Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

eksistentiel krise over at få flere børn... ?

10.august 2018 kl. 04:03
Luk
Medlem siden 29-12-2017
  Online
10-08-2018 04:03
Luk
Medlem siden 29-12-2017
  Online
Godt skrevet
0

jeg kan ikke sove. Min datter på 2,5 ligger ved siden af mig. Hun er både det smukkeste, sjoveste, omsorgsfulde og mest finurlige lille menneske jeg kender - heldigvis. Jeg elsker hende til... jamen jordens ende. 

Mig det er så nu det bliver lidt kompliceret. Det sidste års tid har jeg været rigtig meget ramt af en form for dårlig samvittighed. Jeg føler at efter SÅ egoistisk af mig at have sat et barn i den her verden. Tanken om, at der manglede noget.. så opfylder vi vores eget behov og giver et andet menneske livet med alt hvad det indebærer. Jeg får dårlig samvittighed over alt det hun skal igennem som menneske. Med svære følelser, knust hjerte, osv osv. Jeg vil under ingen omstændigheder undvære hende nu! 

Det fører mig til det næste. Jeg vil egentlig i tanken gerne give hende en søskende, jeg har selv 3 og det er udfordrende men også dejligt. Men jeg er bange for at ovenstående vil æde mig op indefra hvis ikke jeg sætter et barn mere i verden :/ det fylder rigtig meget for mig. Samtidig får jeg dårlig samvittighed over at jeg har valgt at sætte et barn i verden men samtidig ikke vil give ham en familie. Jeg ses kun med min ene bror, de andre er kun til fødselsdage, ikke nogen mit barn kender kender. 

Når jeg taler med mine veninder siger de, ej lad være med tænke på det, selvfølgelig skal i have en mere 😳 men det kan jeg ikke. Føler jeg at jeg har dårlig samvittighed uanset. 

Jeg har et dejligt liv... svært at få Til at hænge sammen nogen gange, men ellers nemt barn, gift med en dejlig trods meget arbejdsom mand. God familie, glad for mit job.. jeg er ikke en der har været udsat for noget krænkende eller lign. Mit liv er helt almindeligt. 

Jeg er ikke usikker i min rolle som mor. Jeg kan se på mit barn hver dag at hun får alt det hun har brug for, jeg har ikke dårlig samvittighed over andet. 

Mer der nogen der har det på samme måde og som har valgt flere børn til alligevel eller fra? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
10.august 2018 kl. 06:16
#1
Luk
Medlem siden 05-09-2012
3 startede debatter
836 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 06:16
Luk
Medlem siden 05-09-2012
3 startede debatter
836 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg kan til dels genkende det du skriver.

Jeg har valgt at få ét barn. Jeg undrer mig nogle gange over at folk opfatter det som en pakke. Jeg valgte at blive gravid og få et barn og jeg har aldrig tilvalgt at blive gravid og få et barn igen. Længere er den ikke.

Jeg havde nogle andre årsager, men det er svært at sætte ord på. Grundlæggende havde jeg bare ikke lyst. Jeg var glad og tilfreds med det ene barn. Hertil kommer at mit barn viste sig at have autisme, så vi stod som familie også i en særlig situation.

Men nu er han 8 og jeg er så glad for, at jeg fulgte mit eget hjerte. Vores familie er perfekt som den er.

Folk er også holdt op med at presse mig for at få flere børn. Det var ret slemt lige deromkring da han var 2,5 til 4, derefter døde det ud.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
10.august 2018 kl. 06:42
#2
Luk
Medlem siden 19-12-2012
99 startede debatter
3474 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 06:42
Luk
Medlem siden 19-12-2012
99 startede debatter
3474 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Har 2. Har fået dem med fuldt overlæg. Vil egentlig gerne have flere, men samtidig vil jeg ikke, og helt ærligt, så kunne jeg godt tænke mig at vi ikke havde fået dem, pga nogle forskellige ting. Jeg vil ikke af med dem, men jeg havde ikke lige forudset de her ting, havde jeg haft en krystal kugle der havde fortalt mig det, er jeg ikke sikker på jeg havde fået børn.

