Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Bonussøn og samvær

Slettet bruger

03.august 2018 kl. 22:29
Slettet bruger
03-08-2018 22:29
Godt skrevet
2

Hej allesammen

Jeg er gift med min mand og sammen har vi en datter på 17 måneder og jeg har termin med lillesøster om 4 uger. Derudover har min man en søn på lidt over 3år. Vi har han hver anden weekenden, men nu har vi lige haft ham på ferie og kan desværre kun sige at vores bekymringer for den dreng er blevet så store nu efter vi har haft ham i længere tid. Siden vi var hjemme og besøge ham ved hans mor, i opstarten af samværet er det gået op for os, at han bor i en svinesti og med en mor som stadig bare vil være ung. Vi har tit været efter hende når vi har fået drengen på samvær, med alt for småt tøj og enten helt vildt store sko eller for små og så utrolig usoigneret, skal bogstavelig talt sætte ham i stand fra top til tå HVER GANG.  Han har stort suttebid, da hans mor bruger det som holdkæftbolsje, herhjemme bruger han den ikke og det er som om han aldrig er blevet lært se basale ting som at se sig for ser hvor man går, hjælpe andre, være høflig, han vidste ikke en gang hvordan man holdte ordentlig på bestikket eller tuscher. drengen har ingen manér (jo når vores samvær er ved at være slut, begynder vi at se en forandring). Vi har selv købt alt til ham (tøj, overtøj, sko osv) så han har det behageligt herhjemme. 

Jeg bliver så ked af det og frustreret, når jeg nærmest kan se fra gang til gang hvor ødelagt den dreng er og bliver. 

De sidste par gange har jeg optaget ham i skjul hvor han sidder og fortæller at mor slå ham i hovedet, mor er sur, mor råber og at han bliver kastet ind på værelset. Drengen er 3 år og hvorfor skulle han opdigte det, tænker jeg. 

Men hvad gør vi? Det er jo nok påstand mod påstand, vi tager gerne bopælen på drengen og giver ham en normal og tryg opvækst, men vi syntes nærmest ikke at hun skal have mere samvær med ham end hveranden weekend, da hun virkelig bare har skabt en ødelagt dreng, som fortjener så meget bedre.

Nogle gode råd? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
15.december 2019 kl. 03:59
#31
Luk
Medlem siden 20-03-2018
51 startede debatter
720 skrevne indlæg
  Online
15-12-2019 03:59
Luk
Medlem siden 20-03-2018
51 startede debatter
720 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
13

Lad mig lige forstå det her rigtigt. 

I kan ikke få det på den måde, I ønsker med drengen på fuldtid. Så I trækker jer helt, fordi det gør for ondt at se på ham i mistrivsel. 

Jamen, hvad pokker får drengen ud af det? Hvis moren vitterligt bliver en bedre mor af, at I trækker jer, hvorfor har I så nogensinde kæmpet i første sted? Jeg forstår ingenting, men det lugter langt væk af dårlige undskyldninger.

Jeg blev selv svigtet af familie som lille, fordi min far var komplet usamarbejdsvillig, når familien forsøgte at aflaste og hjælpe. Det skulle være 100% på hans præmisser. Det resulterede i, at min familie trak sig helt.

Jeg har tilbragt årevis i terapi hos både psykolog og psykiater for at bearbejde det svigt. Min tidligere psykiater sagde, det var et mirakel, at jeg var kommet ud af det som et robust menneske. 

Hvis ens forælder svigter, så gør det ondt. Men når andre ved det og bare ser på, så er det ødelæggende.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
13
15.december 2019 kl. 06:33
#32
Luk
Medlem siden 19-05-2019
16 startede debatter
502 skrevne indlæg
  Online
15-12-2019 06:33
Luk
Medlem siden 19-05-2019
16 startede debatter
502 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
11

Ved godt at du har slettet din profil, men hvis du stadig læser med, så håber jeg inderligt, at I skifter mening.

