Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

Møblerne i vuggestuen smitter dit barn

curly child girl playing with kitten as mother with baby

En ny undersøgelse bekræfter nu, at bakterier, der er skyld i almindelige sygdomme som forkølelse, halsbetændelse og øjenbetændelse, kan gemme sig i overfladerne på møbler, bøger og legetøj henne i vuggestuen.

Resultaterne viser yderligere, at bakterier stadig er der, efter at det hele er blevet gjort rent, og at der derfor bør ydes en ekstra indsats for at bekæmpe bakterier i daginstitutionerne.

”Dette er det første forsøg, der direkte undersøger om bakterierne kan overleve på forskellige overflader, på trods af almindelig rengøring og resultaterne ændre vores syn på, hvordan bakterierne spredes.” Udtaler forskningsleder Anders Hakansson fra University of Buffalo, til Parent Herald.

Resistente overflade bakterier

Bakterierne bliver på overfladen, fordi de former såkaldte ”biofilms”, der er langt mere resistente end andre typer af bakterier.

I den vuggestue, forskerne undersøgte, fandt de at nogle af bamserne var kontamineret med bakterier, der kunne forårsage ørebetændelse, og at mange af overfladerne, som fx krybberne og bordene, var kontamineret med bakterier, der typisk forårsager halsbetændelse. Derfor er der noget, der tyder på, at det er disse overflader, der ofte smitter dit barn.

Forsøget blev foretaget tidligt om morgenen, lige efter der var gjort rent, og inden børnene var dukket op.

Bliver dit barn ofte syg?

Slæber din lille guldklump en masse bakterier med hjem fra vuggestuen og smitter hele familien?