Jeg synes ikke søskende er en gave. Det er noget forældre vil have. Og jeg vil faktisk heller ikke ses på som en gave, ej heller se på mine børn som gaver til hinanden. Jeg har fået dem fordi JEG ville. Min mand har ikke søskende, og ville så gerne det der rosenrøde søskendeforhold. Jeg har halvsøskende og det er noget værre juks for at være ærlig. 

Jeg ville nok holde fast i ikke at få flere, hvis jeg var dig. Det vigtigste er hvad der virker for jer, ikke hvad alle andre mener.

Anmeld
Svar
/PiMa
Godt skrevet
3
/PiMa
10.august 2018 kl. 07:39
#3
Luk
Medlem siden 31-01-2018
12 startede debatter
1076 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 07:39
Luk
Medlem siden 31-01-2018
12 startede debatter
1076 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Valget er ene og alene jeres, ikke andres ☺️. 

Jeg er RIGTIG glad for min sted søster, og har inden de kom ind i mit liv været enebarn. Jeg ville måske gerne have haft en søster, og kunne på ingen måde undvære min stedsøster. 

De familier jeg ser til daglig og hos venne par,  som der har flere børn, at de får utrolig meget ud af hinanden. 

Nogle får mere ud af søskende end andre, og det er ikke til at spå hvordan tingene vil gå. Men vi som forældre kan på ingen måde holde vores børn beskyttet for knuste hjerter og ulykkeligheder igennem deres liv, men vi kan gøre hvad vi kan for at være der for dem, når de så kommer til os med deres problemer. De er disse "problemer' som danner os, og forbereder os til livet, som ikke altid er en dans på roser. ❤️. 

 

Anmeld
Svar
Termin 16 februar 2019. Efter MA i februar 2018
Godt skrevet
1
Termin 16 februar 2019. Efter MA i februar 2018
10.august 2018 kl. 08:02
#4
Luk
Medlem siden 11-06-2018
82 skrevne indlæg
Sidst online 02-08-2018
10-08-2018 08:02
Luk
Medlem siden 11-06-2018
82 skrevne indlæg
Sidst online 02-08-2018
Godt skrevet
2

Du må lige tage det med ro med alle de tanker der. Jeg er selv typen, der vikler mig selv ind i alverdens tanker, der peger i alle retninger, og det er ikke konstruktivt. 

Prøv at skære alt fra, der handler om, hvad du tror andre ville blive glade for, hvad du føler du burde, hvad andre siger, hvad du selv var glad for som barn. Og se i stedet på, hvad du lige nu har lyst til. Kun du, ikke bland andre ind i det.

Jeg har selv 5 søskende  og har været rigtig glad for det. Men nu ser jeg dem efterhånden kun til familie tam tam. Jeg kender dem ikke, det er som om de er nogle helt andre, og i bund og grund ikke nogen jeg har ret meget tilfælles med. Jeg kan ikke engang snakke om svære ting fra barndommwn med dem. Hvos jeg habde været enebarn, så havde mine forældre haft et andet overskud til mig, og det havde jeg nok mere haft brug for. Jeg forsvandt bare i mængden. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og man kan ikke spå om hvilket forhold man får til sine søskende.

Jeg har altid selv tænkt, at jeg skulle have mange børn, men det ender med et. Og det passer mig rigtig godt, og fokus vil blive at give det barn masser af kærlighed og nærvær. 

Gør det du vil, og drop alle de andre tanker :) 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.august 2018 kl. 08:15
#5
Luk
Medlem siden 14-05-2018
12 startede debatter
185 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 08:15
Luk
Medlem siden 14-05-2018
12 startede debatter
185 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Jeg kender dine tanker. Jeg er nu gravid med mit tredje barn, og i forgårs var jeg til jordemoder, som syntes, at det var fantastisk, at jeg snart har tre børn derhjemme. 

Hun sagde, at med tre børn har man ikke tid til tanker om hvorvidt man nu også gør det godt nok hele tiden, hvorfor lille Peter er lidt længere tid om at smide bleen end sine søskende, om det var forkert at servere pandekager til aftensmad osv. osv. Hun sagde, at det er sundt for både børn og voksne med de færre bekymringer, og at alle får lidt mere “fri” til at være de mennesker, de er, uden korrektioner og dybe overvejelser fra omgivelserne konstant. 

Jeg er typen, der tænker for meget over alting - og på den måde bliver det her også godt for mig, tror jeg. Giver det mening? 

Jeg siger ikke, at man skal få flere børn for at få bugt med tankerne, men at der bliver færre af den slags tanker med flere børn helt automatisk. Så når/hvis du får nummer 2, betyder det ikke, at der kommer dobbelt så mange af den slags tanker - tværtimod!

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
10.august 2018 kl. 09:07
#6
Luk
Medlem siden 18-02-2008
12 startede debatter
1017 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 09:07
Luk
Medlem siden 18-02-2008
12 startede debatter
1017 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hvad er det helt præcis du er i tvivl om? Har du dårlig samvittighed om at have sat et barn i verden, som den ser ud i dag? Sådan har jeg det også i perioder, men jeg er nået dertil at vi må nyde alle de fantastiske dage sammen før vanvittige mennesker får ødelagt verden... Det ryger i kategorien "hvis jeg ikke kan gøre noget ved det nytter det ikke noget at bekymre sig..."

Hvis du derimod har dårlig samvittighed over at du ikke vil have flere børn tænker jeg den er nem... Lad være med at få flere børn. Det er ikke synd for dit barn - i må jo bare omgåes venner med jævnaldrende børn istedet eller afholde flere legeaftaler. Vi har 3 børn på 10, 8 og 4. Den yngste leger jo ikke med de andre på samme måde som de gør med hinanden, men hun er til gengæld pot og pande med vores venners jævnaldrende datter.

Vores børn er meget forskellige. Den ældste var som lille ikke god til at skabe kontakt med andre børn men ville rigtig gerne have det, den midterste har helt naturligt fået god kontakt til andre børn, men har ikke noget stort behov for at være omgivet af børn, den yngste elsker at være centrum og er helt naturligt god til at skabe kontakt. Vi har trænet MEGET med vores ældste i forhold til at skabe kontakt og venskab til andre børn - og det til trods for at hun jo bestemt ikke er enebarn. Det tog noget tid og en stor indsats, men idag er det hende alle børn flokkes om når vi er på ferier. 

Det jeg vil sige er, at bare fordi børn er født ind i den samme familie har de ikke nødvendigvis den samme personlighed og de samme behov. Der er naturligvis en særlig samhørighed mellem søskende, men denne samhørighed kan også sagtens opstå mellem venner - har du ikke selv venner som du ved du altid kan ringe til selvom det sjældent sker?

Anmeld
Svar
Har en fantastisk pige fra 08 og en vidunderlig dreng fra 10
Godt skrevet
0
Har en fantastisk pige fra 08 og en vidunderlig dreng fra 10
10.august 2018 kl. 11:08
#7
Luk
Medlem siden 16-05-2012
59 startede debatter
3292 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 11:08
Luk
Medlem siden 16-05-2012
59 startede debatter
3292 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Vi får alle børn af egoistiske årsager. Der er ingen der selv har bedt om at blive født. Det betyder dog ikke, at det har været en forkert beslutning at få børn. Man kan sagtens træffe en egoistisk beslutning som ikke kommer andre til skade. Man kan endda træffe en egoistisk beslutning som kommer andre til gode. Det lyder som om, at din datter har et dejligt liv, og ja… hendes hjerte bliver kunst en dag, og hun kommer til at opleve en masse nederlag, men hun kommer forhåbentlig også til at opleve mange sejre, stor lykke og stormende forelskelser som viser sig at være gengældt. Det kommer forhåbentlig til at opveje alt det negative, og når hun sammenholder plusser og minusser i sit liv, så vil hun forhåbentlig finde, at der har været mest på plussiden.

 

Som du beskriver din familiesituation, så syne jeg, at du har alt mulig grund til at tro, at dine børn vil få et liv med overvægt på pluskontoen, og så synes jeg, at man med god samvittighed kan sætte børn i verden, også selvom lysten og trangen til at få børn dybest set er et rent egoistisk ønske.

Anmeld
Svar
Lilypie Third Birthday tickers
Godt skrevet
0
Lilypie Third Birthday tickers
10.august 2018 kl. 13:43
#8
Luk
Medlem siden 29-12-2017
19 startede debatter
472 skrevne indlæg
  Online
10-08-2018 13:43
Luk
Medlem siden 29-12-2017
19 startede debatter
472 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
s1986 skrev :

Vi får alle børn af egoistiske årsager. Der er ingen der selv har bedt om at blive født. Det betyder dog ikke, at det har været en forkert beslutning at få børn. Man kan sagtens træffe en egoistisk beslutning som ikke kommer andre til skade. Man kan endda træffe en egoistisk beslutning som kommer andre til gode. Det lyder som om, at din datter har et dejligt liv, og ja… hendes hjerte bliver kunst en dag, og hun kommer til at opleve en masse nederlag, men hun kommer forhåbentlig også til at opleve mange sejre, stor lykke og stormende forelskelser som viser sig at være gengældt. Det kommer forhåbentlig til at opveje alt det negative, og når hun sammenholder plusser og minusser i sit liv, så vil hun forhåbentlig finde, at der har været mest på plussiden.

 

Som du beskriver din familiesituation, så syne jeg, at du har alt mulig grund til at tro, at dine børn vil få et liv med overvægt på pluskontoen, og så synes jeg, at man med god samvittighed kan sætte børn i verden, også selvom lysten og trangen til at få børn dybest set er et rent egoistisk ønske.

Tak for dit svar. Mit indlæg handler ikke så meget om hvad andre tænker.. men netop om det du beskriver. Tak for dine ord, jeg kan mærke at de har rykket et eller andet i mig.. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
26.august 2018 kl. 19:05
#9
Luk
Medlem siden 09-11-2015
18 skrevne indlæg
  Online
26-08-2018 19:05
Luk
Medlem siden 09-11-2015
18 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

De tanker her er også mlne. Jeg har et pragtfuldt barn, som er 15 mdr og nu overvejer for første gang om vi skal have et til:-). Har indtil nu ment det ville blive for stressende, MEN kan godt se at der kommer lidt perfektionistisk pres på min lille skat; alting skal være perfekt, overdådigt. Ligefra babyværelset, barnevogn/klapvogn, mærkevaretøj og sko, det samme med legetøj. Jeg overvejer i ugesvis hvor hendes legehjørne skal være i stuen, og så flytter jeg om på det, fordi hun måske så ikke har brugt det så meget. Hver eneste lille grimasse bliver dybdeanalyseret. Osv osv. Synes d har været fantastisk at få lov at gå all in og vise al min kærlighed og overskud på denne her måde, men måske er jeg klar til at lade hende lidt i fred, at dynamikken bliver mere naturlig ved en 2'ers ankomst. Og også mere fokus på min karriere:-)

Anmeld
Svar
Kærlig hilsen GodeVirkelighed
Godt skrevet
1
Kærlig hilsen GodeVirkelighed
26.august 2018 kl. 19:23
#10
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
1995 skrevne indlæg
  Online
26-08-2018 19:23
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
1995 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
Maria-1barn skrev :

jeg kan ikke sove. Min datter på 2,5 ligger ved siden af mig. Hun er både det smukkeste, sjoveste, omsorgsfulde og mest finurlige lille menneske jeg kender - heldigvis. Jeg elsker hende til... jamen jordens ende. 

Mig det er så nu det bliver lidt kompliceret. Det sidste års tid har jeg været rigtig meget ramt af en form for dårlig samvittighed. Jeg føler at efter SÅ egoistisk af mig at have sat et barn i den her verden. Tanken om, at der manglede noget.. så opfylder vi vores eget behov og giver et andet menneske livet med alt hvad det indebærer. Jeg får dårlig samvittighed over alt det hun skal igennem som menneske. Med svære følelser, knust hjerte, osv osv. Jeg vil under ingen omstændigheder undvære hende nu! 

Det fører mig til det næste. Jeg vil egentlig i tanken gerne give hende en søskende, jeg har selv 3 og det er udfordrende men også dejligt. Men jeg er bange for at ovenstående vil æde mig op indefra hvis ikke jeg sætter et barn mere i verden :/ det fylder rigtig meget for mig. Samtidig får jeg dårlig samvittighed over at jeg har valgt at sætte et barn i verden men samtidig ikke vil give ham en familie. Jeg ses kun med min ene bror, de andre er kun til fødselsdage, ikke nogen mit barn kender kender. 

Når jeg taler med mine veninder siger de, ej lad være med tænke på det, selvfølgelig skal i have en mere 😳 men det kan jeg ikke. Føler jeg at jeg har dårlig samvittighed uanset. 

Jeg har et dejligt liv... svært at få Til at hænge sammen nogen gange, men ellers nemt barn, gift med en dejlig trods meget arbejdsom mand. God familie, glad for mit job.. jeg er ikke en der har været udsat for noget krænkende eller lign. Mit liv er helt almindeligt. 

Jeg er ikke usikker i min rolle som mor. Jeg kan se på mit barn hver dag at hun får alt det hun har brug for, jeg har ikke dårlig samvittighed over andet. 

Mer der nogen der har det på samme måde og som har valgt flere børn til alligevel eller fra? 

Jeg kan huske dig fra flere andre debatter, og jeg tænker, at du er en person, der går op i hensynet til barnet og i ansvarlighed.

Dine tanker om, hvad din datter kommer til at gennemgå her i livet, er naturlige. For livet kommer jo på et tidspunkt til at gøre ondt på hende.

Men hun vil helt sikkert også få vidunderlige oplevelser. Livet er mangfoldigt. Og du har givet hende livet. 

Jeg er enig i, at man får børn af egoistiske grunde. Man får ikke børn for børnenes skyld. 

Hvis du ønsker dig et barn mere,så synes jeg, du kan vælge at få det med rio i sindet.

Men hvis du føler, at det er bedst for dig og din familie, at der kun er ét barn, så er det altså ikke synd for din datter, at hun ikke får søskende. For så kan du give hende så meget andet.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

 • MommyBear - 16-04-2019

   
  Lalandia - Paradis eller mareridt
 • Faderstuen - 09-04-2019

   
  Allesammen, mød Hugo!
 • EndeligNogensMo... - 08-04-2019

   
  Vi keder os ikke..!
 • Listen To Your ... - 08-04-2019

   
  NY hverdag

Nyeste artikler

 

Vandfødsel - en førstegangsfødendes ønskefødsel!

På det tidspunkt var jeg så udmattet af smerterne og det hårde arbejde, at jeg følte, at jeg ikke kunne klare flere veer, men bare ville sove. Det var ikke... Læs mere

 
ANNONCE
 

Anmeldelse: LEGOLAND® Castle Hotel

Castle Hotel er et gennemført temahotel, som man kender det fra USA, hvor du kan give dine børn en oplevelse af et minibreak til et fantasi-lego-univers, der varer døgnet rundt. Læs mere

ANNONCE
 

11 makeup tips fra Nilens Jord til gravide og ammende

Nilens Jord er dansk makeup af høj kvalitet, som allergicertificeret og godkendt til gravide. I denne artikel får du tips og tricks til at lægge den perfekte graviditetsmakeup. Læs mere

 
 

Min-Mave.dk Podcast: Den dårlige fødsel

Podcast om Den dårlige fødsel, indtalt af Jordemoder PiaMaria Manou. Har du haft en dårlig fødselsoplevelse, er oplevelsen måske i din krop og sind længe. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 • MommyBear - 16-04-2019

   
  Lalandia - Paradis eller mareridt
 • Faderstuen - 09-04-2019

   
  Allesammen, mød Hugo!
 • EndeligNogensMo... - 08-04-2019

   
  Vi keder os ikke..!
 • Listen To Your ... - 08-04-2019

   
  NY hverdag
 

Nyeste artikler

 

Vandfødsel - en førstegangsfødendes ønskefødsel!

På det tidspunkt var jeg så udmattet af smerterne og det hårde arbejde, at jeg følte, at jeg ikke kunne klare flere veer, men bare ville sove. Det var ikke... Læs mere

 
ANNONCE
 

Anmeldelse: LEGOLAND® Castle Hotel

Castle Hotel er et gennemført temahotel, som man kender det fra USA, hvor du kan give dine børn en oplevelse af et minibreak til et fantasi-lego-univers, der varer døgnet rundt. Læs mere

ANNONCE
 

11 makeup tips fra Nilens Jord til gravide og ammende

Nilens Jord er dansk makeup af høj kvalitet, som allergicertificeret og godkendt til gravide. I denne artikel får du tips og tricks til at lægge den perfekte graviditetsmakeup. Læs mere

 
 

Min-Mave.dk Podcast: Den dårlige fødsel

Podcast om Den dårlige fødsel, indtalt af Jordemoder PiaMaria Manou. Har du haft en dårlig fødselsoplevelse, er oplevelsen måske i din krop og sind længe. Læs mere