Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

ANNONCE

Husk nu reflekserne!

aarets_refleksdag

Det er allerede halvmørkt om morgenen og sidst på dagen, og når vi sidst på ugen skifter til vintertid, bliver det kun endnu mørkere. Det betyder også, at der er ekstra god grund til at tænke over sikkerheden i trafikken. En undersøgelse foretaget af Codan viser, at næsten 6 ud af 10 danskere ikke bruger reflekser på tøjet i vinterhalvåret…

 

Reflekser nedsætter risikoen for at blive kørt ned

Brugen af reflekser nedsætter risikoen for at blive kørt ned med 85 %, og næsten hver fjerde cykeluheld sker i mørke eller tusmørke. Derfor er det foruroligende, at tallene fra Codan Forsikring viser, at reflekserne langt fra er allemandseje.

Mere end halvdelen (58 %) af alle voksne danskere bruger ikke reflekser, når de færdes i trafikken, og knap en fjerdel (23 %) af alle børn under 18 år bruger ikke reflekser i trafikken.

 

Tag ansvar og vær et godt forbillede

Henriette Madsen, leder i Børneulykkesfonden, opfordrer forældrene til at komme ind i kampen; ”Nu er det på tide, at de voksne melder sig på banen, tager ansvar, og viser sig som et godt forbillede for vores børn. En lille refleks kan betyde forskellen på liv eller død”, forklarer hun.

Og hun bakkes op af erfaringer fra Norge, der viser, at fodgængere og cyklister med refleks, bliver synlige på 140 meters afstand, selvom bilen kun har nærlyset tændt. Med andre ord har bilisten 10 sekunder til at reagere. Uden refleks bliver man til gengæld først synlig på 25-30 meters afstand, hvilket giver bilisten sølle 2 sekunder til at reagere. Reflekser kan altså i sidste ende redde liv.

 

Årets Refleksdag

På torsdag afholder Codan og Børneulykkesfonden sammen ”Årets refleksdag” for tredje gang, hvor der bliver sat fokus på brug af reflekser. Dagen fejres bl.a. med to refleksløb i henholdsvis Odense og Gentofte, og landet over uddeles der 125.000 reflekser til såkaldt ’bløde’ trafikanter. Der er også en fotokonkurrence, hvor hovedpræmien er en tur til Norge.

Læs mere om Årets Refleksdag her – og husk så reflekserne i trafikken.