Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Angst og håbløshed- andre der har det sådan?

22.maj 2018 kl. 10:14
Luk
Medlem siden 03-04-2014
  Online
22-05-2018 10:14
Luk
Medlem siden 03-04-2014
  Online
Godt skrevet
0

Hejsa 

Min mand og jeg blev for en uge siden forældre til den dejligste lille pige, som vi har ventet på i fire år. Vi var SÅ klar og indstillede på det nye liv som mor og far, men alligevel er det kommet bag på os, hvor hårdt og overvældende, det er. 

Fødslen var en voldsom oplevelse, og bagefter var vi nok begge lidt i chok. Dertil kommer, at vi ikke har kunnet få amningen til at køre, så den første uge er gået med konstant udmalking-amning, udmalkning-amning og absolut ingen søvn. Vi er mildest talt udmattede. 

Selvom vi er så lykkelige for vores datter, så skiftes vi lige nu til at blive ramt at af voldsom følelse af håbløshed og angst. For mig kommer det mest om aftenen, mens det for min mand mest er om morgenen. Vi skifter hele tiden mellem en følelse af eufori over vores lille mirakel til en følelse af nedtrykthed og en lyst til at give op. Jeg synes, det er så skræmmende - særligt når jeg ser min mand have det sådan. I morges kastede han op og græd, og jeg går helt i stykker indeni, når han har det sådan, samtidig med at jeg slås med mine egne følelser. Derudover skammer jeg mig og bliver ulykkelig over, at jeg/vi har det sådan, når det her burde være den lykkeligste tid i vores liv. Jeg ville så gerne bare kunne nyde vores elskede lille pige. 

Vi er gode til at tale om det, og et eller andet sted ved jeg, at det nok skal gå over. Jeg ved, det er normalt at føle sig udmattet og overvældet den første tid, men jeg føler mig alligevel lidt lost lige nu. Kunne virkelig godt tænke mig at høre fra andre, som har været/er i samme båd. 

Andre, som har haft det sådan? Og i så fald; hvornår gik det væk??

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
22.maj 2018 kl. 12:07
#1
Luk
Medlem siden 20-06-2017
41 startede debatter
338 skrevne indlæg
  Online
22-05-2018 12:07
Luk
Medlem siden 20-06-2017
41 startede debatter
338 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg er godt nok ikke i samme situation, men jeg ville lige give et ord med på vejen. Det kan være rigtig hårdt at blive forældre, jeg havde selv en ret traumatisk fødsel, hvor både min kæreste og jeg troede, jeg skulle dø. Det lyder som om, I har brug for ikke bare at snakke med hinanden  men også tale med en professionel om, hvordan I har det. Det er helt normalt at få en efterfødselsreaktion, men det går lettere, hvis I arbejder med den fx med en psykolog. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
22.maj 2018 kl. 12:25
#2
Luk
Medlem siden 08-02-2017
7 startede debatter
68 skrevne indlæg
  Online
22-05-2018 12:25
Luk
Medlem siden 08-02-2017
7 startede debatter
68 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Vores historie minder meget om jeres. Overvældende fødsel, svær amning og næsten ingen søvn den første uge. Min mand besvimede et par gange af udmattelse. Vores datter er nu 4 uger og det er så meget nemmere nu!!! Det vendte omkring de to uger og hendes tredje uge var så meget nemmere. Hvis muligt så prøv at din mand sover væk fra jer, så han kan få ladet lidt op og få energi til at støtte dig. Drik voldsomt meget væske, jeg røg helt ned i kulkælderen hvis jeg ikke drak 4 liter om dagen de første uger. 

Det bliver bedre så hurtigt så ingen grund til at frygte depression. Ens følelser kører bare rundt de første uger og mangel på søvn fucker også med en. 

Fungerer amningen nu? Hvis ja, så bliver det kun nemmere herfra. Hvis nej, så få privat hjælp. Vi havde meget glæde af det private barselshotel. Det hjælp vi fik fra det offentlige hjalp virkelig ikke. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3

Slettet bruger

22.maj 2018 kl. 12:41
#3
Slettet bruger
22-05-2018 12:41
Godt skrevet
1

At blive forældre for første gang er for mange rigtigt overvældende. For man ved vitterligt ikke hvad det er før man står med barnet og så står man der oven på en måske voldsom fødsel, manglende søvn og en hulens masse følelser der trækker i alle retninger. 

