Laver du græskarhoveder med børnene til Halloween og mangler en opskrift til at bruge græskarkødet til?? Denne græskarsuppe er suppe helt ideel, lækker og cremet!
Du kan bruge butternut-squash, hokkaido og lignende som græskar.
Server græskarsuppen med lidt skyr, et stykke fiberrigt brød og drys med krydderurter.
Tips:
- Lav en stor portion græskarsuppe og frys ned, så har du til en hurtig forret eller hovedret i fremtiden.
- Gem græskarkerne, hæld dem ud på en bageplade, dryp med olivenolie og salt, og bag i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
Så har du de lækreste snacks!
Tid
45 minutter
Ingredienser
3 dl grønsags- eller hønseboullon
1 skrællet kartoffel
salt og peber
1 kvist frisk timian
1 tsk spidskommen
1 hakket løg
650 g skrællet og renset græskar
1 fed presset hvidløg
2 tsk olivenolie
Sådan gør du:
1. Græskar og kartofler skæres i terninger
2. Løg, hvidløg og spidskommen ristes 2-3 min. i olivenolie.
3. Græskar- og kartoffelterninger tilsættes og der ristes videre under omrøring i 5-6 min.
4. Grøntsagerne hældes i en gryde, og grøntsagssuppen tilsættes.
5. Suppen koger ved middel varme i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre.
6. Suppen blendes, til den får en ensartet konsistens. Brug fx stavblender.
7. Hæld suppen i en gryde, og varm den igennem ved middel varme.
8. Smag evt. til med mere salt og peber.
Kommentarer