Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Grovboller med gulerødder

Grovboller med gulerødder

Grovboller med gulerødder er rigtigt gode som mellemmåltid om eftermiddagen. Grovbollerne er fryseegnede.

Tag dig lidt ekstra tid med æltningen af grovbollerne det giver en mere luftig bolle. Du kan justere forholdet mellem hvedemel og grahamsmel alt efter hvor grov en bolle du vil have.

Tid

1 time 30 minutter meget af tiden går med hævning

 

Ingredienser

4 stk gulerødder

50 g gær

3 dl vand

3 dl neutral yoghurt

5 tsk salt

3 dl havregryn

3 dl grahamsmel

6 dl hvedemel

 

Sådan gør du:

1. Gulerødderne rives groft så er de klar til brug.

2. Lun vandet til fingerlunt – ca. 37 grader

3. Gæren smuldres i en skål. Tilsæt vandet og opløs gæren med en ske og tilsæt så yoghurt

4. Tilsæt salt – 2-5 tsk alt efter om du godt kan lide brød der smager af lidt mere

5. Havregryn tilsættes og røres rundt.

6. Gulerødderne tilsættes og rør brug røremaskine/elpisker

5. Tilsæt grahamsmel og hvedemel

6. Dejen er fugtig

7. Dejen tildækkes med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ca. 45 minutter svarende til at dejen er blevet dobbelt størrelse

8. Bollerne formes med en ske på bagepladen. Lad dem efterhæve 15-20 minutter. De flyder lidt ud under hævningen så lav dem høje. (Bollerne hæver til ca. dobbelt størrelse i ovnen)

9. Grovbollerne bages ved 220 grader (200 grader i varmluft) i 18-20 minutter. Bollerne bliver gyldne og tager du en bolle ud skal den lyde hul når du banker den på bunden.