Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Find de rigtige vinterstøvler med Skoringen Børneunivers

skoringen vinterstøvle

Her er alt, hvad du skal vide, når du skal ud og købe efterårs- og vinterstøvler til din lille Guldklump.

Få også gode råd til, hvordan du holder de små fødder dejlig varme og tørre med de rigtige strømper, tips til tørring og imprægnering.

 

Efterår

Når det bliver efterår, kan en varm strømpe godt forlænge sæsonen for et par sko – hvis de ikke er blevet for små!

Ellers er gummistøvler gode til regnvejrsdage. Det er vigtigt, at gummistøvlerne passer godt til foden, fordi der ikke er støtte i støvlen eller i skaftet. Derfor skal man kun bruge gummistøvler til de våde dage og helst ikke en hel dag af gangen.

Hvis det er vejr til kondisko, bør de være i åndbare materialer, så fødderne ikke bliver for varme. Kondiskoene skal sidde godt fast på foden, og vi anbefaler, at skoene er 15 mm. længere end foden. Tæerne skal også kunne være der i deres fulde bredde og højde, og de må endelig ikke klemmes sammen.

Hælkappen skal helst være fast, og sålen let bøjelig og gerne støddæmpende med en skridsikker bund.

 

Vinter

Når vinteren melder sig, er det tid til vinterstøvler, der gerne må være både vandtætte og åndbare.

Kig efter støvler med texmembran som f.eks. Goretex, SympaTex eller texmembran, der både holder fødderne dejligt varme og tillader foden at ånde.

For at støvlerne med texmembran virker efter hensigten, er det vigtigt, at barnets strømper er lavet af et materiale, der ikke holder på fugt, f.eks. strømper af et blandingsprodukt som uld/akryl eller bomuld/akryl.

Er strømperne af f.eks. ren bomuld eller uld bliver fødderne fugtige og kolde.

Husk: Vinterstøvler skal leve op til en lang række funktionelle krav for at være rare at have på. Udover vandtætheden og åndbarheden er det vigtigt, at sålen er skridsikker, og at de har et godt varmt for.

 

Læder eller tex-membran

Man kan godt få læderstøvler, som har texmembran. Vælger man støvler, der kun er af læder, er det let for foden at ånde, men de kræver pleje, så læderet bevares pænt, og de er ikke 100 % vandtætte.

Termostøvlerne har et dejligt varmt for og er oplagte til kolde dage med sjap.

 

Texstøvler: Perfekt til det våde vejr

Texstøvler med SympaTex er helt perfekte til det våde vejr. På den ene side er de 100 % vandtætte, og på den anden side tillader den særlige texmembran altid huden at ånde.

Det er dog vigtigt, at strømperne er i en blanding af uld eller bomuld kombineret med et syntetisk materiale. Ellers opsuger strømperne sved, så fødderne alligevel bliver våde.

 

Hvordan tørrer man texstøvler?

Texstøvler har bedst af langsom tørring ved stuetemperatur. Hvis fodtøjet er meget fugtigt, kan man fjerne eventuelle indlægssåler og stoppe støvlerne med aviser, som suger fugten.

Vi anbefaler ikke tørring i varmeskab og på radiatorer.

Husk også at imprægnere støvlerne grundigt. Både inden og mens de er taget i brug. Den ekstra beskyttelse mod fugt er med til at holde fødderne varme, og så er det også lettere at rengøre en imprægneret støvle. Produkter, der indeholder silikone, må ikke anvendes, da det forringer texmembranens evne til at ånde.

 

Strømper

Strømper skal skiftes hver dag. De kan have opsuget fugt, selvom de ikke ser beskidte ud. De skal være store nok til, at tæerne kan bevæge sig frit. Bomulds- og uldstrømper er bedst til skindsko og-støvler. Strømper i blandingsmateriale er bedst til tex-støvler.

Kvalitet og pris følges som regel ad. Derfor er de billigste sko og støvler normalt også i den billigste kvalitet. Men mode i sig selv er også dyrt, uden skoen nødvendigvis er bedre for barnet. Det er et spørgsmål om smag. Men gå aldrig på kompromis med kvaliteten. Små fødder tager skade af dårligt fodtøj.

 

Lange skafter på støvlen

Skaftet på støvlen må aldrig blive så højt, at barnet ikke kan bevæge benene frit. Det hæmmer gangen og kan give problemer, når barnet vokser.