Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Gammeldags millionbøf med kartoffelmos

millionbøf med kartoffelmos

Gammeldags millionbøf kan evt tilsættes revne gulerødder under bruning, for at få lidt grønsager med i måltidet.

Det er et godt alternativ til andre kødsauce, hvor der ofte tilsættes tomat i forskellige former.

Tips: For at give retten et ekstra tvist kan der krydres med chili.

 

Tid

60 minutter – men meget er simretid

 

Ingredienser

Millionbøf

400 g hakket oksekød, 3-7 % fedt

2 løg

4 dl oksebouillon

1 spsk maizenaalt efter ønsket konsistens

Lidt kulør

Salt og peber

Margarine til at brune i

 

Kartoffelmos

500 g kartofler

25 g smør

1 dl lun mælk

2 tsk salt

 

Sådan gør du:

1. Hak løget fint og svits det i margarine i en gryde.

2. Tilsæt hakket oksekød og brun det.

3. Tilsæt peber og rør det rundt.

4. Herefter tilsættes oksebouillon.

5. Lad retten simre 20-30 minutter.

6. I mens skræller du kartoflerne og hælder vand ved, så det lige dækker kartoflerne. Du kan med fordel skære kartoflerne i mindre stykker da det korter kogetiden.

7. Kog kartoflerne i 15-20 min til de er møre.

8. Millionbøffen jævnes og gives kulør.

9. Herefter smages til med salt og peber

10. Kartoflerne piskes med el-pisker og tilsættes smør, salt og den lune mælk (det er vigtigt at den er lun, da kartoffelmosen ellers bliver lang i konsistensen)

11. Millionbøf med kartoffelmos er klar til servering