Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Korma kylling – nem hverdagsret til hele familien

korma

 

Indisk mad er en eksplosion af smagsindtryk og spændende krydderier. Her er en udgave af klassikkeren, Korma Kylling, der er tilrettet hele familiens smagsløg.

Opskriften er nem at lave, og så er den sund og velsmagende. Du kan selvfølgelig tilføje / udskifte krydderier og grøntsager, som du lyster 🙂

Ingredienser til 2 voksne og en 2 årig:

Kyllingbryst / kyllinglår – vi brugte en pakke kyllinglår
(Hvis du vil lave en vegetarisk udgave, kan du bruge forkogte kikærter i stedet for kylling)

½ liter Vand
Boullion – jeg bruger en økologisk grøntsagsboullion
½ liter Kokosmælk (dåse/karton)

2 Løg
2 Porrer
4 Gulerødder

Kanel
Spidskommen
En smule chili
Karry
Tandoori
Fennikelfrø – stødt eller hele
Hvidløg

Pynt med krydderurter:
Koriander
Mynte

Tilbehør:
Blomkålsris / almindelige ris
Dampet broccoli

Sådan gør du:

Brun kyllingen af i en gryde. Steg i fx økologisk kokosolie.

Skyl alle grøntsagerne godt (vær opmærksom på porrerne, der kan være jord mellem bladene, og smid grøntsagerne i en stavblender eller foodprocessor så det bliver finthakket.

Steg nu hvidløg af sammen med krydderierne i et minuts tid mens du rører rundt, og tilsæt grøntsagerne med kyllingen og krydderier. Steg og rør rundt i et par minutter.

Tilsæt kokosmælk, vand og boullion, rør rundt, og lad det simre ved svag varme i ca ½ time. Gerne længere, så retten kan koge lidt ind.

Blomkålsris:

Brug et blomkålshoved og put buketter i din foodprocessor og hak det fint. Steg i økologisk kokosolie, og tilsæt 2 dl vand, og rør rundt til vandet er fordampet.

Bon appetit!

 

Der er uorganisk arsen i ris, så det er en god idé ikke at give ris hver dag til dit lille barn. Arsen i store mængder over en længere periode menes at være kræftfremkalende, og især børn er modtagelige. Dette gælder også risgrød og riskiks. Læs mere her om uorganisk arsen.
Kilde: WHO, Fødevarestyrelsen & videnskab.dk