Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Thaikylling med ris (+1 år)

Thaikylling med ris

Thaikylling med ris til hele familien.

Det anbefales ikke at børn får ris hver dag, da det indeholder arsen, men ris må gerne indgå som en del af en varieret kost.

Retten kan smages til med friskrevet ingefær eller finthakket hvidløg.

 

Tid

45 minutter

 

Portioner

4 personer

 

Ingredienser

300 g kyllingekød

5 forårsløg

4 gulerødder

1 spsk olie

4 dl bouillon

2 dl light kokosmælk

2 spsk gurkemeje

2 spsk limesaft

1 tsk sukker

2 spsk fiskesovs eller soja

250 gram ærter fra frost

 

Tilbehør

350 gram ris

Ris kan erstattes med brød

evt guacamole – her finder du opskriften på guacamole

 

Sådan gør du:

1. Skær kyllingekødet i strimler 0,5 x 0,5 x 3 cm lange

2. Skær forårsløg i skiver og gulerødderne i tern 1 x 1 cm.

3. Svits kort gulerødder og forårsløg i olie

4. Tilsæt bouillon, kokosmælk, gurkemeje, limesaft og sukker.

5. Lad det koge for svag varme 5 minutter under låg.

6. Tilsæt kyllingekødet og lad det koge yderligere 5-8 minutter.

7. Smag til med fiskesovs og evt salt og peber.

8. Kom ærterne i og kog kort op.

 

Lav retten børneegnet

Skær barnets kyllingekød ud i små stykker og anret det så det ikke bliver blandet sammen, så har barnet bedre mulighed for at se maden, finde ud af hvordan det smager.

Køb: lækkert og praktisk spisesæt til barnet i Min-Mave Shoppen