Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Hjælp - bliver det nogensinde nemmere?

03.november 2019 kl. 19:28
Luk
Medlem siden 13-08-2018
  Online
03-11-2019 19:28
Luk
Medlem siden 13-08-2018
  Online
Godt skrevet
1
 

Søger gode råd til den første tid med nyfødt! Alt der kan gøre det hele bare lidt nemmere eller kan hjælpe mig at få sovet lidt? 

 

Jeg har født en fantastisk lille dreng for en uge siden og jeg elsker ham overalt på jorden. Jeg har dog rigtig svært ved at omstille mig den nye situation som mor. Ved godt at jeg burde have vidst at det er hårdt, men havde aldrig forestillet mig det er så krævende at passe en nyfødt. Jeg har siden fødslen ikke sovet mere end 3-4 timer hver døgn og er ved at blive skør over den manglende søvn. Prøver virkelig at få indhentet noget af søvnen, men har virkelig svært ved at sove når han endelig sover - vågner hele tiden og tjekker til ham og er bange for han er for kold/varm, at han har fået dynen skubbet over hovedet eller at han måske ikke trækker vejret. Jeg er hele tiden bange for han ikke okay og er enormt usikker på alt hvad jeg gør. 

Han enormt brystglad og vi allerede fået amningen op og køre, men jeg bruger virkelig lang tid på at amme. Faktisk er mit liv lige nu amme, skifte ble, ligge med ham på brystet og så prøve at sove når han sover i sin bedside crib - og så er der ikke tid til noget som helst andet. Jeg trænger sådan til at få sovet ud, men han vågner ofte når jeg ligger ham fra brystet hen i hans bedside crib og så skal jeg starte forfra med at amme og pusle igen inden han vil sove. Jeg er virkelig ulykkelig og har så svært ved at overskue det her liv - græder mange gange om dagen. Tænker hele tiden at i morgen må blive bedre, men det har det bare ikke været. Lige nu har jeg udskudt alle barsel besøg fordi jeg slet orker at se nogen. 

Please fortal mig at det bliver bedre på et tidspunkt for jeg er ved at blive skør og er ikke sikker på at jeg kan klare det her

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
03.november 2019 kl. 19:51
#1
Luk
Medlem siden 30-11-2017
1 startede debatter
38 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 19:51
Luk
Medlem siden 30-11-2017
1 startede debatter
38 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg havde det ligesom dig - og synes faktisk det var svært i lang tid. I hvert fald de første tre måneder gik lidt som du beskriver. Men det bliver bedre - og for mit vedkommende endte kroppen med at tilpasse sig den sparsomme søvn. Jeg kan anbefale at starte til nogle ting hen ad vejen. Min mødregruppe startede da min søn var 14 dage. Derefter startede vi til salmesang og sådan et træningskursus for mødre men med plads til baby. Synes især det var rart at komme ud blandt andre - som måske forstod hvordan man havde det - og nogle man kan dele med at det kan være et helvede, når baby eks vil amme en hel eftermiddag osv osv. Især gør noget for at komme ud her i den mørke tid - ellers bliver den en lang vinter. I forhold til barselsbesøg kan jeg huskede jeg stressede meget inden folk kom - var jeg nu god nok - ville han amme hele tiden osv - men hver gang blev det faktisk en god oplevelse og gav lidt energi.

Pludselig går det bedre og alt bliver nemmere - men så opstår der self andre konflikter - men intet i forhold til den første tid - hvor det helt sikkert også er usikkerhed der får en til at tvivle på sig selv. Og lad dig ikke presse af andres gode råd - jeg har selv lidt glemt hvordan det var i starten allerede med en baby nu på 15 måneder! 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
03.november 2019 kl. 19:54
#2
Luk
Medlem siden 20-03-2018
53 startede debatter
778 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 19:54
Luk
Medlem siden 20-03-2018
53 startede debatter
778 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hvor er faren henne i alt det her?

Det er utroligt hårdt, og søvnmangel fucker virkelig med en. Smid så en kæmpe spand hormoner oven i, og man føler, man er ved at blive helt vanvittig.

Læs f.eks. om "baby blues" her: https://americanpregnancy.org/first-year-of-life/baby-blues/

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
03.november 2019 kl. 20:00
#3
Luk
Medlem siden 06-06-2017
39 startede debatter
554 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 20:00
Luk
Medlem siden 06-06-2017
39 startede debatter
554 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Jeg kunne ikke sove når baby sov. Selvom alle sagde at det skulle jeg. Ikke engang når faderen var hjemme og beordrede mig i seng og tog barnet. Min hjerne kørte med 200 km i timen og jeg affandt mig med det og lå bare og stenede serier eller lign når babyen sov. Det er en periode, og det bliver anderledes - ikke nemmere - men anderledes. Bare det at ligge og hvile imens babyen sover gør også sit. 

men nej livet med baby bliver ikke nemmere, men du bliver bedre til at begå dig i din nye tilværelse og bliver bedre til at slappe af når du kan (de få øjeblikke det er 😂) og prøv at finde fred med at det kun er ganske "kort" tid at dit barn er så krævende ift amning mm - det har også en ende. 

mht om barnet fryser eller er for varmt: så skal den nok give lyd fra sig hvis den er utilfreds. Så længe den har tøj på, får mad, kærlighed og ren mumse, så skal det sgu nok gå og du får det af vide hvis noget ikke passer den lille. 
 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
03.november 2019 kl. 20:01
#4
Luk
Medlem siden 19-01-2019
7 startede debatter
271 skrevne indlæg
Sidst online 01-06-2020
03-11-2019 20:01
Luk
Medlem siden 19-01-2019
7 startede debatter
271 skrevne indlæg
Sidst online 01-06-2020
Godt skrevet
2

Stort tillykke med sønnen og velkommen til livet som mor med alt hvad det indebærer af glæder og bekymringer.

Det med den sparsomme søvn og amningen lyder helt normalt. Man bruger bare sindsygt meget tid på at amme i starten, og ja... det bliver bedre😊 At du føler dig så udkørt, at du græder flere gange hver dag tænker jeg til gengæld lyder en smule bekymrende, men så må far da lidt mere på banen. Der er jo en grund til, at man er to om det. Når du har ammet næste gang, så stik baby til farmand og tag dig en velfortjent lur. Far kan sagtens give hud-mod-hud-kontakt og tryghed, og det er ikke synd for baby at være overladt til far et par timer. Efter de første 3 måneder blev det markant nemmere for os, så der er lys forude 😀
Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
03.november 2019 kl. 20:02
#5
Luk
Medlem siden 05-10-2018
18 startede debatter
233 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 20:02
Luk
Medlem siden 05-10-2018
18 startede debatter
233 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Ja det bliver bedre. Du er lige midt i et mega hormonkaos og ny tilværelse. Efter begge mine fødsler er jeg røget ned i et hul lige der hvor du er nu, men der sker altså noget med hormonerne lige det. Tror det kaldes babyblues eller noget i den dur. 

 Det har gjort det lettere for mig at få lagt dem ned hvis de er faldet i søvn i deres dyne hos mig og de så bliver lagt ned stadig pakket i dynen. Så fornemmes det ikke som lige så stort et skift at blive lagt ned. 

Jeg forstå godt alle dine bekymringer for jeg havde de samme især med den ældste. Men det bliver også lettere med tiden fordi din hjerne lærer af de erfaringer du får. Så jo flere gange du oplever at din søn stadig trækker vejret og vågner op igen efter at have sovet, jo mere vil du stole på at selvfølgelig trækker han vejret og vågner igen. Du vil altså erfare at langt de fleste af dine bekymringer er uden grund og så slapper man mere af og det finder et leje hvor det er tåleligt. For man vil jo altid bekymre sig om dem men det må ikke tage overhånd. 

Hele dit liv er vendt på hovedet så giv det tid og prøv at stole på at tiden arbejder for dig ift dine bekymringer. 🙂 Har du ikke en partner/forælder der kan holde øje med din søn imens du sover. Det giver en anden ro når du ikke har ansvaret. Min mor kom og sad og strikkede i mit soveværelse imens både jeg og min datter sov nogle gange og bare det at der var en anden der holdt øje med temperatur osv. gjorde at jeg kom bedre ind i en dyb søvn. 

Hvor er du sej at du har udskudt barselsbesøg! Det er godt gået og det viser bare at du passer på dig selv og din søn. Du lyder super omsorgsfuld, og som en kærlig mor. Husk dig selv også og bed om hjælp hvor du kan så du også selv får lidt omsorg og pleje. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4

Slettet bruger

03.november 2019 kl. 20:02
#6
Slettet bruger
03-11-2019 20:02
Godt skrevet
1

Du kan sagtens sove mens du ammer, det kræver dog tilvænning. Men hvis han kan ligge ved brystet i lang tid ad gangen uden at blive utilfreds undervejs, så prøv at lægge dig i sengen sammen med ham, så I begge ligger på siden, vendt ind mod hinanden. Det er ikke nemt, men din krop skal nok lade søvnbehovet bestemme før eller siden. Men det hjælper selvfølgelig ikke så meget hvis du konstant vågner for at tjekke at han er ok. Hvad er det du er bange for hvis du tænker rationelt over det? Medmindre dit hjem er meget kraftigt opvarmet, eller han er pakket ind i alt for varmt tøj, så får han det næppe for varmt på denne tid af året. Prøv at se om du ikke kan gøre det til en hyggelig og afslappet stund for jer begge. Når du bruger meget tid på at amme er det ærgerligt at gå glip af den unikke mulighed det giver for at indhente søvnen. Hvis du gør det samme om natten, så vænner du dig med tiden til opvågningerne, og på et tidspunkt vil han muligvis blive i stand til selv at finde brystvorten i søvne, så du slet ikke bliver vækket. I så fald bliver der ikke andre forstyrrelser end når I skal skifte side så han kan komme til det andet bryst. Hvis du ikke kan overbevise dig selv om, at han ikke har behov for at du tjekker til ham konstant mens han sover, så ville jeg nok få noget hjælp til at arbejde med nervøsiteten hvis jeg var dig. Det kommer til at slide dig helt ned hvis du ikke får din søvn, og tænker også det generelt må være ret anstrengende at være i alarmberedskab så stor en del af tiden 😊

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

03.november 2019 kl. 20:03
#7
Slettet bruger
03-11-2019 20:03
Godt skrevet
5

Altså, det realistiske svar er, at sådan er det den første lange tid. Som i måneder. Babyer sover, spiser og skider på repeat. Og de sover (og skal helst ikke sove mere) tre-fire timer i streg. Og baby hænger på dig, men det er jo, fordi baby er 100 procent afhængig af dig på godt og ondt. 

Bliver det bedre? Ja, selvfølgelig, men ikke lige foreløbig. Dit barn er kun 1 uge, så du skal nok indstille dig på at have en baby i armene de næste mange måneder. 

Jeg fødte mit andet barn for en måned siden, så jeg har også et lille barn klæbende til mig 24/7. Til forskel fra første gang, så ammer jeg liggende om natten, og baby sover i vores seng fra første opvågning, så jeg netop ikke skal starte forfra, hvis baby vågner. Det har denne gang betydet meget mere og bedre nattesøvn. Jeg bliver stadig vækket hver 3./4. time hele natten, men jeg kan i det mindste småsove, mens jeg ammer.

Amningen tager lang tid den første tid. Med god grund, for selvom amningen kører godt, så er I stadig i gang med at etablere amningen. Så indstil dig på laaaange ammeseancer ved at finde en god serie, masser af snacks og drikkevarer, og sæt dig godt til rette med baby. På sigt kommer amningerne til at tage kortere tid.

For det er faktisk det eneste, du “skal nå” lige nu. Du er nybagt mor, og dine opgave er at passe jeres barn. Alt andet må vente, til dit barn er større (men hvad er det også, du skal nå?).

Men det kan bestemt godt være overvældende. Jeg havde det som dig første gang. Det var så hårdt, fordi jeg pludselig ikke selv kunne bestemme over min dag, og hvornår jeg kunne gøre hvad.

Det bedste, du kan gøre, er at acceptere, at lige nu bestemmer baby. Prøv at vende det til noget positivt (du får catchet op på serier, kan smække benene op hele dagen osv). Og nyd det! For denne her tid går så hurtigt. Min store er nu 3 1/2 år, og den “hårde” tid fylder så lidt, og jeg ville ønske, at jeg havde nydt, at jeg selv kunne bestemme, hvad jeg ville se, og at jeg havde alle snacks for mig selv. For nu står den på Gurli Gris, og snacks er forbeholdt aftenerne eller i skjul...

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
03.november 2019 kl. 20:09
#8
Luk
Medlem siden 30-01-2016
11 startede debatter
1547 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 20:09
Luk
Medlem siden 30-01-2016
11 startede debatter
1547 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Det er helt normalt. 

Du skal have lidt tid, både til at finde dig til rette i din nye rolle, og til at lære den lille at kende. 
Efterhånden som du bliver mere rolig i din rolle som mor, og du lærer hans rutiner og vaner at kende, så vil du slappe mere af, og bedre kunne sove både dag og nat. 

Det tager tid... 

Anmeld
Svar
Lilypie Maternity tickers Daisypath Happy Birthday tickers
Godt skrevet
2
Lilypie Maternity tickers Daisypath Happy Birthday tickers
03.november 2019 kl. 20:14
#9
Luk
Medlem siden 19-05-2019
18 startede debatter
532 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 20:14
Luk
Medlem siden 19-05-2019
18 startede debatter
532 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Min søn er snart 2 mdr. og mit liv er mere eller mindre som dit. Konstant bekymring, ingen søvn, har knap nok tid til at spise eller gå på toilettet. Jeg kom i bad her for et par timer siden, efter at have gået rundt i beskidt tøj og lugtet af sved og lort i 2 dage. Det er tisse hårdt! 

Men da jeg har prøvet hele balladen før, så ved jeg også, at selvom det i øjeblikket virker uendeligt, uoverskueligt og helt umuligt...så er babytiden pludselig slut, før man når at blinke. De starter i vuggestue, så børnehave, så skole...og man begynder tage sig selv i at gå og drømme om dengang ens barn var lillebitte og ny ❤ 

Mit bedste råd for nu er...stop op ind i mellem, og tøm hjernen. Når du står ved puslebordet, eller sidder og ammer, så luk øjnene nogle sekunder, og pust ud. Og lad være med at presse dig selv. Hvis du ikke er klar til besøg, så lad være. Er du ikke klar til at komme ud, så drop det. Det skal nok komme lige så stille. 

Og selvfølgelig kan du klare det! Man kan blive helt overrasket over hvor meget man faktisk kan holde til. 

Du har kun været mor i én uge! Giv dig selv en chance 🤗

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
03.november 2019 kl. 20:17
#10
Luk
Medlem siden 20-11-2017
21 startede debatter
172 skrevne indlæg
  Online
03-11-2019 20:17
Luk
Medlem siden 20-11-2017
21 startede debatter
172 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Stort tillykke med den fantastiske rolle som mor og din lille søn..

Jeg var selv dybt frustret, og følte jeg jo ikke lavede noget, end at amme og skifte en ble. Og jeg har heller aldrig sovet mens baby har sovet, eller ihvertfald meget få gange. Man lærer at leve i det, og til en start var jeg overbevist om at sofaen fik mit numse aftryk, så meget som jeg sad og ammede. Nu med en på 16 måneder, så savner jeg min sofamail for man løber i pendul fart efter banditten som er i alt.. Så ja det bliver bedre, men nok ikke de første måneder. Min datter var omkring de 3-4 måneder før hun begyndte at kunne amme i kortere perioder (eks 15 min) til en start var det tit 1 time, og så gerne 10-15 gange om dagenheartJeg var vitterlig ved st gå ud af mit gode skind. Og er så tit kørt fra arrangementer grædende i bilen, for jo jeg var der da, men sad i sofaen og ammede, mens folk hyggede og spiste kage ved bordet. En gang sad jeg i bilen og ammede, mens min familie spiste en god middag på en resturant (var ikle for st amme blandt rigtig mange mennesker, og i bag klog skabes lys, var vi blevet hjemme) Og min frustration gjorde at min datter mærkede det, og gjorde det hun kunne, sugede sig fast til mor. Som min sp sagde, slap af i det, og affinde dig med at det er sådsn nu, når du gør det, slapper din datter også af. Og ganske rigtig der begyndte amningen at blive kortere og kortere:-)

Husk at lade far mand tage over, så du kan gøre det du kan finde ro med. Eks for mig var det bare 10 min gå tur med hunden, der gav mig et break. Og husk på, du har kun en opgave lige nu, og det er at passe på din skønne søn, intet er mere vigtig, så når han sover lad vasketøj være vasketøj og gør det du slapper af med, så du for lidt overskud.. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere