Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Sådan undgår du at miste dit barns tøj

børn, piger, børnehave

I en daginstitution kan de mest uforklarlige ting ske, og tøj som man ellers var sikker på at have med hjem, er pludselig væk.

 

Børnehave = Bermudatrekanten

For de forældre der har haft et, eller flere, børn gennem en daginstitution er problemstillingen kendt og nærmest hverdag. For børnehaven er for tøj hvad Bermudatrekanten er for sømænd, et sted hvor ting forsvinder på uforklarlig vis.  

Særligt ofte går det ud over podernes tøj, hvor standardbeklædning, der er identisk med mange andre børns, bliver blandet, byttet rundt på, og ender med, at komme med de forkerte hjem. Ofte har man egentlig den rigtige trøje, i den korrekte farve med hjem, men hvad man i farten ikke har opdaget er, at trøjen eller bukserne lige er en størrelse for små, og altså derfor tilhører et andet barn.

 

Undgå at tøjet bliver væk

Men der er en løsning, der en gang for alle, eller i hvert fald tæt på, kan stoppe det ubevidste tøjtyveri. Det drejer sig om navnemærker. Navnemærker er i bund og grund det samme, som at huske at skrive sit barns navn i tøjet, men der er en altoverskyggende forskel; navnet forsvinder ikke. Skriver man blot navnet med en kuglepind eller tusch i mærket, risikerer man, at det vaskes væk over tid. Det undgår man med navnemærker, der klistres på den ønskede placering, og her bliver den altså siddende.

 

Design selv mærkerne

En anden smart ting ved navnemærker til tøj er, at de til en vis grad kan tilpasses, lige efter ens eget behov. Man kan tilføje søde små ikoner, vælge hvilken skrifttype man helst vil have, og sidst men ikke mindst tilføje barnets navn. Og navnemærker er en god investering, for det viser sig faktisk, at en gennemsnitlig børnefamilie, mister for knap 600 kroner børnetøj om året.

De smarte navnemærker, forebygger ikke kun, at man undgår at miste for 600 kroner, eller mere, tøj om året, det har mange flere funktioner end som. Selvom det hedder navnemærker til tøj, så kan de smarte mærker faktisk bruges næsten lige så universelt, som fantasien tillader. Tøj, madkasser, penalhuse, mulighederne er bestemt mange, og der er enormt mange penge at spare, hvis ungernes ejendele er tydeligt markerede.

Men hvor går det oftest galt for de små og deres ejendele? Det gør det i institutionerne. Det er her at 50% af alt tøj mistes, og der er altså særligt her, man som forældre kan opnå en stor gevinst, ved at udstyre tøj og madkasse med personlige navnemærker. Herefter kommer to af de andre steder, som børnene tilbringer mest tid, nemlig i skolen, og til de fritidsaktiviteter de går til.

Det der mistes flest af, er vanter. Vanter og huer topper listen, og det giver god mening, eftersom mange børns vinterudstyr har fuldstændig de samme former og farver, og altså kan være svære at kende forskel på. En anden ting der også hyppigt bliver væk er hjemmeskoene. De kan gemme sig mange steder, og når de findes, opdager man måske ikke, at det er den man selv mangler. Det ville man gøre med et navnemærke.