Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Rugbrødschips ristet i ovnen

Rugbrødschips kan bruges som lækker snack

Her en lækker sund snack leveret af Morten Skærved fra hans kogebog “Moderne madpakker”.

Opbevar de lækre, sprøde rugbrødschips i en kagedåse eller plasticpose, så de bevarer sprødheden.

 

Tid

10 minutter forberedelse

45 minutter i ovnen

 

Ingredienser

500 g skiveskåret fuldkorns-rugbrød fx multikernerugbrød

2 spsk olivenolie

2 tsk fint havsalt

 

Sådan gør du:

1. Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og drys med salt.

2. Skær dem i 1½ centimeter brede stænger.

3. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir.

4. Tør/rist stængerne i en 150 grader varm ovn i 45 minutter. Sluk for ovnen og lad stængerne tørre ved eftervarmen – evt. natten over.

5. Opbevar de tørre stænger i en kagedåse eller plasticpose, så de bevarer sprødheden.

 

Server

Lav din ynglingsdip og server den til rugbrødschipsen- kun fantasien sætter grænsen.

For eksempel:

Guacamole

Creme fraice med salt og peber