Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Paraplyklapvogn eller klapvogn med på flyrejsen?

pas på de små i solen

I skal snart ud og flyve – og måske til varmere himmelstrøg og masser af sol.

Det kan være, at du til din skræk og advarsel har set, hvordan bagagen kan blive behandlet på lufthavnsområdet. Og det har du altså ikke meget lyst til, at jeres klapvogn skal udsættes for.

Derfor kan det være en rigtig god – og ofte relativ billigt – investering at købe en paraplyklapvogn til jeres rejser og udflugter.

Men hvordan er det lige med reglerne vedrørende klapvogne; må man overhovedet have dem med i lufthavnen og med ud til flyet?

 

Paraplyklapvogn vs. almindelig klapvogn

Undertegnede har ofte stødt på spørgsmålet: hvad er forskellen på en paraplyklapvogn og en almindelig klapvogn?

Paraplyklapvogn er en, man nemt have med sig. De kan være perfekte til rejser og udflugter, da de meget nemt kan slåes sammen og pakkes ned. De er ofte også kendetegnet ved, at det er en lidt mere ‘skrabet udgave’, end almindelige klapvogne.

Nogle paraplyklapvogne kan lægges ned i ryggen, så der kan soves lur i den, og nogle har skygge mod sol/blæst. Altså en lidt mere luksuriøs udgave af en paraplyvogn.

En paraplyklapvogn koster fra et par hundrede kroner, og går helt op til et par tusinde kroner for nogle af luksusudgaverne (ift. hjul, solskygge, ryglæn, sele mm.).

Klapvogn – en ‘almindelig’ klapvogn, er større. Den er tungere, og ofte bedre kvalitets- og komfortmæssigt ift. en paraplyklapvogn. De fleste klapvogne kan bære en del flere kilo end paraplyklapvogne, hvilket gør, at man kan have dem i længere tid. En almindelig klapvogn kan koste adskillige tusinde kroner.

 

Forskelligt fra flyselskab til flyselskab

Hvis du vil have din egen klapvogn med helt ud til flyet, skal du spørge på forhånd hos dit flyselskab, eller når du checker ind. Det kan være meget forskelligt, hvad man må, og ikke må, ift. hvilket flyselskab, man rejser med.

Nogle flyselskaber tillader dig, at I må have klapvognen med helt ud til gaten, hvorefter I først får den igen ved bagagebåndet på jeres destination, og andre flyselskaber tillader, I må have den med op i flyet, så I kan få den, når I forlader flyet.

For at være på den sikre side, så bliver du nødt til at tjekke reglerne for klapvogne med ombord hos det flyselskab, I rejser med.

Læs artiklen: 10 tips til den lange flyvetur med børn

 

Lån klapvogn i lufthavnen

Det er dog også muligt at låne en klapvogn, når I har checket ind, og er kommet forbi sikkerhedskontrollen.

Der er mange, der benytter sig af dette tilbud, og du vil ofte kunne finde disse låneklapvogne stående tilfældige steder i lufthavnen.

Dette gælder også i udenlandske lufthavne.

Bare husk, at det er vældig populært blandt rejsende at låne disse klapvogne, så I er absolut ikke garanteret, at der er en ledig klapvogn til jer, hvis I får brug for en.

Se også debatten: Paraplyklapvogn til ferie – hvilken?

 

Airshell

Hvis I gerne vil have jeres almindelige klapvogn eller barnevogn med som bagage sammen med jeres kufferter, og gerne vil have den skånsomt transporteret, så kan I leje en såkaldt Airshell. Måden, det fungerer på, er super nemt og enkelt. Tjek cph.dk for yderligere info.

 

God ferie!

 

Flere informationer og detaljer er venligst lånt fra:
Kilde: cph.dk