Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Hverdagsmad til hele familien

hverdagsmad til hele familien

Her kan du få inspiration til nemme, sunde og spændende opskrifter til hverdagsmad til hele familien. Opskrifterne er som udgangspunkt er nemme og sunde at lave – og med fokus på den gode smag.

Dit barn kan fra 6 måneders alderen spise med på stort set alt det mad, som resten af familien får – så du behøver ikke stå og lave speciel mad til junior. I starten handler det om at sanse, fornemme og smage maden. Lad dit barn prøve og øve sig i at spise fra 6 månedersalderen, og fra det kan sidde selv i en højstol – og se dit barn blive selvlært verdensmester i at spise mad! Dit barn skal selvfølgelig følge anbefalingerne målrettet til små børn.

Børn har godt af at blive præsenteret for alle slags smage i en tidlig alder, så man kan undgå, at de bliver kræsne. Tænk surt, sødt, bittert og krydret – kun din fantasi sætter grænser.
Der kan være perioder hvor dit barn spiser ensidigt, eller meget lidt. Det gør ikke noget og du må endelig ikke presse dit barn til at spise og undlad at tilbyde usund mad for at lokke. Hav masser af tålmodighed, når dit barn øver sig på at spise – også selvom det ser ud som om dit barn hellere vil undersøge hvordan mælk ser ud, når det hældes ud af kruset.

Dit barn sagtens kan deltage i madlavningen – allerede fra de er helt små. Om det er at sidde med en lille skål og en ske og røre rundt i nogle madvarer, eller hjælpe med at blande og mixe – så er det en alletiders måde at inkludere din guldklump i husholdningen på, allerede fra de er 1 år.

Husk, at hvis der bliver spildt lidt – så kan det altid tørres op. Øvelse gør mester :-)

Så frem med krydderier, hvidløg og masser af farverige grøntsager og bælgfrugter, og leg med i køkkenet!
Bon appetit!

 

Husk at være påpasselig med nødder (peanuts, mandler osv.), rå gulerødder, hård frugt, hele vindruer og popcorn til dit barn er 3-4 år pga. kvælningsfarer. Dette er der selvfølgelig taget hensyn til i disse opskrifter, der som udgangspunkt følger anbefalingerne ift. børn og ernæring.
Fødevarer med fx nitrat og arsen i er der taget hensyn til og givet forklaring på i de enkelte opskrifter.

Artikler - Hverdagsmad til hele familien

 • Pirogger til madpakke, aftensmad eller som snacks

  Hvad skal du finde på at komme i madpakken i morgen? Det er et evigt tilbagevendende spørgsmål for os forældre. Pirogger er nemme at lave, og denne udgave er en sund variant til junior - og til resten af familien. De er gode at have liggende i køleskabet som en snack til mellemmåltid, og de vil sikkert være populære på en læng.... Læs mere

 • Korma kylling – nem hverdagsret til hele familien

  Indisk mad er en eksplosion af smagsindtryk og spændende krydderier. Hér er en udgave af klassikkeren, Korma Kylling, der er tilrettet hele familiens smagsløg. Opskriften er nem at lave, og så er den sund og velsmagende. Du kan selvfølgelig tilføje / udskifte krydderier og grøntsager, som du lyster :-)... Læs mere

 • Barsels bolognese

  Pasta med kødsauce finder du altid i top tre blandt børnenes favorit og pasta med kødsauce kan hele familien samles om.... Læs mere

 • Græskarsuppe lækker og cremet

  Denne græskarsuppe er suppe helt ideel - lækker og cremet! Opskriften du skal prøve når du har lavet græskarhoveder.... Læs mere