Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

12 måneder + 2 uger – En god aflevering

Nu skal du ud af babyboblen, for din lille tumling skal snart starte i vuggestue.
Måske er din lille tumling allerede startet i vuggestue eller dagpleje, og hvis ikke – er det måske til at være tid?

Det kan også være at du har valgt en helt tredje løsning, nemlig at passe dit barn i eget hjem.

 

Slut med babyboblen

Nu har du og dit barn været tæt sammen meget længe og du har sikkert følelsen af, at dit liv de sidste mange måneder, er foregået i en såkaldt babybobbel.

Hele verden har bare kørt videre i sit eget tempo, imens du og baby har kørt i jeres.

Det kan godt være, at du har nydt din baby og nydt at “dikke dikke”, men på et tidspunkt, kan de fleste mødre også godt få nok af, at lege “titte bøh”, for i længden kan det godt blive en smule trivielt – også selv om du elsker dit barn overalt.

Det kan også være at du syntes det har været rigtig hårdt, at være på barsel med dit lille barn, især de sidste måneder inden vuggestue start.

Din lille tumling er måske en rigtig  lille vildbasse, som du har haft svært ved at stimulere den seneste tid, og måske føler du det næsten som en lettelse, når brevet fra pladsanvisningen endelig dumper ind ad brevsprækken og din lille mus. endelig har fået plads.

De fleste mødre ville nok have dårlig samvittighed over den tankegang, men selv en mor har brug for “space”, så det skal du ikke have.

Både du og dit barn kan trænge til nye udfordringer, så smid den dårlige samvittighed i skraldespanden og glæd dig over, at også dit barn har brug for at blive stimuleret sammen med andre børn, som det eksempelvis bliver i en vuggestue eller dagpleje.

Læs også: Guide til navnemærker

 

Du er ikke alene

Som mor kan du have tusindevis af tanker, når din lille øjesten skal afleveres, til nogle “fremmede”, fordi du selv skal tilbage på job.

Passer de nu godt på ham, får han nu mad nok og hvad med bleen – får han nu skiftet den. Hvad hvis han græder osv.

Det er helt normale tanker som de fleste mødre får, når deres små pus skal videre i institution, så du er slet ikke alene – men det gør det absolut ikke mindre svært.

 

En god aflevering

Hvis du har mulighed for at give dit lille barn en blød start, med korte dage vil det gøre vuggestue starten nemmere, for både dig selv og dit barn.

Det er en rigtig stor omvæltning for både mor og barn, når den lille starter i Institution.

Sørg for at du har god tid om morgenen og ikke skal stresse ud af døren, med den lille under armen.

Mærk efter hvordan du giver dit barn en god aflevering.
Det kan være meget forskelligt, fra barn til barn hvad der er bedst og en god aflevering, kan gøre stor forskel for både din og dit barns dag.

Hvis du er usikker på, hvordan du skal tackle situationen, så hør pædagogerne til råds. Husk at informér om, hvad der er vigtigt for dig og dit barn, og at dette skal støttes af pædagogerne ved afleveringen.

 

Giv tid til at hente

Når du henter din lille krudtugle i vuggestue eller dagpleje, er det dejligt for jer begge, hvis du ikke har alt for travl med at komme videre.

Det kan være din lille tumling skal sidde lidt hos dig, vise dig en dukke, en bog eller en bil.

Måske suser han afsted med sin ene sko, ude på gangen og så skal du følge efter og “fange” ham.

En god “hentning” er lige så vigtig som en god aflevering!

 

 

Hvilke tanker har du gjort dig omkring vuggestue start?

Fortæl også gerne hvis du allerede er kommet dertil, hvordan det har været for dig og dit barn.