Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Føler ikke jeg magter det

12.marts 2018 kl. 21:09
Luk
Medlem siden 22-05-2016
  Online
12-03-2018 21:09
Luk
Medlem siden 22-05-2016
  Online
Godt skrevet
0

Blevet lidt lang, men vil betyde meget, hvis der blot er 1 eller 2, der gad bruge tiden på at læse det..

 

Min kæreste synes at have fødselsdepression.. Han udviser mange tegn til det og grundet hans pludselige vredesudbrud og senest over vores 6 uger gamle datter, bad jeg ham finde hjælp, for det var simpelthen ikke holdbart..

Han skal så til psykolog på torsdag og jeg føler mig ret sikker på, at hun vil konstaterer det.. Hvis hun dog allerede gør sådan noget efter 1 samtale..

Problemet ligger så hos mig selv, for på trods af at jeg elsker ham og han er far til mine 2 børn, og jeg rigtig gerne vil støtte ham og være der for ham i denne tid, så føler jeg overhovedet ikke at jeg kan magte det, hvis det bliver udfaldet.. Længe har jeg følt, at jeg står alene med mange ting i hjemmet, selv under min graviditet, nævnte jeg det for lægen, pga smerter i lænden, magtede jeg ikke at være hæmmet på den måde, når så meget afhang af mig i hjemmet og med at huske ting og sørge for indkøb osv..

Siden vores datter kom til verdenen, har han ikke udvist specielt stor interesse for hende og det er nu blevet så slemt, at han faktisk kun tager hende, hvis jeg beder om det, fx når jeg skal i bad.. Når han kommer hjem fra arbejde, går meget af hans koncentration med enten tv'et eller hans telefon.. Af og til leger han med vores 16 måneders søn, men ingen interesse har han for vores datter.. Han synes hun er frustrerende fordi hun i en periode har været meget ked af det, så vi har tænkt om hun har kolik.. Han virker bare ikke tilfreds, medmindre hun er stille eller sover.. Når hun er vågen, får hun bare lov at ligge i sofaen ved siden af ham.. Han interagerer sjældent med hende..

Jeg føler bare snart ikke at jeg magter mere, for udover at stå alene med hende næsten 24/7, er jeg alene 2-3 dage om ugen pga hans arbejdstider.. Så når han endelig har fri og er hjemme, har jeg hver dag en forventning om at han hjælper til, men han laver kun lidt det mest nødvendige, såsom mad.. På trods af det, konstaterer han stadig, at der snart skal vaskes tøj, men sætter ingen maskine over.. Alligevel kom han dagen efter og spurgte om jeg havde nået noget, hentydende til tøjvask.. Hvilket jeg ikke havde..

En lørdag, hvor jeg skulle have dem alene, var jeg oppe ret mange gange med hende, og fra 4-7, hvor hun ikke havde sovet, gik jeg ned med hende, hvor han så havde dem begge.. Da jeg vågner 1 time og 15 min senere, er han pisse sur på hende, over at han havde sku sidde med hende i al den tid, og ikke kunne lege med sønnen.. Han ser det som noget negativt at hun gerne vil være tæt på en og få tryghed og kærlighed, hvilket jeg slet ikke kan forstå..

Men det faktum at han ikke gider hende, gør at jeg næsten kun aflastes, hvis jeg skal i bad.. Ellers skal jeg være på hele tiden med hende, for laver jeg noget, og hun græder, siger han bare; Nå, hvad så da tøs.. Intet andet.. Kun hvis det spidser til, tager han hende op, men så snart hun er stille, lægger han hende fra sig igen.. Jeg synes det er pisse synd for hende, at være hos en, der ikke elsker hende eller vil hende.. Så vil jeg næsten hellere at hun måske er lidt ked af det, mens jeg tager et hurtigt bad, hvor jeg så kan overrøse hende med kærlighed, end at være sammen med en, hvor hun tydeligt kan mærke hans afvisning..

Jeg føler slet ikke jeg kan rumme, hvis han får det konstateret og jeg føler mig egoistisk over at overveje, om jeg skal bede ham flytte hjem til hans mor i en periode.. Jeg føler at jeg hellere vil være alenemor alene, i stedet for at have en forventning til ham om forskellige ting, som bare ikke sker.. Det generere mig at han intet rigtig laver, udover at sidde og spille pc, som er det, han gør hver aften, når sønnen er lagt i seng.. Så på en måde, vil jeg hellere være foruden at se på det, og så ved jeg at det hele lægger på mig og jeg på den måde bedre kan slappe af i stedet for at stresse over hans mangel på hjælp.. 

Er det bare pisse forkert af mig? Jeg burde nok være mere forstående, men ærligt hænger det mig langt ud af halsen, at tænke på at jeg nærmest skal passe 3 børn i stedet for 2.. Burde jeg bide det i mig? Burde jeg ikke have mere forståelse og støtte eller er det i orden, at jeg siger fra, fordi jeg synes det bliver for stor en mundfuld, til hvad jeg kan klare? Jeg vil nødig selv gå ned med flaget, men er samtidig bange for, om det kunne betyde enden på forholdet..

Nogle erfaringer eller blot gode råd derude?

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.marts 2018 kl. 21:33
#1
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
12-03-2018 21:33
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Og udover ovenstående, er jeg også blevet hans hukommelse.. Jeg skal huske på næsten alting for ham og minde ham om det.. Både fra at lufte hunden, til at sønnen skal have børstet tænder, d-dråber.. Også at give sønnen drikkelse, skifte sengetøj osv osv.. Det bliver bare ikke rigtig gjort, medmindre jeg husker ham på det, hvilket også er trættende..

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.marts 2018 kl. 21:38
#2
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
12-03-2018 21:38
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Puha du har meget på din tallerkenen lige pt. Stort kram til dig. 

Betyder det noget, om han bliver diagnostiseret med depression, sådan egentlig? Uanset hvad en evt. diagnose måtte være (eller ikke være), så spiller den nuværende situation jo ikke. Har I prøvet at snakke om det? Og hvordan var han, da jeres søn kom til verden? Vi kender jo ikke din kæreste, og ved derfor ikke, hvordan han plejer at være. Men det lyder ikke til, at han har det godt, hvad så end årsagen er.

Fint at han skal til psykolog. Men husk dig selv, måske du ville have godt af at snakke med en psykolog eller en coach - så du ikke står med alle de tanker og spørgsmål selv? Det må være pisse hårdt for dig. 

Jeg har ingen gyldne løsninger, men pas på dig selv. Gør du ikke det, kan du jo heller ikke være der for børnene. 

Kram.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.marts 2018 kl. 21:47
#3
Luk
Medlem siden 10-01-2018
3 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
12-03-2018 21:47
Luk
Medlem siden 10-01-2018
3 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg kan udemærket forstå din frustration..

Jeg forstår dog ikke hvorfor du mener du ikke kan magte det hvis han får konstateret en fødselsdepression? Burde det ikke netop være det der gør at du kan magte hans opførsel? Fordi det så netop er sygdom der taler og ikke sådan han er? Og bliver det konstateret får han hjælp og kan blive bedre.

Kan du måske aflastes lidt af en anden af og til? Din mor, en veninde eller en søster? 

Det er ikke sjovt at stå med en fødselsdepression (har selv været der), og jeg kan kun forestille mig at det heller ikke er sjovt at stå på sidelinjen. Måske I skal have noget fælles hjælp til at komme videre når din mand har fået den hjælp han skal have?

Og så er det nok bare din formulering, men som du skriver det, så nævner du ikke på noget tidspunkt at du selv gør noget for sønnen. (Du pointere også at du skal huske din mand på at skifte sengetøj osv) - Kunne det tænkes at du er så meget i din egen bobbel med den lille, at din mand føler han skal kompensere for din manglende tilstedeværelse hos sønnen? At det måske er der det hele er startet og så kulmineret? - Igen så ved jeg selvfølgelig ikke om det forholder sig sådan, jeg kan jo kun gætte ud fra de ord der er skrevet og de formuleringer der er valgt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.marts 2018 kl. 21:49
#4
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
12-03-2018 21:49
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

På en måde.. Synes depression er en stor mundfuld, hvor imod, hvis det er andre ting, omkring hans forhold til hans far eller sådan noget, så er det lidt nemmere at have med at gøre, for der ved jeg, hvordan jeg skal forholde mig til det og hvad jeg kan gøre og sige.. Så ved jeg at det ikke er pga vores datter, men andre ting, som gør, at han er begyndt at få de her vredesudbrud osv..

Da vores søn kom, var det slet ikke på dette plan.. Han kunne blive frustreret ligesom jeg selv, når sønnen ikke ville sove eller man ikke vidste hvad man skulle gøre, for at gøre ham tilpas.. Måske har han forventet at det ville være anderledes med hende, men i forhold til at det skal være lidt en kamp, at få hende til at overgive sig til søvnen, er præcis ligesom det var med sønnen, så det er ikke fordi, at det er noget nyt.. Men der lærte han og ville stadig sønnen.. Her bakker han fuldstændig ud og virker som om hun bare er en belastning..

Har bedt min SP komme onsdag, men havde bare brug for at få luftet lidt ud allerede og høre andres erfaringer og råd.. Om jeg var helt forkert på den.. Men har også overvejet psykolog selv, men vil lige snakke med SP først, hvad hun siger..

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.marts 2018 kl. 22:05
#5
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
12-03-2018 22:05
Luk
Medlem siden 22-05-2016
3 startede debatter
13 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Har ikke rigtig nogen at tære på i løbet af dagen.. Alle nær mig, arbejder, så desværre ingen hjælp at hente.. Senere på dagen, har de selv børn at skulle tage sig af og ellers er noget af familien bosat på samsø..

Men det kan bare tage flere måneder, før der er bedring, og det er nok dét der gør det svært for mig, så at se en ende på.. Det føles som uoverskueligt for mig, at skulle være den stærke i så lang tid.. Er det i forvejen overfor begge børn..

Jeg er der så meget for min søn, som jeg kan med en nyfødt på hånden.. Kun når jeg ammer, sidder jeg ikke og leger med ham.. Har dog afbrudt amningen nogle gange, hvis han har haft brug for det.. Så snart han er hjemme fra dagpleje, gør jeg alt hvad jeg kan  for at få tid med ham.. I weekenderne gider jeg heller tage nogen steder uden ham, fordi det er de eneste tidspunkter, hvor jeg kan være sammen med ham i mere end bare 3 timer.. Her har manden så ingen problemer med at tage ud til venner og se fodbold eller gøre ting med firmaet.. Men det er måske fordi han ikke har lyst til at være hjemme.. At han på en måde stikker lidt af, for at få afstand.. Jeg kan bare ikke, for det betyder alt for mig at være sammen med mine børn.. Jeg er også en af de mere gammeldags forældre, og vil hellere lege med ham end at han skal se fjernsyn eller lære at bruge telefon osv.. Det foretrækker jeg skal ske så langt ude i fremtiden, som det er mig muligt, at holde ham væk fra det..Jeg vil hellere være sammen med mine børn, end at placerer dem foran en skærm..

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere