Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Flødekaramelliserede æbler med nøddedrys

Karamelliserede æbler med nøddedrys

Karamelliserede æbler er perfekte til en fødselsdag i haven eller en skovtur.

 

Ingredienser

5 dl piskefløde

250 gr. sukker

120 gr. glukosesirup

8 æbler

8 træpinde

Pynt fx.:

  • Fint hakkede nødder
  • kokos
  • krømmel
  • tørret hindbær
  • tørret ingefær

 

Sådan laver du flødekaramel

Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde og lad det koge ved svag varme i 45-60 minutter.

Når karamellen bliver brun og tyk, kan du tage en smule op og teste ved at putte en lille smule på en teske og dyppe det i koldt vand, for at se om det stivner.

Karamellen skal næsten altid have et par minutter mere, når man tror den er færdig.

 

Forbered æblerne

Imens karamellen koger og duften breder sig i køkkenet kan du forberede æbler og pynt.

Skyl og tør æblerne med et rent viskestykke.

Stik træpindene i æblerne, der hvor stilken normalt sidder.

 

Forbered pynten

Hak nødderne fint og læg dem i en dyb tallerken.

Læg kokos i en dyb tallerken

Læg krymmel i en dyb tallerken

Tørrede hindbær og ingefær er nemmere at pyte med i hånden, da smagen er kraftig og konsistensen er meget finere.

 

Karamelliser æblerne

Dyp æblerne i den færdige karamel og drej rund, så karamellen dækker hele æblet.

Pynt æblet med din foretrukne pynt og sæt det til tørre.

Du kan enten sætte dem på et stykke bagepapir eller i et stativ eller en klump oasis / salat hoved eller hvad du nu har.

Fortsæt indtil alle æblerne er lavet.

Hvis der er karamel tilbage kan du bruge det til at lave karameller af.

 

Del