Frikadeller med grøntsager og krydderurter
De kendte frikadeller frisket op med grøntsager og krydderurter.
Børnene elsker dem!
Tips: Børnene elsker den søde smag, som gulerødderne giver.
Kan serveres med kartoffelsalat, kogte eller ovnbagte kartofler og den grønne bønnesalat.
Forårsløgene kan erstattes med en ½ reven squash og om vinteren med et halvt løg.
Tid
25 minutter
Portioner
4 personer
Ingredienser
4 bundt forårsløg
100 g gulerødder
3 stilke persille
500 g hakket svinekød
30 g havregryn
1 tsk groft salt
0,5 tsk peber
1 stk æg
2 dl mælk
1 spsk olie
1 spsk groft mel
Sådan laver du frikadeller
1. Skær forårsløgene i meget tynde skiver (brug også det grønne)
2. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet
3. Skyl, og hak persillen
4. Rør farsen sammen med havregryn, salt, peber, æg og mælk i en stor skål. Er farsen ikke helt fast nok, kan du tilsætte 1 spsk groft mel
5. Tilsæt forårsløg, gulerødder og persille
6. Form farsen med en ske, og steg frikadellerne på en pande i lidt olie i 8 min. på hver side