Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Kartoffelsalat

kartoffelsalat til grillmad

Hjemmelavet kartoffelsalat er et must til grillmad en sommeraften.

Vores favorit er en kold kartoffelsalat, hvor asparges kartofler er vendt i en dressing af creme fraiche, mayonnaise, løg, karry, dijon sennep og salt & peber.

Tid

60 minutter inklusiv kogning af kartofler

 

Ingredienser

800 g aspargeskartofler

2,5 dl creme fraiche

0,5 dl mayonnaise

1 tsk karry

0,5 revet løg

1 tsk salt

1 knivspids peber

Pynt

2 stk tomater

1 bundt purløg

 

Sådan laver du kartoffelsalat:

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand – De skal være møre men faste. (kog kartoflerne i 10 minutter, herefter tage kartoflerne af kogepladen og lader dem stå i det kogende vand i 10 minutter.) Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af

2. Creme fraiche, mayonnaise og karry røres sammen i en stor skål

3. Løget rives fint og kommes i dressingen

4. Smag dressingen til med salt og peber

5. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Kom herefter kartoflerne i dressingen

6. Anret i en skål og kom kartoffelsalaten i køleskabet – gerne mindst 1 time

7. Inden servering pyntes kartoffelsalaten med tomater i både og hakket purløg