Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Svensk pølseret

Svensk pølseret nemt og klar til servering

Serverer du svensk pølseret for en svensker vil vedkommende nok kigge mærkeligt på dig. Svensk pølseret er nemlig ikke svensk men en kendt dansk gryderiet. Det tætteste svenskerne selv kommer på en ret der ligner er “korv stroganoff”

Svensk pølseret er nemt at lave og består af kartoffel- og pølsestykker i en sovs af tomatpuré, løg, paprika, fløde og mælk.

En opskrift hvor du kan samle hele familien omkring spisebordet.

 

Tid

30 minutter

 

Ingredienser

1 kg kartofler

1 stort løg

1 fed hvidløg

1 tsk paprika

3 spsk tomatkoncentrat / Tomatpuré

6 stk nøglehulsmærkede pølser (fx Wienerpølser)

3 dl mælk

1 dl fløde

1 spsk æblecidereddike

olie

salt og peber

purløg

 

Sådan gør du:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Herefter koges kartoflerne til de er møre ca 15 min.

2. Skær pølserne i mindre stykker ca 2 cm og svits dem i lidt olie i en gryde til de er gyldne. Tag dem af og lad dem vente i en skål.

3. Imens hakkes løg og hvidløg.

4. Løg og hvidløg svitses gyldent i lidt olie i en gryde.

5. Tilsæt paprika og tomatkoncentrat/tomatpure og svits det kort.

6. Mælk og Fløde tilsættes og det hele blandes.

7. Kartoflerne tilsættes og lad det simre i 5 min.

8. Tilsæt pølserne og varm retten igennem.

9. Retten kan tilsættes ekstra mælk/vand hvis saucen er for tyk.

10. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.

11. Svensk pølseret serveres toppet med hakket purløg