Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre

2 år + 36 uger – Forår – aktivitet i naturen

2 piger sidder i en skovbund dækket af blomster og laver hver en blomsterbuket. Dete r dejligt at foråret er på vej

Hurra foråret er på vej, vintergækkerne har stukket deres elegante svanehalse frem af den mørke jord, og de sidste rester af beskidt sne er ved at smelte.

Vintergækker er et opmuntrende tegn på, at foråret lurer rundt om hjørnet, og så kan man endda også bruge dem til hyggelige naturoplevelser.

 

Farv levende blomster

Når nu vintergækkerne alligevel myldrer frem som små hvide ballerinaer, kan man godt tillade sig at plukke nogen af dem. Det er altid hyggeligt at fragte lidt forår ind i stuen, og fordi de er hvide, kan man lave et skægt trick med dem.

Når I kommer hjem, stiller I vintergækkerne i vand blandet med frugtfarve, hvor de står og suger det farvede vand. Efter nogle timer til et døgn, kan de hvide vintergækker ende med at være blå, røde, grønne eller andre fine farver. Det er næsten helt magisk.

  • Først skærer I stiklen over med et skråt snit. Det øger overfladen, så blomsten optager mere frugtfarve. Hvis I vil være helt sikre på succes så skær dem/klip dem under vand. Så undgår I at luftbobler sætter sig i blomstens transportkanaler.
  • Brug lunkent vand og ca. 20-30 dråber pr halv kop vand.
  • Husk at det skal være frugtfarve – blomsterne kan ikke rigtig tåle maling.

Når I har kigget på dem kan I jo også presse dem og putte dem på et gækkebrev.

 

Det er stadig koldt og fuglene er sultne

Selvom foråret er på vej er det stadig koldt. Især hvis man er fugle så det tidlige forår er meget egnet til fuglefodring, og så kan man jo lave sine egne mejsekugler. Det er let, dejlig fedtet og sjovt for rollingerne.

Varm 500 gr. fedt i en gryde. (Til det bliver blødt.) Fyld fedtet i en plastikpose sammen med foderet – og ælt foderet ind i fedtet med hænderne. Med mindre I elsker fedtede fingre, så er det bare med at få de små pølsefingre ned i blandingen.

Brug en ske til at fylde den bløde foderblanding i plastbægrene. Stil bægrene til afkøling. Når blandingen er stivnet, trækkes bægrene af – og du har nu en “mejsekugle” klar til ophængning. Husk at stikke en pind eller snor i blandingen, før den størkner, så I kan hænge den op bagefter.

Læs bloggen: De bedste allergitips til vinterdynen

 

Forslag til foderblanding til fuglene:

Til opvarmning: fedt ( f.eks. svinefedt ), palmin eller margarine.

Til fyld: jordnødder, solsikkefrø, hirsefrø, rosiner, vildtfuglefrø.

banner(3)