Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Nemme hjemmelavede æbleskiver

Æbleskiver nemme og hjemmelavede

Fyld hjemmet med duften af nemme, hjemmelavede æbleskiver – det er ikke så besværligt, som man måske skulle tro.

 

Det skal du bruge til ca. 15 æbleskiver:

4 dl / 240 gram hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. natron
½ l mælk fx sødmælk eller kærnemælk<
2 æg (delt i æggehvide og æggeblomme)

 

Sådan gør du:

Skræl et par æbler, og skær ud i mellemstore stykker og hav dem klar ved siden af komfuret.

Pisk nu æggehviderne stive.
Pisk mel, sukker, natron, æggeblommer og kærnemælk sammen i en skål.
Vend nu æggehviderne forsigtigt i.

Sæt æbleskivepanden på komfuret og tænd for medium varme.
Put en god klat smør på æbleskivepanden, fordelt i de forskellige fordybninger.
Hæld nu dejen i panden, og fyld næsten hullet op med dej – vha. en sovseske eller hæld dejen på en kande og hæld herfra.
Put nu et stykke æble ned i hver æbleskive.
Vend æbleskiverne så snart, at der er en fast skorpe. Der må meget gerne løbe dej ud over, og vend æbleskiverne nogle gange, så de får den runde form.

Servér med flormelis og syltetøj – eller hvad du bedst kan lide af tilbehør til dine hjemmelavede æbleskiver.