Jeg tror simpelthen ikke på at I har mere plads og overskud til at tage imod en måske psykisk nedbrudt, ustabil, og ødelagt ung mand, hvis han om nogle år kommer og banker på jeres dør. 

Hvad vil han ikke også tænke, når han ser, at hans søstre er vokset op i et trygt og kærligt hjem, imens han selv måtte nøjes med dårlig mor, en far der skred, en stedmor, som synes hendes "egen" familie var vigtigere, og en kommune, som ikke gjorde en skid. 

Jeg ville aldrig tilgive jer, hvis jeg var ham...

For at være helt ærlig, så ville jeg heller ikke kunne være sammen med en mand, som lader sit barn i stikken på den måde. 

 

Tænk på konsekvenserne. I er voksne, og I har et ansvar som forældre og mennesker. Han er kun et forsvarsløst lille barn. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
11
15.december 2019 kl. 08:17
#33
Luk
Medlem siden 06-06-2019
5 startede debatter
212 skrevne indlæg
  Online
15-12-2019 08:17
Luk
Medlem siden 06-06-2019
5 startede debatter
212 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Uden tvivl fædre skal ofte kæmpe en meget uretfærdig kamp i det system. Har selv vidnet det med min kæreste og hans børn, som heldigvis er landet et godt sted nu. Når man kigger lidt indenfor hos Foreningen Far(trådstarter søg evt hos dem for hjælp), så er der mange groteske historier. Heldigvis bliver der arbejdet på mere lige vilkår for mor og far. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2

Slettet bruger

15.december 2019 kl. 11:58
#34
Slettet bruger
15-12-2019 11:58
Godt skrevet
10

Jeg glemte at skrive det her tidligere. Hvis I mener at drengen har det skidt nok til at han skal fjernes fra sin mor, så er det netop hér relevant at kontakte Ankestyrelsen, så de kan få rusket op i kommunen. Jeg er ikke sikker på om man kan påklage Ankestyrelsens afgørelser til Ombudsmanden, men jeg prøver lige at tjekke det. Men hvis det ender med at kommunen bliver pålagt at tage stilling til sagen på ny, og de så evt kommer frem til at han skal fjernes fra sin mor, så kan I anmode om at han kommer hjem til jer - og klage over det hvis I får nej. Det lyder som om kommunen holder hånden over moren lige nu, og så er det man må gå videre til en højere instans der kan holde dem i ørerne.

Vil ikke blande mig i jeres valg om at afbryde sagen i Familieretten, men det her er en anden vej at gå som hverken vil koste jer penge eller opslidende retsmøder. I skal 'bare' vente passivt på at Ankestyrelsen behandler sagen. Selvom du har slettet profilen, så håber jeg at du vil læse de mange relevante svar der er kommet her. Jeg forstår godt at det er hårdt at læse noget der får én til at bryde sammen, men prøv at huske på hver gang du gør dét, at der sidder en lille dreng et sted som gør det samme - hvis han da ikke har lukket så meget af for sine følelser at han helt er stoppet med det. Måske er det uberettiget af mig at blive så ramt af en situation jeg reelt intet kender til, men jeg kan virkelig mærke det påvirker mig, at I sætter jeres egen ro i hverdagen højere end hans trivsel. Jeres fælles børn tager ikke skade af at I kæmper for ham. Tværtimod kan det give dem en forståelse for hvor heldige de selv er, og hvor omsorgsfulde og seje forældre de har. Og I vælger jo også selv hvor meget I vil fortælle dem. Hvis jeg var jeres barn, så tror jeg altså jeg ville slå hånden af jer som voksen for at have svigtet min bror, og for at have frataget mig muligheden for at få et tæt forhold til ham 😕 I gør jeres egen familie en bjørnetjeneste ved at stoppe med at kæmpe. Han forsvinder aldrig fra jeres hjerter selvom I ikke ser ham mere, og mon ikke børnene vil begynde at spørge efter ham på et tidspunkt? Hvad vil I gøre den dag hvor de opdager hvad der er sket? Hvordan vil I forklare dem jeres valg? Vil I risikere at de skal kæmpe med dårlig samvittighed hele deres voksenliv over, at de havde en god barndom samtidigt med at deres bror blev efterladt i fysisk og psykisk mistrivsel? Måske vil de føle så stor skyld og skam, at de kommer til at føle det er deres pligt at hjælpe ham med alle de sociale problemer han højst sandsynligt vil have til den tid. Se sådan her på det: I har valget mellem at hjælpe en sød lille dreng NU, som måske stadig kan nå at reddes med den rette hjælp og omsorg, og som vil være jer dybt taknemmelige som voksen, og at hjælpe en ung mand om mange år, som måske vil tære på alle jeres ressourcer uden at det hjælper ham videre, og som ikke mindst vil føle vrede og bebrejdelse overfor jer. Hvorfor vælge det sidste? Han vil jo alligevel være der som en usynlig elefant hele tiden i jeres hjem indtil den dag hvor I får kontakt til ham igen. I gør kun problemerne større for både ham og jer selv, i stedet for at handle nu og forsøge at mindske dem. Please genovervej det! Hvad ønsker den mor sig mest i hele verden? Kan hun ikke bestikkes til at opgive ham? 🙈

