Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Hvor gamle skal ungerne være, før de kan komme med på ski?

family having fun on fresh snow at winter

Står jeres familie på ski og hvad er din holdning til børn og ski?

Vi har surfet lidt rundt og samlet nogle gode råd og inspiration til tanker, I kan gøre jer, før i tager beslutningen om, hvorvidt i vil tage tumlingen med ud på løjperne.

 

Børn kan stå på ski om vinteren

Thomas Uhrskov er temmelig klar i spyttet, når det gælder hans vejledning om, hvornår børn kan stå på ski, det kan de nemlig ”om vinteren”, som han skriver på sin hjemmeside.

Han havde også sin egen datter med på ski, da hun blot var to måneder gammel – dog uden at hun havde ski på.

”Det handler nemlig slet ikke om barnets grænser, men om forældrenes. Både mentalt og fysisk minder småbørn en smule om den modellervoks, de gerne fedter ind i familiens ryatæppe: De går ikke i stykker og de former sig let og smertefrit til omgivelserne. Min påstand er, at hvis blot de voksne formår at skabe trygge rammer og en masse leg, så vil ungerne elske at komme med på skiferie allerede i år – uanset deres alder!” Skriver Thomas Uhrskov på Uhrskov.dk

 

Hvilke overvejelser påvirker beslutningen?

Det kan være en rigtig sjov oplevelse for både børn og forældre at tumle rundt i sneen. Men der er mange faktorer, der spiller ind på, hvornår dit barn er klar til at stå på ski. Det skriver skilære Katie Doyle på about.com.

Hun mener, man bør overveje følgende ting, inden man tager børnene med til løjperne:

 

1) Hvad er dine forventninger til dit barn?

Når et barn er ca. 18 måneder, kan det stå på benene og tumle rundt med kælk og skistøvler på de små babybakker. Dog skal man ikke forvente, at de får en ægte skioplevelse, før de er ca. 3 år gamle.

2) Vil du tilmelde dit barn til skiskole?

Der findes ”skiskoler” for små børn, hvor de ikke står på ski, men mere fokuserer på at lege i sneen og lære den at kende.

De rigtige skiskoler accepterer normalt ikke børn, før de er 4-5 år gamle.

3) Hvor lang tid kan dit barn lege i sneen?

Du kan afgøre om dit barn er klar til at stå på ski, ved at observere hvor lang tid han kan lege i sneen. Hvis dit barn elsker sne og nærmest kan bo udenfor, så er han måske klar til at stå på ski, men hvis han bliver hurtig kold eller ked af det, er det en god idé at vente lidt længere.

4) Er dit barn god til at følge instruktioner?

Det er meget lettere at lære at stå på ski, hvis man lytter til de voksnes instruktioner og er i stand til at følge dem.

Hvis du skal lære dit barn at stå på ski, kan det blive en stor udfordring, hvis han ikke kan forstå, hvordan man får skiene til at virke.

5) Hvor tålmodig er du?

Hvis du ikke vælger at ansætte en instruktør, skal du pakke masser af tålmodighed ned i rygsækken, for børn holder koncentrationen i kortere tid, de bliver trætte hurtigt og så kan de også let blive kolde.

Alt sammen faktorer der betyder, at han måske kun lige nøjagtigt når at mestre babybakken, den sidste dag I er afsted.

 

Skal i have ungerne med på ski?

Tager I på skiferie i jeres familie og hvilke overvejelser har I i så fald gjort jer?

Hvis du og din familie foretrækker en anden form for ferie, så fortæl os også hvad i gør istedet.