Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Boller i karry (+1 år)

Boller i karry med ris

Helt uden at nogen opdager det, har der har sneget sig nogle grøntsager ind i børnefamiliens yndlingsret.

Børnene er boller i karry med retten, og laver du en stor portion, kan du gemme den som en nem ret til dagen efter.

TIPS: Der kan bruges hakket kalve- og svinekød max. 10% fedt.

 

Tid

35 minutter

Ingredienser

Boller

2 stk gulerødder

1 stk løg

400 g hakket kyllingefars

30 g groft mel

1 dl mælk

1 stk æg

salt og peber

 

Karrysauce

1 stk løg

4 stk gulerødder

1 halv æble

1 spsk olie

2 tsk karry

4 dl vand

1 stk hønsebouillionterning

2,5 dl madlavningsfløde

1,5 spsk groft mel

salt og peber

2 spsk citronsaft

 

Tilbehør

3 dl ris

5 dl vand

 

Sådan gør du:

1. Riv gulerod og løg på den fine side af rivejernet.

2. Rør kødet sammen med gulerod, mel, løg, mælk, æg, salt og peber.

3. Kog risene

4. Form farsen til små boller, og kog dem i vand i ca. 10 min.

5. Tag bollerne op med en hulske, og læg dem på en tallerken.

6. Riv gulerod, løg og æble på den grove side af rivejernet.

7. Varm olien, og svits karry i 1-2 min.

8. Svits først gulerod og løg i gryden i 2 min., og tilsæt derefter æble, vand og bouillon.

9. Kog saucen i 2-3 min. under omrøring.

10. Ryst fløde/kokosmælk med mel i en meljævner, og rør det i saucen.

11. Kog saucen igennem i 5 min. under omrøring.

12. Smag til med salt, peber og citronsaft, og blend saucen med en stavblender.

13. Kom bollerne i saucen, og varm retten, inden den serveres.