Jeres datter er kun en uge gammel. Tænk, I har kun været I det her en uge - det er jo ingenting :). Du skal ikke skamme dig over at det ikke er ren lykke, lyserøder skyer og røde roser det her. Jeg kender ingen for hvem det har været sådan at blive forældre, det går op og ned for alle (i hvert fald dem jeg kender). I er splinternye forældre og I skal lære jeres barn at kende og I skal lære jer selv at kende i nye roller. Det bliver bedre! Når det så er sagt, så skal I selvfølgelig også være opmærksomme på hvordan I har det og tal gerne med andre om det. I kan f.eks. altid bede jeres sundhedsplejerske om at komme forbi på andre tidspunkter end de allerede fastlagte besøg. Jeg vil også kun råde dig/jer til at få en efterfødselssamtale. Jeg var selv igennem et traumatisk fødselsforløb (og en efterfølgende fødselsdepression) og selvom jeg har brugt år på at bearbejde det, så hjalp den samtale rigtig meget til at starte med.

Men det er ikke unormalt at være træt, udmattet og have følelser der går i alle mulige retninger - og du/I skal ikke skamme jer over det. Det er helt normalt og hvis du åbner lidt op, så er der helt sikkert mange der selv har været igennem det og gerne snakker om det :). Jeg var selv meget åben omkring hvordan jeg havde det, og jeg fik  meget igen fra andre kvinder - og det hjalp faktisk.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
22.maj 2018 kl. 12:51
#4
Luk
Medlem siden 29-12-2017
26 startede debatter
814 skrevne indlæg
Sidst online 11-10-2019
22-05-2018 12:51
Luk
Medlem siden 29-12-2017
26 startede debatter
814 skrevne indlæg
Sidst online 11-10-2019
Godt skrevet
1

Måske er det også forventningen? Hvem siger det skal være den lykkeligste tid i ens liv? Jeg elsker mit barn, men min skreg hver nat hele natten den første uge... jeg troede spædbørn sov og spiste... jeg var SÅ færdig.. det er jeg stadigvæk 🙈 Og nu er hun næsten 2,5 år.... men det er jo noget andet fordi vi har vænnet os til det. Hold ud.. det er ok at det er hårdt.. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
22.maj 2018 kl. 13:32
#5
Luk
Medlem siden 31-05-2015
10 startede debatter
134 skrevne indlæg
  Online
22-05-2018 13:32
Luk
Medlem siden 31-05-2015
10 startede debatter
134 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Søde du.

Er lige hoppet ind fra forsiden, og vil lige starte med at sende et kæmpe virtuelt kram.

Jeg kender den følelse du sidder med, på trods af en god fødsel (første fødsel var voldsom) og at det var barn nummer 2, blev jeg også slået helt tilbage til stenalderen. 

Jeg tror, som nogen nævner, at forventningen - jeres datter har været længe undervejs - i sig selv, kan give en forløsning af fortvivlede følelser. Dertil kommer manglende søvn, som er en kæmper udfordring når man skal fungere som nybagt forældre og menneske i det hele taget og dertil det hormonelle virvar i din krop. Alt dette er voldsomt og mange nye indtryk, vaner og følelser skal indfinde sig i jeres nye hverdag. 

Som det også bliver nævnt, tror jeg det er rigtig vigtigt at far måske kan få nætterne til at lade op, og så aflaste dig i løbet af dagen imens han stadig er hjemme på barsel (antager at han har en uge endnu). 

Den første tid med baby er hård, og at i taler godt sammen er en kæmpe styrke for jer. Jeg kan kun anbefale at man går helt ned i gear den første tid, dag og nat vil smelte sammen, så læg låg på alle ambitioner om lange gåture, hold besøg korte, lad hjemmet sejle lidt og i det hele taget gør alt så nemt for jer selv som muligt, så fokus er på baby og at få slappet af når muligheden byder sig.

Det bliver lettere <3

Og får i brug for hjælp udefra til at få talt ud om alle jeres oplevelser så gør det endelig. Det er aldrig spildt, kun sundt at få bearbejdet de tunge ting så i kan fokusere på de gode. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere