Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Pebernødder – ingen jul uden juleklassikeren

Pebernødder er hyggelige i december

Ingen jul uden pebernødder. Det må være klassikeren over dem alle, når vi taler juleknas.

Og hvorfor egentlig ikke lave dem selv? Det er nemt, og børnene kan være med i køkkenet – selv din lille tumling!

Opskrift på dej:

250 gram blødt smør
259 gram brun farin (puddersukker)
1 tsk. ingefær (frisk revet eller stødt)
1 tsk. nelliker (stødt)
1 tsk. kardemomme
1 tsk. hvid peber
1,5 tsk. natron
1 dl. fløde
500 gram hvedemel

Hav med fordel to skåle, en sigte og en bageplade med bagepapir klar.

 

Sådan gør du:

Smør og brun farin piskes sammen med en elpisker, og fløden tilsættes.

Bland hvedemel, krydderier og natron i en separat skål, hvorefter det sigtes i.

Dejen æltes godt sammen.

Nu skal dejen trilles i pølser, der er lige så tykke som en finger.

Skær så ‘pølserne’ stykker, der er ca. 1 cm, tril dem til kugler, og sæt dem på bagepladen og giv dem et tryk, så de får den rigtige pebernøds-form. De kan stå ret tæt på bagepladen uden at glide sammen.

Pebernødderne bages i en forvarmet ovn ved 200°C grader i 8-10 min.

Lad dem køle helt af, før de kommes i en lufttæt beholder.

Så er der pebernødder til julens hyggestunder!