Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Kokostoppe

Kokostoppe

De er nemme og hurtige at lave og smager skønt, kan med fordel dyppe bunden i mørk chokolade.

Tip: Hvis du gerne vil have lidt friskere smag, kan du i stedet for vanillestang komme revet skal fra 1 økologisk lime.

 

Tid

20 minutter

 

Ingredienser

200 g kokosmel

200 g ren rå marcipan

150 g rørsukker

50 g smør

150 g kondenseret mælk

2 pasteuriserede æg

korn fra 1 vanillestang

100 g mørk chokolade

 

Sådan laver du kokostoppe:

1. Smelt smøret.

2. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt til en ensartet masse.

3. Tag en ske og lav små kugler af massen og kom dem på en beklædt bageplade.

4. Bages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 10-15 min til de er let gyldne i overfladen.

5. Lad kokostoppene afkøle.

6. Smelt den mørke chokolade over vandbad. Dyb bunden af de afkølede kokostoppe i chokoladen.

7. Kom dem tilbage på bagepapiret til chokoladen er størknet.