Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Debat: Når den ene part ikke vil have børn eller flere børn

14.april 2009 kl. 11:18
Luk
Medlem siden 13-11-2006
  Online
14-04-2009 11:18
Luk
Medlem siden 13-11-2006
  Online
Godt skrevet
0

Hej Piger (hej)

Nu synes jeg vi skal have en lille debat :-)

Blev lige inspireret af en tråd nedenfor og ville egentlig svare, men synes det var synd hvis hun bare ønskede råd og det så blev til en debat.. Nå men hvad gør man hvis den ene part i et forhold enten ikke ønsker børn eller ikke ønsker flere børn og den anden part har et brændede ønske om dette???

Jeg vil godt ligge ud og kan sige det med det samme, at i en sådan situation ville jeg nok ikke være særlig fair (flov)

Med til historien hører det nok, at jeg er kommet til verden på præcis sådan en måde.. Ja min far ville ikke have flere børn og deres ægteskab fungerede slet ikke. Min mor fødte et dødt barn mellem mig og min bror og herefter ville min far under ingen omstændigheder have flere, men hun forførte ham og holdt mig hemmelig i 5 måneder før hun sagde noget og der var det jo forsent at gøre noget og ja sådan kom jeg til verden :-) og ærligt tror jeg sku jeg ville gøre det samme (shhh)

Hvis nu min mand ikke ville have flere børn(han vil have 9 så kommer ikke til at ske, men vi leger), ville jeg synes, at han frarøvede mig noget jeg inderligt ønskede og så ville jeg jo blive nød til, at snyde ham eller hvis det ikke kunne lade sig gøre blive skildt og finde en anden mand..

Nu har jeg den holdning, at jeg kun vil have barn med en mand, så kunne aldrig finde på det sidste, så det efterlader jo kun en løsning og må indrømme, at jeg ville gøre det uden at tøve..

Kan godt forstå folks modargument om at det er tarvelig og det er det nok også, men det andet er ligeså tarveligt synes jeg(tænker) Så er der det med barnet og forældren der ikke ønskede barnets forhold og ja mit forhold til min far er ikke særligt godt, men han har sku været en meget værre far overfor min bror som han rigtig gerne ville have, så tror ikke det har haft den store indflydelse. Han har bare aldrig været en god for ej heller hjulpet min mor med noget husligt arbejde derhjemme, så tror ikke at det har gjort en forskel..

Hvis han virkelig ikke vil have flere børn ja, så må han jo gøre alt hvad der står i hans magt for, at det ikke sker nemlig at pakke den godt ind hver eneste gang og tænke med det øverste hoved, men vi kender vist alle mænd ;-)

Nå piger hånden på hjertet hvor mange af jer ville tage sagen i egen hånd og få det som i ønsker????

Eller ville i give afkald på jeres håb og drømme fordi han ikke har lyst??

Håber vi kan holde debatten i en ordenlig tone ;-)

(knus) Nina

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.april 2009 kl. 11:28
#1
Luk
Medlem siden 16-02-2008
315 startede debatter
1893 skrevne indlæg
Sidst online 09-12-2014
14-04-2009 11:28
Luk
Medlem siden 16-02-2008
315 startede debatter
1893 skrevne indlæg
Sidst online 09-12-2014
Godt skrevet
13

Hej Nina :-)

Ja, altså selvom jeg meget vel kan ende i sådan en situation, så kunne jeg aldrig, aldrig finde på at snyde mig til en baby mere. Hvis min kæreste inderligt ikke ønsker flere børn, så er hans ønske vel ligeså meget værd som mit? Indtil videre har vi Anna, som var meget uplanlagt, men meget ønsket alligevel. Vi havde været kærester i 2½ mdr da jeg fandt ud af at jeg var gravid, og jeg kunne godt mærke at jeg ikke havde lyst til en abort. Baseret på argumenter som, at jeg jo havde en uddannelse, et sted at bo, at jeg jo var 27 år og sidst, men bestemt ikke mindst, at jeg kendte Anders så godt at jeg vidste at jeg gerne ville videreføre de gener, uanset om vi var kærester eller ej. Alligevel sagde jeg til ham at han skulle være bundærlig med, om han havde lyst eller ej. Ellers ville jeg have fået en abort. Heldigvis var han af nøjagtig samme mening som mig, og vi tænkte ikke længe over det før vi sprang ud som superlykkelige vordende forældre. (jubii)

MEN - Anders ønsker sig 2 børn i det hele og jeg ønsker mig 3. Han er selv kun ham og sin søster, og jeg har både en søster og en bror. Så der bliver noget tovtrækkeri efter vi har fået den næste. Men jeg tænker bare; Det kan godt være at min drøm er far, mor og 3 børn.. Men han har jo haft nøjagtig de samme drømme, bare med 2 børn, og jeg kan ikke tillade mig at sige at min drøm er mere værd end hans. Jeg må bare forlade mig på at han efter nr 2, alligevel er lidt hooked på at få en lille efternøler, hvilket er min drøm. Det må vi tage til den tid. :-)

Spændende debat, selvom du og jeg SLET ikke er enige :-)

Knus Pernille

Anmeld
Svar
Godt skrevet
13
14.april 2009 kl. 11:47
#2
Luk
Medlem siden 01-11-2007
161 startede debatter
350 skrevne indlæg
  Online
14-04-2009 11:47
Luk
Medlem siden 01-11-2007
161 startede debatter
350 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

for inderst inde synes jeg det er så ledt at gøre over for sin partner, men i desperation kunne jeg måske alligevel godt finde på det.

Her har manden altid sagt at han ville have mange børn men efter en rigtig hård start med Benya ændrede han mening. Han ville kun ha B og ikke flere. Jeg trådte i videre i det, men vidste inde i mig selv at jeg ikke var færdig med at få børn. Så ændrede han det til at der ihvertfald skulle gå 10 år før den næste kom og så blev det 7 år og nu på gode dage siger han bare at B skal være noget større og det er vi helt enige i. Men hvis jeg tilfældigt skulle blive gravid nu (har spiral så det satser jeg ikke på) så ville jeg nægte at få det fjernet lige meget hvilke aggumenter min mand kom med. På en måde er det jo en fælles beslutning jeg ville trodse hvis han sagde nej men jeg vil simpelthen ikke tvinges til en abort, og så kan jeg kun se det som at jeg er heldig i at det er min krop og min beslutning i sidste ende. Jeg ved at han aldrig ville forlade os fordi der kom et uplanlagt barn, så det behøver jeg heldigvis ikke spekulere over.

Jeg har altid sagt at to børn er nok for mig men nu vil jeg gerne have tre. Men nu tar vi lige en ad gangen. Har erfaret at hvis ikke man snakker for meget om det så går det lidt bedre og hurtigere:-) Jeg er nu os ret sikker på at hvis han sir nej til en 3'er og jeg på det tidspunkt stadig rigtig gerne vil, at så vil han give mig min vilje, det plejer han hvis der er noget jeg rigtig gerne vil:-) Børn burde jo være en fælles beslutning, men hvis jeg virkelig brændte for en til og han ikke vil kunne jeg måske (ved det ikke rigtigt) os finde på at gøre som du skriver (svært at sige når man ikke står i det, for ummidelbart så skal man jo os bare prise sig lykkelig over de børn man har), ellers ville jeg sige til mig selv at så måtte jeg nøjes med den/m jeg allerede havde fået og være glad for det:-)

(knus) Jeanne som aldrig håber at komme i det dilemma:-)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.april 2009 kl. 12:09
#3
Luk
Medlem siden 14-04-2009
22 startede debatter
74 skrevne indlæg
  Online
14-04-2009 12:09
Luk
Medlem siden 14-04-2009
22 startede debatter
74 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg har en masse tanker om emnet, men det er svært at få det hele med:-)

For det første synes jeg et eller andet sted, at det er sværest hvis manden vil og kvinden ikke vil, for det er trods alt os der skal være gravide.

Men hvis manden ikke vil så tænker jeg lidt. Det er et mærkeligt samfund vi lever i. For det er muligt at få børn uden at have en mand. Men hvis man har en mand og han ikke vil, så kan han beskytte sig så man ingen får.

Som enlig kan man blive insemineret eller adoptere!!

Men jeg synes det er bedst hvis man fra start er så nogenlunde enige om, om man skal have børn og hvor mange.

Men hvis situationen var den at jeg gerne ville have flere børn og min mand ikke ville.

Så ville jeg nok sige til ham at nu dropper jeg præventionen så hvis du ikke vil have flere må du beskytte dig. Sådan for at teste om han virkelig mente det. Og hvis han så gjorde det, så tror jeg det ville ende med at vi gik fra hinanden.

For jeg tror ikke jeg ville kunne tilgive ham at jeg ikke fik flere børn, hvis det var et brændende ønske jeg havde. Så hellere slutte end gå og blive bitter.

Men omvendt ville jeg heller ikke ønske at få et barn med en mand, der ikke ønskede at få et barn, men mere eller mindre blev presset til det.

Så jeg ved det virkelig ikke.

Jeg håber bare at min mand og jeg ender ud med at være enige om antallet og indtil videre går det fint:d

p.s Til jer der ville snyde jer til barnet. Hvad ville i så sige til manden om graviditeten? Og hvorfor vil i have et barn sammen med en der ikke ønsker det?

(knus)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
14.april 2009 kl. 12:13
#4
Luk
Medlem siden 18-01-2008
209 startede debatter
1367 skrevne indlæg
Sidst online 18-04-2013
14-04-2009 12:13
Luk
Medlem siden 18-01-2008
209 startede debatter
1367 skrevne indlæg
Sidst online 18-04-2013
Godt skrevet
5

Da jeg for 16 år siden mødte min mand, spurgte jeg ham, lige ud af landevejen, VIL DU HA´BØRN OG HVOR MANGE????? "Hvis han ingen ville ha`skulle han jo skiftes ud i en vældig fart, mor her var skruk hahaha hahaha hahaha "

Han ville gerne ha`børn, men kunne og ville ikke svare på hvor mange, for som han sagde: Lad os nu lige ta`et barn af gangen og se om vi overhovedet kan finde ud af det der med at være forældre(selvfølgelig sagt med et glimt i øjet);-)

Jeg selv har altid gerne villet ha`4 børn. Men jeg tænkte over min mands ord og tog et barn af gangen.

Da vi havde fået Emil og Anne med 18 mdr`s mellemrum, blev vi enige(ikke med min gode vilje) om at stoppe projekt BØRN. Der var ganske enkelt ikke fornuftig økonomi til flere på dette tidspunkt.

Idag har vi så EMIL knap 15 år, ANNE godt 13 år og vores lille supermand ANTON på knap 8mdr. (havde i det skjulte håbet lidt på at det blev tvillinger) Alle tre unger er ØNSKEBØRN fra både mor og fars side.

Kunne aldrig, understreger aldrig, finde på bevist at snyde min mand. Synes ganske enkelt det er totalt respektløst over for sin partner. Mener at i den fase hvor man lære sin partner at kende, der må emnet børn indgå som en helt almindelig ting. Er man/kan man ikke blive enig på dette felt, så mener jeg heller ikke man er 100% skabt for hinanden. Lyder sikkert vildt hårdt i nogens øre, men synes at man skylder sine børn at de er ØNSKET. (selvfølgelig findes der omstændigheder der ikke kan opfylde dette)

Håber det gav lidt mening:-)

Randi

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
14.april 2009 kl. 12:30
#5
Luk
Medlem siden 10-08-2008
195 startede debatter
1468 skrevne indlæg
  Online
14-04-2009 12:30
Luk
Medlem siden 10-08-2008
195 startede debatter
1468 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
Jeg mødte min mand... sagde jeg til ham at jeg ville have 4 børn. Han ville have 2.

Vi lavede et kompromi... og sagde 3.

Da vi havde fået vores første 2 piger, var han glad og tilfreds og han synes jo egentlig, at det var perfekt. Han havde lidt svært ,ved at se , hvor vi skulle finde overskud.

Jeg var nød til at sige til ham at vi skulle tage en beslutning... Jeg ville ikke snyde ham, men han skulle også vide at han havde truffet det valg for os begge..!

 Han skulle også være klar over at det ville efterlade et savn hos mig ... og var han klar til at "takle" den.

Det var vigtigere for mig ,at blive sammen med ham og vores piger, end at få barn nr. 3.

Han tænkte det igennem og sagde: Lad os se hvad der sker.. bare du ikke arbejder på det!
( han nåede ikke at blinke med øjnene og 9 mdr senere kom vores pige nr. 3)

Jeg kunne godt få flere, men nej... vi stopper her!

Rikke
som tror hun altid vil være skruk


Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.april 2009 kl. 12:47
#6
Luk
Medlem siden 27-05-2005
636 startede debatter
2877 skrevne indlæg
Sidst online 11-06-2012
14-04-2009 12:47
Luk
Medlem siden 27-05-2005
636 startede debatter
2877 skrevne indlæg
Sidst online 11-06-2012
Godt skrevet
5

Hej Nina,

Jeg syntes at det er FLOT at du starter denne debat.. For hvad hulen skal man gøre hvis manden siger STOP, før man selv er klar??

- Jeg ville ikke kunne snyde min mand til endnu et barn - og jeg ville heller aldrig kunne få en abort mod hans ønske...

Min mand kom FØR mine børn (vores), og jeg mener at man skal tage snakken om børn og hvor mange INDEN man begynder på at få dem.. Så ved man hvad man har at rette sig efter så at sige ;-)

At forlade min mand fordi jeg ville have endnu et barn, kunne slet ikke komme på tale... Så skulle jeg skille familien ad, for at få et barn med en anden? - Ei det handler jo om at ville have endnu et barn med den mand man allerede har..

At blive gravid eller IKKE gravid handler om kvindens krop... Men at få et barn eller flere handler om menneske liv - manden og kvindens.. Og i min verden skal man være enige..

- Og kan man ikke blive enige, så vil jeg klart mene, at der er noget galt i forholdet, for det burde man have snakket om...

- Og at den som siger STOP vinder... Et barn fortjener forældre som begge ønsker det, og derfor kunne jeg PERSONLIGT ikke snyde min mand..

(og det skal måske lige nævnes at det sidste afsnit ikke skal tages ilde op af enlige forældre, for nu handler debatten jo om PAR)

Miamor

Anmeld
Svar
Daisypath Anniversary Years Ticker Mor til 2 drenge fra hhv. Jan. 02 og Okt. 05.. Og en dejlig pige fra Maj 08 :-D
Godt skrevet
5
Daisypath Anniversary Years Ticker Mor til 2 drenge fra hhv. Jan. 02 og Okt. 05.. Og en dejlig pige fra Maj 08 :-D
15.april 2009 kl. 11:38
#7
Luk
Medlem siden 13-11-2006
189 startede debatter
785 skrevne indlæg
  Online
15-04-2009 11:38
Luk
Medlem siden 13-11-2006
189 startede debatter
785 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hej igen (hej)

Tak for jeres input og for den gode tone :-)

(knus) NIna

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
17.april 2009 kl. 10:43
#8
Luk
Medlem siden 29-10-2007
225 startede debatter
5038 skrevne indlæg
  Online
17-04-2009 10:43
Luk
Medlem siden 29-10-2007
225 startede debatter
5038 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2
Det er da en interessant debat :-)

Dog kan jeg ikke forestille mig, at dilemmaet ville blive aktuelt for mig.
I den situation, hvor jeg skulle ønske mig et barn mere og min kæreste ikke, ville der for mig være to muligheder:
1. (Den mest sandsynlige) Jeg måtte acceptere ikke at få flere børn og glæde mig over, at vi allerede har en fantastisk dreng :-)
2. (Den temmelig usandsynlige) Jeg måtte tage det svære valg, at afslutte forholdet og finde en anden mand, der ville være interesseret i at få børn

At "snyde" min kæreste til at få et barn mere imod hans ønske kunne aldrig falde mig ind! Jeg synes det er så respektløst som noget kan være!
For mig er respekt og gensidig tillid to meget vigtige parametre i et forhold - og ved at snyde manden til et barn mere ville begge dele jo være helt væk.

Stod jeg på den anden side som mand og min kæreste snød sig til en graviditet vi ikke var enig om var der ingen tvivl om udfaldet. Jeg ville uden tøven afbryde forholdet.

Omvendt så er jeg imod abort (pånær i nogle meget specifikke tilfælde jeg ikke behøver komme nærmere ind på her), så skulle jeg ved et uheld blive gravid er valget enkelt, så får vi et barn mere. Det er min kæreste også klar over - men ville dog være ret ærgelig over, ikke at have noget at sige i forhold til, hvornår det skulle være.

(knus)
Anmeld
Svar
Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fifth Birthday tickers
Godt skrevet
2
Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fifth Birthday tickers
15.april 2018 kl. 19:01
#9
Luk
Medlem siden 02-11-2015
22 startede debatter
30 skrevne indlæg
  Online
15-04-2018 19:01
Luk
Medlem siden 02-11-2015
22 startede debatter
30 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Men hvad tænker i, hvis det er manden der gerne vil have flere børn, og ikke kvinden ? 

Anmeld
Svar
De bedste hilsner fra BabyLog
Godt skrevet
1
De bedste hilsner fra BabyLog
15.april 2018 kl. 19:21
#10
Luk
Medlem siden 14-11-2016
1 startede debatter
597 skrevne indlæg
  Online
15-04-2018 19:21
Luk
Medlem siden 14-11-2016
1 startede debatter
597 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Da min mand og jeg mødte hinanden, var vi enige om at vi ikke skulle have børn. Det var altså et af præmisserne for vores forhold. Da jeg ombestemte mig pga dødsfald i min nærmeste familie, gav jeg ham et Wildcard til at forlade forholdet, no hard feelings. Han valgte heldigvis mig til, og vi talte det grundigt igennem. Jeg har ikke lagt skjul på at ét barn ikke var en mulighed. Nu er jeg gravid med vores andet barn - og ærligt talt drømmer jeg om 4. Tror ikke det bliver mere end to, men vi er to i vores forhold, og taler godt sammen. Om alt. Også vores drømme og ønsker.

