Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Når hundene bliver glemt.. Lang historie forud...

10.oktober 2020 kl. 15:24
Luk
Medlem siden 04-05-2018
  Online
10-10-2020 15:24
Luk
Medlem siden 04-05-2018
  Online
Godt skrevet
2

Jeg har bare så meget brug for at dele mine tanker, som jeg ikke kan dele med nogen. Håber i vil læse med. 

Jeg pumper ud, og skal pumpe så meget som muligt, da amningen gik i vasken af mange årsager. Jeg prøver dog og få amningen op og kører ved siden af udpumpningen, og jer der har prøvet pumperiet og et flaske barn, ved hvor drænende det er. Jeg er konstant PÅ, da min pige på 4 mrd, kun sover en cyklus pr., lur, og det er kun i luren jeg kan pumpe. Jeg har derfor ikke tid til afslapning. Siden dag 1, har jeg ikke kunne trives med vores hunde. De gøer, gøer og GØER flere gange dagligt, da de hører hver en lyd (vi bor i hus) og reagerer. Det generede mig ikke før hun kom til. Men nu vækker de hende i en chok tilstand i en lur om dagen. Det er SÅ frusterende. Jeg sad på hoppebold i 10 timer i de første 2 måneder, så hun kunne sove - også er det bare så irriterende, når hun bliver vækket af dem. Det nytter ikke noget at putte udenfor, da man sagtens kan hører dem. De tror hele tiden far kommer hjem fra arbejde. Jeg har selvfølgelig ikke tid til at gå tur med dem, og far får heller ikke gjort det (han arbejder 14 timer af gangen) og orker det ikke til dagligt. Ja, det er ikke den måde jeg vil holde hund på og er meget imod det.

Far sover på sofaen, da han synes det er synd at de ikke må sove med os (samsovning) i sengen, når de har været vant til det. Så han sover med dem. Der er så mange ting. De får KALM (reducerer stress) om aftenen inden far kommer hjem, så de ikke gør op til. Men de skræmmer hende fra vid og sans når de gør, når han kommer hjem. Sidste gang var dråben, da hun slet ikke kunne falde til ro. Hun var SÅ bange, og forståeligt, jeg får selv et chok da jeg også sover. De er ude i gangen, og altså ikke i samme rum som os. Jeg kan ikke give dem alt den nærhed de søger dagligt, da jeg er proppet med ting jeg skal nå som I kan læse. Det er mig som står tilbage med hundene, da far jo arbejder meget og jeg er på barsel. Jeg kan gå ind for og pusle, og kan så komme tilbage for at se de har spist min mad der stod på bordet. Det sker hver gang jeg ikke lige husker at stille det væk. De er gode nok når far er hjemme, så han ser jo ikke det jeg ser. Og han er aldrig alene med dem og hende, det er jeg. Jeg synes bare det er møg syndt for dem, da jeg jo bruger meget af dagen på at tysse og skælde ud på dem, da hun græder i baggrunden og alt er KAOS.

Far er fuldstændig urokkelig når det kommer til hundene, og en tikkende bombe hvis jeg nævner det igen. Jeg så jo gerne det kunne lykkedes med dem, men det føler jeg bare ikke, her efter 4 måneder er det slet ikke blevet bedre. Tværtimod. Jeg er stor tilhænger af at beholde hunden til slut, men hva så når ens hverdag bare ikke fungerer? Jeg er jo så stresset oveni alt det her og de er bare i vejen, og det knuser mit hjerte, at det kun kan være sjovt når far er hjemme. Puha, der er mange tanker og følelser i det her. Vi havde jo også en grim oplevelse sidste  år da vi forsøgte med et seniorpar til vores hunde, men fandt ud af de var svindlere, ja så det er et ømt emne for min mand. Jeg synes jo ikke min pige skal udsættes for det de byder hende. Jeg måtte fx putte hende om 3 GANGE idag, da de gøede og hun så skrålede bagefter. De røg ind på et værelse indtil hun vågnede igen. Jeg kunne bare ikke mere. Wow, hvor er det bare frusterende. Og vi skal jo have nr 2 om nogle år igen, så er det forfra eller hvad..

Jeg går og små græder hver dag. Det er bare så udmattende, at ALLE vil have noget af mig hele tiden. Når jeg hygger med min pige, vil hundene også, når jeg pumper, vil de også, de knirker for opmærksomhed, min mand vil have opmærksomhed fra mig, ALLE vil have noget af mig....... Men ingen tager sig af om jeg trives i det her. Det er så irriterende, at far ikke ser det fra min side og bare siger, at de også skal være her. Han sætter dem før hende, og det hader jeg. Jeg kan normalt sove med hende kl 19.30, men må nu holde mig vågen ved siden af til kl 22 hvor han får fri, så jeg kan tage hundene i armene, så de ikke gør. og de mindre timer dræner mig. Jeg fortæller ham det, og får bare igen at så ved han ikke hvad vi skal gøre = så står jeg med lorten igen. Jeg ammer, pumper, giver flaske, skal være tilstede og samtidig nå vand og mad som jeg heller ikke når altid. Nu skal jeg også ned i søvn, og han aner bare ikke problematikken i det. 😭 Hvad pokker gør jeg. Jeg er jo bange for at han vil forevigt blame mig for ikke at kunne fungerer med hundene, så det med tiden bliver en torn for ham. Jeg kan jo ikke gå ud med hende uden at efterlade dem, og det gør så ondt på mig, at de ikke får en tur, så jeg går ikke særlig meget ud. Jeg har så dårlig samvittighed. Og jeg føler mig så alene. 

Håber hvis du har læst med, vil holde en pæn tone.. ❤️

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.oktober 2020 kl. 15:42
#1
Luk
Medlem siden 22-05-2020
197 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 15:42
Luk
Medlem siden 22-05-2020
197 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Puh det lyder godt nok hårdt!! Stort kram fra mig til dig ❤️
Vi har også en lidt krævende hund så jeg kan godt se hvad du mener og man ved at der kommer den der med "ddt er jo bare en hund" og det er det selvfølgelig og så er det jo det heller ikke.

Jeg sagde til min mand at det var hans ansvar at hunden hverdag var velluftet og tilpas, jeg havde ikke tid og overskud til det. Så måtte der komme en og gøre det ellers. En anden ide kunne måske være en løbegård? 
 

Jeg håber du finder en løsning der fungerer, for det er da alt for hårdt for dig og din baby at være i ❤️

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.oktober 2020 kl. 16:09
#2
Luk
Medlem siden 20-11-2017
22 startede debatter
200 skrevne indlæg
Sidst online 15-01-2021
10-10-2020 16:09
Luk
Medlem siden 20-11-2017
22 startede debatter
200 skrevne indlæg
Sidst online 15-01-2021
Godt skrevet
5

Det lyder rigtig frusterende, og kan godt sætte mig ind i det. 

For det første skal man virkelig vende sig til at man konstant er på, både mentalt , men også fysisk, at der altid er en eller anden tæt på en, når man bliver mor. 

Der næst vil jeg så, hvis jeg var dig, tænke om amning er vejen frem, når udpumpning tager meget overskud fra dig (man har jo ikke meget i forvejen), og eventuelt ren flaske kunne hjælpe bare lidt, så du fik lidt MIG tid. 

Der næst ville jeg tage en alvorlig snak med far om at, når han komme hjem er det hans ansvar at hundene bliver luftet og aktiveret, uanset arbejds mængde, især når han vil beholde dem. 

Min kæreste havde arbejds uger med 50-60 timer i de første måneder med vores datter, alligevel vidste han at han skulle gå tur med hunden, når han kom hjem, og han gjorde det så også troligt. 

For mig hjalp det mig at lave små ting med hunden, og så gik vi så også 2 ture med barnevognen om dagen, for vi har en utrolig aktiv hund. Men det passede så også med lure, og vores datter var nem at putte i barnevognen. Men ellers så smid godbidder ud i hele haven, når du har 3 min. Og smid så hundene ud og søge efter dem, så er der 10 min ro, og hundene bruger deres hovede. Køb nogle gode ben, som de kan gnave i, i lang tid. Og deres mad, smider du også ud på græsset, og så må hver hund på skift søge efter deres foder. Lidt tip til at underholde hundene lidt, uden at skulle forlade huset. Ligeledes måske i skal se på, om dér kan gøres noget ved at de gør, eks at de kommer og for en godbid, så snart der kommer nogen, derved har de ikke tid til at gøsmiley

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
10.oktober 2020 kl. 16:10
#3
Luk
Medlem siden 07-01-2019
19 startede debatter
737 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 16:10
Luk
Medlem siden 07-01-2019
19 startede debatter
737 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Det lyder sindssygt hårdt, og jeg synes ikke din mand lyder fair. Hvis det var mig ville jeg være fuldstændigt kold over for om han i fremtiden ville bebrejde mig noget med hundene (hvad er det dog også for en måde at være på? ) Han ville i stedet få sådan en svada over sit svigt. Han bliver nødt til at tage medansvar.

Du bliver nødt til at sætte dig selv forrest, og dét har du ret til. 

Jeg ville være så tæt på at pakke en taske og tage væk med barnet til der er en løsning som I kan fungere i. 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
10.oktober 2020 kl. 16:44
#4
Luk
Medlem siden 06-04-2018
1 startede debatter
263 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 16:44
Luk
Medlem siden 06-04-2018
1 startede debatter
263 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Du lyder, som om du har brug for en ferie. Jeg har selv stået i problemet med amning, udpumpning og flaske + en syg kat, der både ville have opmærksomhed (fordi han ikke måtte komme ud som vanligt) og skulle have medicin + en mand der arbejdede meget + en pige der kun sover 3 lure af 30 min. Jeg endte med at gå ren flaske - og det har ikke gjort den store forskel, altså jeg skal ikke pumpe flere gange dagligt, men så er der jo også oprydning og madlavning og... Du kender det helt sikkert.

Har I mulighed for at lave en løbegård til hundene? Eller få en skolepige/dreng til at komme og give hundene en gåtur hver dag? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
10.oktober 2020 kl. 16:52
#5
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 16:52
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Som min mand så fint udtrykker det, så er det et fuldtidsjob at være på barsel. Og vi er pt. på barsel sammen, så jeg tør da slet ikke forstille mig, hvor hårdt jer der er alene på barsel arbejder.

Hvis de hunde er så vigtige for din mand, så må de være hans ansvar. Du har hverken tid eller overskud, og så må han tage over. Hvordan kan passer det ind i sin dag med sindssygt meget arbejde, det må være hans hovedpine. Og så må han jo evt. have dem til en adfærdsspecialist, så de kan blive trænet i ikke at gø og vække baby. For det virker ikke fair, at du skal tage ansvaret for dem, når du faktisk er nået til et punkt, hvor du ikke synes det er forsvarligt mere, og egentlig gerne vil give dem et bedre hjem.

Her hjemme har vi kat, og han er absolut også blevet nedprioriteret da baby kom. Katte gør jo heldigvis ikke, og vi sørger for at give ham al den opmærksomhed vi har tid og overskud til, men jeg ville klart heller ikke have det fedt, hvis vi fx. ikke havde tid og/eller overskud til at sørge for hans basale behov (og det er altså ikke en pegen fingre af dig - jeg kan så godt forstå, at overskudet ikke er der til lange gåture, og at det smutter med vand og mad, når du er alene med en baby der ikke sover så meget og samtidig skal pumpe ud!).

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
10.oktober 2020 kl. 16:58
#6
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1111 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 16:58
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1111 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
5

Hvis jeg var i din situation ville jeg seriøst overveje mme. Det er et fint alternativ og du er ved at gå ned på det andet. Hun er samtidig 4 mnd så du skal alligevel også til at introducere "rigtig mad" snart. 
Sandsynligheden for at få en velfungerende amning op at køre med mangel på mad, hvile og drikke osv er ret lille.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
10.oktober 2020 kl. 19:04
#7
Luk
Medlem siden 04-04-2015
17 startede debatter
348 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 19:04
Luk
Medlem siden 04-04-2015
17 startede debatter
348 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

lyder virkelig hårdt 😭

Har i overvejet at opsøge en "hundebørnehavne" et sted ens hund kan komme hen og være mens man er på arbejde, de ligger rundt omkring i Danmark. Ellers ville jeg anbefale at gå med hundene mens du putter barn i barnevogn, de opføre sig altid bedre når de er ordenlig stimuleret. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.oktober 2020 kl. 19:05
#8
Luk
Medlem siden 15-09-2019
23 startede debatter
149 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 19:05
Luk
Medlem siden 15-09-2019
23 startede debatter
149 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Det lyder på mig som om jeres hunde er meget understimuleret (jeg er vokset op med hundetræner-forældre). 
tror det er vigtigt du finder en måde hundene får noget at foretage sig i løbet af dagen. Tag datteren i barnevogn og tag hundende ud på en lang gåtur, køb evt et aktivitetsbræt til at putte foderet i eller nogle lækre guffere , så får de stimuleret deres hoveder og behøver ikke fare op over alle små lyde. 
Jeg kan godt forstå det er hårdt! Men jeres hunde har jo ikke mulighed for at forstå at de ikke kan få samme opmærksomhed og aktivering som de plejer. 
Jeg tænker også det er vigtigt at du får husket dig selv i det hele, bed manden tage over når han kommer hjem hvis han insisterer på at han vil beholde hundene så må han jo lufte og aktivere dem når han kommer hjem. 
 

Søg evt hjælp hos en dyreadfærdsbehandler, hundene SKAL ikke gø hele dagen på den måde. Hvilke hunde har i? 
 

Jeg håber ikke du tager mit svar som slag i hovedet, det lyder bare ikke som om at det er en mulighed for jer at skulle af med hundene og så skal alle parter jo tilgodeses, og hundene kan ikke tilsidesætte sig selv fordi i har brug for det, desværre. 
 

Håber i finder en god løsning for jer alle 😊

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
10.oktober 2020 kl. 19:23
#9
Luk
Medlem siden 04-05-2018
30 startede debatter
126 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 19:23
Luk
Medlem siden 04-05-2018
30 startede debatter
126 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
Perle18 skrev :

Det lyder rigtig frusterende, og kan godt sætte mig ind i det. 

For det første skal man virkelig vende sig til at man konstant er på, både mentalt , men også fysisk, at der altid er en eller anden tæt på en, når man bliver mor. 

Der næst vil jeg så, hvis jeg var dig, tænke om amning er vejen frem, når udpumpning tager meget overskud fra dig (man har jo ikke meget i forvejen), og eventuelt ren flaske kunne hjælpe bare lidt, så du fik lidt MIG tid. 

Der næst ville jeg tage en alvorlig snak med far om at, når han komme hjem er det hans ansvar at hundene bliver luftet og aktiveret, uanset arbejds mængde, især når han vil beholde dem. 

Min kæreste havde arbejds uger med 50-60 timer i de første måneder med vores datter, alligevel vidste han at han skulle gå tur med hunden, når han kom hjem, og han gjorde det så også troligt. 

For mig hjalp det mig at lave små ting med hunden, og så gik vi så også 2 ture med barnevognen om dagen, for vi har en utrolig aktiv hund. Men det passede så også med lure, og vores datter var nem at putte i barnevognen. Men ellers så smid godbidder ud i hele haven, når du har 3 min. Og smid så hundene ud og søge efter dem, så er der 10 min ro, og hundene bruger deres hovede. Køb nogle gode ben, som de kan gnave i, i lang tid. Og deres mad, smider du også ud på græsset, og så må hver hund på skift søge efter deres foder. Lidt tip til at underholde hundene lidt, uden at skulle forlade huset. Ligeledes måske i skal se på, om dér kan gøres noget ved at de gør, eks at de kommer og for en godbid, så snart der kommer nogen, derved har de ikke tid til at gøsmiley

Ja, alt er selvfølgelig meget overvældende når man bliver mor - men kan godt rumme mand og baby vil have noget af mig (selvfølgelig jo) men jeg kan bare ikke give mere efterfølgende til hundene. Der er bare ikke mere at give af.. Nu har vi 4, ja 4 små hunde. Ja små også ovenikøbet, så udover at min datter er den største barnevognsnægter og jeg kun lige kan putte hende i den på værelset, hvor før var det slyngevuggen, så er det bare ikke muligt med en gåtur.

Jeg vikler også, men kan simpelthen ikke nå alle sammen. Der går for meget pres i det, og det er slet ikke sjovt. God idé med godbidder i haven, det vil jeg da forsøge. Dog strækker to af dem hvis der ikke er madskål, men til hygge er det nok fint i græsset. Desværre gør de uanset hvad, jeg har prøvet alt, men det er bare umuligt. De har det i genet og de ved det er far, så den får ikke for lidt. Desværre.

Men jeg kan sige til ham de er hans ansvar, og at han må sørge for dem. Så må vi se hvor sjovt det bliver for ham. Jeg kan godt blive træt af hvor let han tror det hele er, puha de fædre har bare ingen idé. 

Tak for din besked ❤️

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
10.oktober 2020 kl. 19:26
#10
Luk
Medlem siden 03-09-2020
51 skrevne indlæg
  Online
10-10-2020 19:26
Luk
Medlem siden 03-09-2020
51 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Jeg er imponeret over at du kun smågræder. Jeg ville hyle hver dag, hvis det var mig, der skulle igennem det der.

Din mand kan ikke arbejde 14 timer om dagen og forvente at du kan passe barn og stimulerer 4 hunde. Det er ganske enkelt umuligt. En hund (uden at kende deres alder) kræver alligevel en del timers stimulering om dagen. Synes faktisk din mand er rigtig uretfærdigt at han forventer du kan stimulerer 4 hunde og passe en baby.

synes du skal starte med at vurdere, hvilke ting i din hverdag du kan gøre nemmere, også selvom du skal gå på kompromis med dine ønsker.

kunne du gå over på erstatning? Få hjælp i huset? Hyr en hundelufter, der kommer hver dag og tager hundene med ud på en lang tur? Findes der 'hundebørnehaver' i nærheden af jer? Måske få hundene passet i en hel uge, så du har mulighed for lige at "falde på plads" i nogle rutiner? Har i en indhegnet have/græsplæne, i kan lade jeres hunde søge deres måltider i? Det er rigtig god aktivering af hundehoveder.

og din mand har 0% ret til at sige nej til nogle at de løsninger, der kan få det til at fungerer for dig. Alternativt må du sætte et kompromis op for ham. Enten giver han hundene en ordentligt luftetur når han kommer hjem... eller også kan i ikke have hund. Ellers må han komme med løsningsforslag, for jeres nuværende situation er ikke holdbar, du vil gå i stykker til sidst.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere