Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Tomatsuppe lækker og cremet

Tomatsuppe i skål med tomater og basilikum

Opskriften på tomatsuppe har vi fået af vores tidligere kok – Alfredo.

Alfredo lavede fantastisk mad og tomatsuppen her har Alfredo blandt andet serveret ved en middag hos den italienske ambassadør i Danmark.

Men tomatsuppen kan også nemt laves hjemme til hverdag og børnene elsker den.

 

Tid

60 minutter

Til 4 personer

 

Ingredienser

3 spsk olivenolie

1/2 løg

2 fed hvidløg

7 friske basillikum blade

1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomatpure – lille dåse

2 dl vand

1 stk hønseboullion terning

2,5 dl piskefløde

1 tsk salt

1 knivspids peber

Parmasan

 

Sådan laver du tomatsuppen:

1. Løg og hvidløg hakkes og svitses i en gryde med varm olie

2. Når løgene er gyldne, tilsættes tomaterne og tomatkoncentratet / tomatpure under omrøring

3.Tilsæt herefter 2 dl. vand, hønseboullion og basilikum

4. Skru op for varmen og lad suppen koge under låg i 15-20 minutter

5. Suppen blendes med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk ikke at fylde blenderen helt op

6. Lad den blendede suppe koge videre under svag varme i ca. 15 minutter

7. Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber

8. Anret suppen i skåle (gerne forvarmede) og pynt evt. med revet/høvlet parmasan samt ekstra frisk basilikum