Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Ønsker du en røgfri dagpleje til dit barn?

røgfri

 

En undersøgelse lavet af frivillige fra Kræftens Bekæmpelse, har sat gang i idéen om en røgfri dagpleje i alle landets kommuner.

Flere frivillige i Kræftens Bekæmpelse har taget et oplagt emne op til diskussion, og gjort en stor indsats for at børnene får en ren og miljøvenlig oplevelse, når de bliver passer i dagplejen.

Undersøgelsen viser, at det rent faktisk kun er ganske få kommuner, der beskytter børn i dagplejen mod skadelige stoffer fra tobaksrygning.

Dette har vakt opsyn hos flere politikkere, som har indgået aftaler og vedtaget, at i netop deres kommune, bliver der kun ansat dagplejere, hvor rygning ikke bliver foretaget, hvad enten det er i arbejdstiden eller udenfor arbejdstiderne.

Medier og politikkere sætter skub i debat

Tv-avisen viste bl.a. for nylig et indslag om undersøgelsen, hvor Greve Kommune blev fremhævet, som en af de få kommuner, der har formået at sikre børn i dagplejen en 100 % røgfri pasning.

Ved hjælp af medierne, er der kommet gang i en god og miljømæssig debat, som vil gavne alle børnefamilier, der vælger at lade deres børn blive passet hos en dagplejer.

Ifølge cancer.dk skriver Midtjyllands Avis, at formanden for kommunens Børn- og Ungeudvalg Søren Kristensen (S) nu vil foreslå, at der i Silkeborg Kommune fremover kun ansættes dagplejere, der har et helt røgfrit hjem.

I Aalborg Kommune vil rådmand Mai-Britt Iversen (S) arbejde for, at det skal være slut med rygning i dagplejen. Til Nordjyske Stiftstidende påpeger hun, at kommunen faktisk allerede uofficielt fravælger rygere, når de ansætter nye dagplejere.

Det er både under henvisning til børnenes sundhed og til, at forældre i højere grad fravælger dagplejere, hvor rygning er tilladt uden for åbningstiden. Vi efterlever forældrenes efterspørgsel med hensyn til røgfri miljøer, siger Mai-Britt Iversen.

Derfor er rygning dårlig for din fertilitet.

Din mening kan skabe debat i din kommune

Hvis du ønsker en røgfri dagpleje i din kommune kan du med god grund gøre lokalpolitikerne opmærksomme på dette vigtige område, og da lokalvalget står lige om hjørnet, nemlig i november måned, er det et oplagt emne at tage op. Frivillig arbejde kan altid hjælpe i en god sags tjeneste, og især når det gælder ens eget barns helbred.

Kilde: Cancer.dk

Synes du, det er okay, der ryges i dagplejen?