Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

17 måneder + 1 uger – Om ammebryster

Charlotte torpegaard er mor og skøndhedsekspert

I forbindelse med fødslen af min egen søn udgav jeg skønhedsbogen ‘Yummy Mummy’ med absolut uundværlige skønhedstips til gravide og nybagte mødre.

Den blev hurtigt en musthave, ikke kun i målgruppen, men også blandt kvinder generelt, der interesserer sig for, hvad der er i deres skønhedsprodukter.

Den blev også fast inventar hos kendte danske mødre som Sofie Lassen-Kahlke, Lisbeth Østergaard, Saseline, Andrea Rudolph (som også har skrevet bogens forord) og Szhirley, som i bogen blandt andet fortæller om sin følsomme parfumenæse under sin graviditet og om ammebryster.

Læs også: Instagramvideo med Szhirley der ammer

Det er jo nogle bramfri kvinder, der ikke lægger fingeren i mellem og denne befriende tilgang fik jeg lyst til at dele meget mere ud af.

For indrømmet, det er jo ikke lutter lagkage altsammen, vel?

Så jeg udvidede Yummy Mummy-universet til en feel-good kanal på YouTube til gravide og nybagte mødre, hvor en række (kendte) mødre fortæller ærligt om alt lige fra kvalme og ammebarm til hormonhud, babystress og – oh ak og ve – om slet ikke at bryde sig om at være gravid.

Se nogle af dem her nedenfor. Det kan være ret befriende at høre disse historier.

 

Charlotte

 

Men tilbage til Szhirleys ammebryster

Barmen er da det eneste sted, man ikke vil tabe sig efter en graviditet, er hendes motto. Men det er ikke alle, der har det sådan.

For nogle er graviditet og ammetid det rene slaraffenland, fordi de – endelig – har den barm, de fortjener.

For andre kan en ammebarm virke temmelig overvældende (sådan havde jeg det selv). Uanset hvordan du har det med din barm, når du er gravid og ammer, så varer fyldigheden ikke ved. Og tager du ikke dine forholdsregler undervejs, så risikerer du oven i købet en mere kedelig én af slagsen, når det hele er overstået.

Mere hængende for at være præcis.

Jeg fik et rigtig godt tip af en stripper til at holde barmen i form under både graviditet og ammetid.

Ja, du læste rigtigt.

Hvem ved bedre, hvordan barmen sidder som den skal end én, der skal vise den frem – uden ophæng og hjælpemidler – dag efter dag.

Du kan få tippet i min Yummy Mummy-bog eller i filmen her:

 

Gratis kapitel af Yummy Mummy lige her!

Du kan finde mange flere effektive skønhedstips i min Yummy Mummy-bog til alt lige fra at skjule søvnløse nætter til at få kroppen tilbage i form (og barmen tilbage på plads).

Hent gerne et gratis kapitel af bogen, så du kan se, hvad den byder på.

Det ligger klar til dig på her

 

Saseline – om kvalme, kvalme, kvalme

”Min kvalme sidste gang varede helt frem til sjette måned, hvor jeg rendte rundt i New Yorks gader og bare kastede op på gaden,” lyder det fra Saseline, der også her i sin anden graviditet døjer med den forhadte kvalme.

Se med, hvis du trænger til en allieret, eller hvis du bare gerne vil have en garanti for, at det stopper igen (det gør det!).

 

Kom med en tur i Szhirleys kolonihavehus

“Barmen er da det eneste sted, man ikke vil tabe sig” lyder det fra Szhirley i min skønhedsbestseller Yummy Mummy.

Szhirley er mor til Elton på 4 år og lille Bille, der nærmest blev født i Tivolirevyen. Kom med en tur i Szhirleys kolonihavehus til en snak om ammebarm, parabener og følsomme næser.

Og om hvordan børn har påvirket Szhirleys liv (jeg kan afsløre, at der stadig er plads til masser af fjas, neglelak og lakridsmarengs):

 

Ibi Støving – om at lave kræmmerhuse og falde i søvn hele tiden

“Faktisk brød jeg mig slet ikke om at være gravid – jeg ved godt, at det er megatabu” lyder det fra Ibi Støving i denne lille befriende film om at lave 250 kræmmerhuse i rokokostof fra et berlinsk loppemarked, om at falde i søvn midt i en sætning og om at spraye mælk i hovedet på sin nyfødte søn: