Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

16 måneder + 1 uge – På ferie med din tumling

16-måneder-+-1-uge---På-ferie-med-din-tumling

Tænker du nogen gange tilbage, på de skønne og afslappede ferier, du havde med din partner, før i fik barn?

Dengang i kunne spise en middag i fred og ro, holde i hånden og se hinanden dybt i øjnene. Dase hele den lange dag, feste hele natten og stå op den næste dag – når i vel at mærke, vågnede af jer selv!

Der kunne man snakke om at have FERIE!
I guder – det var tider!

Nu hvor du har din egen lille familie med et lille barn, vil det at holde ferie, indeholde nogle helt andre værdier.

At holde ferie sammen som en familie, er bare super fantastisk. Så husk at nyde det og kom helt ned i gear – for pludselig mærker du livet, på en helt ny måde!

Læs også: 10 tips til den lange flyvetur med små børn

 

Alle har brug for ferie

Det er ikke bare skønt at holde ferie. Det er sundt, for både store og små!

Uanset om det drejer sig om sommerferie, vinterferie, påskeferie, eller en ferie “bare fordi”, er det ens for alle. Vi har brug for at få koblet af, tage den med ro og at være sammen med hinanden, uden at skulle skynde sig af sted.

De travle hverdage er hård kost for voksne som børn og det er super vigtigt, for at få ladet batterierne op, at vi husker at holde ferie og slappe af.

 

Drop planlægningen

Det er nok de flestes forældres bedste intention, at vi gerne vil planlægge en god og oplevelsesrig ferie, for vores børn.

Men hvad skal i lave og kan du overhovedet aktivere din lille tumling, en hel uge i vinterferien og tre uger om sommeren?

I virkeligheden skal du nok lade være med, at tænke så meget over det. For måske er det slet ikke nødvendigt, at planlægge 3 ugers ferie med din lille tumling, til punkt og prikke?

Pas på med følelsen af, at det er vigtigt “der sker noget” i ferien. For hvem er det vigtigt for? Dit barn er endnu alt for lille til, at have forventninger af nogen art, omkring det at holde ferie. Det eneste det handler om, er at være nærværende og have god tid, til det i foretager jer.

Naturligvis kan det være nødvendigt at planlægge, hvis i skal ud at rejse – men holder i ferie herhjemme, så tag den med ro!

 

På ferie med tumling

Det er klart, at det ikke vil blive som i “gamle dage”, at holde ferie med en knap 1 ½ årig spirrevip. Og det store spørgsmål som kan melde sig, hos langt de fleste forældre kan være: Hvilke slags ferie, du kan holde med dit lille barn?

Hvis ikke du har en udenlandsrejse i tankerne, har dejlige Danmark masser at byde på. Herhjemme finder du mange gode feriemuligheder, lige fra camping til sommerhuse med spa.

Der findes et hav af, super børnevenlige campingpladser, rundt omkring i det Danske land. Mange byder på fine hytter du kan bo i – hvis det at bo i telt eller campingvogn, ikke er øverst på din ønskeliste. Med et lille barn, kan det også være nemmest i en hytte, hvor der er ordenlige toilet forhold.

Et vandland som Lalandia, kan også være en rigtig god ferie destination, for en småbørns familie. De fleste børn er vilde med vand, og uanset om vejret herhjemme skulle være godt eller skidt, eller om det er sommer eller vinter, er du og din familie stort set, garanteret, en god ferie. Her bor du også i hytter, hvor det er nemt at trække sig tilbage, når dit barn får brug for en pause.

 

Husk passet

Skal du udenlands med dit barn, skal du huske at han skal have sit eget gyldige pas med.

Svømmebleer og badetøj med solfilter, kan også være en rigtig god ide, at medbringe.

Husk endelig solcremen – også når du er i vandland!
For selvom der er overdækket med glas, trænger solens stråler igennem. Så her er det også nødvendigt, at bruge en vandfast solfaktor til, at beskytte dit barn, imod de farlige stråler!

Læs rejseguides omkring stedet, så du ved hvad der er af børnevenlige aktiviteter i området og hvordan vejret er, så du kan pakke kufferten rigtigt.

 

Ned i gear

Det er slet ikke alle børn, som får den ferie de burde!

Årsagen hertil kan være meget forskellig, men det er virkelig trist at tænke på, når det nu engang er så vigtigt, at trække stikket ud!

Det at komme ned i gear, betyder nemlig at vi kan være mere nærværende, overfor hinanden og samle overskud.

Når du sætter tempoet ned, oplever du de helt små detaljer i hverdagen, som du ellers ofte overser. Pludselig har du tid til at bemærke de små forandringer, der er sket hos din lille tumling og din tumling vil mærke dig, på en helt anden måde end han plejer.

Du får tid til at læse den der bog, du ellers ikke har tid til, fordi du skal lave aftensmad. Du får tid til at gå en tur og samle blomster, uden at kigge på klokken.

Lad dit barn nyde, at der ikke er nogen som skal skynde sig afsted og husk at nyde det selv!

 

Hvordan holder i ferie hos jer?

Del gerne dine gode råd til, at holde ferie med en tumling, samt inspiration til ferie destinationer.