Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Sex og smerter i graviditeten? – Nej, du må ikke ignorere det!

Smerter i forbindelse med sex under graviditet må ikke ignoreres

I sidste uge.

Fik jeg en mail i min brevkasse.

En af de spørgsmål, hvor jeg er NØDT til at svare – om ikke andet så privat.

For, hvis jeg ikke svare, kan det have fatale konsekvenser, sådan HELT alvorligt!

Jeg KAN slet, slet ikke nå at besvare alle de spørgemål jeg får i min brevkasse på websexolog.dk – nogle uger får jeg 30 spørgsmål!

MEN, jeg får en mail hver evig eneste gang, jeg får et nyt spørgsmål, og jeg holder øje, for hvis der kommer netop sådan nogle spørgsmål, som dét, jeg fik i sidste uge – så sender jeg et svar.

Ikke i min brevkasse.

Men privat.

Ikke noget langt, men et hurtigt og konkret svar.

For så skal der handles!

Spørgsmålet lød cirka sådan her: ”Hej Maj, min kæreste og jeg havde sex i aftes og jeg fik nogle smerter under samlejet og fik en lille blødning bagefter. I dag bløder jeg, som en mild menstruartion – er det farligt? Min veninde siger, at det er meget normalt, men jeg er lidt bekymret, men synes også, at det er lidt pjattet at gå til lægen, hvis det er helt normalt – har du et godt råd?”

Mit svar: ”Hej med dig, du skal selvfølgelig gå til lægen, og du skal ringe med det samme. Din veninde har ret i, at det kan ske, at man får en lille smule blødning, hvis man har haft voldsom sex, men uanset, hvilken slags sex, man har haft, skal man ALTID, og jeg gentager ALTID gå til lægen med det samme, når man bløder under en graviditet. Der er slet ingen diskussion. Og hvis du havde smerter under samlejet, så skal du også sige det til lægen. Jeg skriver ikke det her for at gøre dig bekymret, men for at være på den sikre side, så skal du ringe til din læge. Nu.”

Det er rigtigt, at du med garanti kan finde en veninde eller to, der har oplevet det også, og hvor lægen sagde, at det var ingenting.

Men husk på, at det er langt bedre at gå en gang for meget til lægen end en gang for lidt.

Og så er det vist skåret ud i pap.

Blod efter sex, smerter under sex, smerter efter sex, blødning under samleje – SÅ er det til lægen.

Kærligt, men MEGET bestemt,
Maj Wismann

 

Maj Wismann er sexolog du kan hente gratis kurser