Kan slet ikke sætte mig ind i tankegangen med at lyve for hinanden. Det er bedrag. Kontraktbrud om man vil. ;-) 

Anmeld
Svar
Pige 8/12 2016 Dreng 20/9 2018
Godt skrevet
4
Pige 8/12 2016 Dreng 20/9 2018
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

 • MommyBear - 07-01-2019

   
  Kroppen efter fødsel
 • Mamatheresa - 05-01-2019

   
  Den søde juletid - tanker op til jul
 • Faderstuen - 23-12-2018

   
  Et farvel til sutterne
 • Mortilminimøf - 17-12-2018

   
  Tanker tæt på termin

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Klæd baby rigtigt på i vinterkulden fra inderst til yderst

Den danske vinter er lunefuld, og temperaturerne kan let svinge 10 grader fra dag til dag. Derfor er det ikke altid let at vide, hvor meget tøj, dit barn skal have på. Læs mere

 

3. Fødsel - det bliver ikke mindre vildt!

Jeg er glad for, at jeg først fik forklaringen bagefter, for for dævlan, lige da det stod på, var jeg MEGET glad for at jeg ikke skulle føde igen! Det gjorde nuller naller på en helt anden måde end jeg havde prøvet tidligere Læs mere

 

Kunne være født på motorvejen

Jeg bliver så sendt til Herning, da der blev vurderet at det kunne jeg godt nå. Da jeg kommer til Herning og min jordemoder undersøger mig, fortæller hun mig, at på tyve minutter er jeg udvidet fra 3 cm til 9/10 cm og fortæller at vandet burde være gået. Læs mere

 

Bliv rollemodel for kvindelige iværksættere

Alt for få kvinder vælger at blive iværksættere, og det skyldes hverken mangel på gode ideer eller kompetencer. Men hvad holder os tilbage? Bliv klogere på det her.   Læs mere

ANNONCE
 

Redaktionen tester: Voksi City kørepose

Voksi® City kørepose er god til det danske klima, og har bl.a. den fordel, at den kan vaskes i din vaskemaskine i stedet for at skulle til rens. Læs mere

ANNONCE
 

3 myter om influenzavaccination til gravide

Mange gravide fravælger influenzavaccinationen på baggrund af myter, som der florerer rundt omkring i medierne og folkemunde. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 • MommyBear - 07-01-2019

   
  Kroppen efter fødsel
 • Mamatheresa - 05-01-2019

   
  Den søde juletid - tanker op til jul
 • Faderstuen - 23-12-2018

   
  Et farvel til sutterne
 • Mortilminimøf - 17-12-2018

   
  Tanker tæt på termin
 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Klæd baby rigtigt på i vinterkulden fra inderst til yderst

Den danske vinter er lunefuld, og temperaturerne kan let svinge 10 grader fra dag til dag. Derfor er det ikke altid let at vide, hvor meget tøj, dit barn skal have på. Læs mere

 

3. Fødsel - det bliver ikke mindre vildt!

Jeg er glad for, at jeg først fik forklaringen bagefter, for for dævlan, lige da det stod på, var jeg MEGET glad for at jeg ikke skulle føde igen! Det gjorde nuller naller på en helt anden måde end jeg havde prøvet tidligere Læs mere

 

Kunne være født på motorvejen

Jeg bliver så sendt til Herning, da der blev vurderet at det kunne jeg godt nå. Da jeg kommer til Herning og min jordemoder undersøger mig, fortæller hun mig, at på tyve minutter er jeg udvidet fra 3 cm til 9/10 cm og fortæller at vandet burde være gået. Læs mere

 

Bliv rollemodel for kvindelige iværksættere

Alt for få kvinder vælger at blive iværksættere, og det skyldes hverken mangel på gode ideer eller kompetencer. Men hvad holder os tilbage? Bliv klogere på det her.   Læs mere

ANNONCE
 

Redaktionen tester: Voksi City kørepose

Voksi® City kørepose er god til det danske klima, og har bl.a. den fordel, at den kan vaskes i din vaskemaskine i stedet for at skulle til rens. Læs mere

ANNONCE
 

3 myter om influenzavaccination til gravide

Mange gravide fravælger influenzavaccinationen på baggrund af myter, som der florerer rundt omkring i medierne og folkemunde. Læs mere