kan du læse mere om lige om lidt.

For…

Men mindre din manglende lyst handler om, at det er HAM du ikke har lyst til – altså at du væmmes ved din partner, at der er noget imellem jer, der gør, at du på ingen måde har lyst til at have sex med ham, selvom du faktisk HAR Lyst til sex, medmindre det er sådan, så kan du faktisk gøre noget for at kickstarte lysten.

Har du det skidt med din partner, skal du ikke forsøge at tvinge lysten frem, men i stedet fokusere på ata få løst problemerne imellem jer – så du får lyst til HAM igen.

Men…

Har du lyst til at få lyst, er faktisk et gevaldigt relevant spørgsmål her?

For hvis du savner sex, gerne vil mærke din lyst igen og savner den intimitet det giver med din partner, så KAN du faktisk kickstarte sexlysten.

3 konkrete råd til at kickstarte den manglende sexlyst i graviditeten:

  • Det lyder banalt og ALT for simpelt og lige til. Men tro mig. Kys din partner. Det virker. Kys. Gerne længe. Har han lyst til dig, og er du ved at rive hårene ud af hovedet over fortvivlelse over, at du ikke kan ”mærke en skid lyst”, så kys. Sig: ”Skat, kom med ind på sengen og lad os kysse og se, hvad der sker” – jeg LOVER dig, at i langt de fleste tilfælde, så vil du efter et par minutter begynde at mærke ”liv” – og nej ikke liv i maven 😉
  • Få gang i sanserne. Åhhh, hvor har du sikkert hørt det mange gange før: ”I skal bare massere hinanden” – Gab….. Men hov – massage ER jo mange ting. Jeg anbefaler, at I aftaler, at I nusser og kæler for hinanden, MEN, målet er at det skal være en dejlig omgang nus og IKKE nødvendigvis ende i sex – hvis målet er sex, så ender det med at du ligger der og er spændt som en flitsbue og har VIRKELIG svært ved at nyde de kærtegn du får, fordi du hele tiden ligger og tænker på, om du nu får lyst, og hvad nu, hvis du ikke gør.
  • Gør det ved din kæreste, som du synes er frækt. Seriøst Maj? Jep! Og hør nu lige hvorfor. NÅR vi kvinder mister lysten, så sker der ofte det, at vi bliver passive og ligger og venter på at blive tændt – og vi glemmer ofte helt, at vi faktisk selv kan handle og ”gøre noget”. Og noget, der faktisk virker er at flytte fokus – for det ”snyder” din krop og din overaktive og mega-hurtigt-tænkende-hjerne. Når du beslutter dig for at du har LYST til at give din kæreste en fræk oplevelse, f.eks. en gang krops massage, hvor du smører ham ind i olie, kysser ham, nusser for ham, rører ved ham, teaser ham, leger med ham og har fokus på, hvad DU nyder at gøre ved HAM – så flytter du fokus fra ”Jamen, jeg har jo ingen lyst” til ”Hvad synes jeg er dejligt at gøre ved min kæreste”, og det kan faktisk i DEN grad trigge din liderlighed, tænding og lyst.

 

Og sidst, men ikke mindst – husk, det er helt normalt at opleve udsving i sexlysten, når man er gravid. Du er IKKE unormal, hvis du oplever det. Og det behøver ikke at blive et problem, hvis I taler om det, og du hjælper med en lille kickstart engang imellem.

Pas på jer.

Kh,
Maj

 

Vil du læse mere om sexlyst, kan du læse om:

Til dig, der har mistet lysten til sex – Den lille, men enormt vigtige forskel, du bør kende! : http://websexolog.dk/mistet-lysten-til-sex-2-vigtige-ting/

Sandheden om sexlyst – lær at få den tilbage: http://websexolog.dk/sandheden-om-sexlyst/

 

Maj Wismann er sexolog du kan hente gratis kurser