Jeg har helt glemt at spørge hvorfor I mener det er bedst for ham slet ikke at være på samvær hos jer? Én ting er at I ikke ønsker at fortsætte sagen i Familieretten, men det forhindrer jer jo ikke i at fortsætte med at have samvær? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
10

Slettet bruger

15.december 2019 kl. 12:00
#35
Slettet bruger
15-12-2019 12:00
Godt skrevet
2

https://www.ombudsmanden.dk/klag/inden_du_klager/hvad_kan_klagen_handle_om/

Man kan godt klage over Ankestyrelsens afgørelser. Så lærte jeg også selv noget nyt 😊

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2

Slettet bruger

15.december 2019 kl. 13:11
#36
Slettet bruger
15-12-2019 13:11
Godt skrevet
14

Jeg undrer mig over, at man forholdsvis ofte hører om ressourcestærke mænd med job, netværk, uden sygdomme, der giver op, fordi kampen for (mere) samvær simpelthen er for hård. Jeg undrer mig også over, at det tilsyneladende er acceptabelt, at weekendfar trækker stikket.

"Hvis jeg ikke kan få det som jeg vil have det, så gider jeg slet ikke" er en opførsel, der er et barn forundt. Som voksen/forælder er det simpelthen ikke godt nok. Drengen er 4-år. Han tager jo ikke bare bussen hjem til far efter behov, ligesom han heller ikke ringer eller smider en SMS. Det er et meget stort svigt for en lille dreng at blive adskilt fra sin far og (som jeg forstår det) sine to lillesøstre. Og han forstår ikke "vi tager tråden op, når der er kommet mere ro på". For ham er far væk og det samme er nogle gode og trygge weekender.

Nej jeg har aldrig prøvet at være i statsforvaltningen eller dyre og opslidende retsager. Men jeg har prøvet at være samværsmor og jeg har prøvet hvor fucking ondt det gør både når drengen skal komme på weekend og især, når han skal hjem igen (fordi det vækker minder om skilsmisse, og hvordan jeg afgav bopælen bagefter på grund af fødselsdepression og mit savn efter ham). Jeg har en traumatisk barndom i bagagen og det at blive mor har fået skelletterne til at vælte ud af skabet. Og jeg har eddermame også lyst til bare at glemme det hele og forsvinde ind i mellem. Men det er simpelthen ikke okay, når man har valgt at få børn.

Så kan jeg virkelig heller ikke forstå, at kommunen skulle have anbefalet, at far og bonusmor er ude af billedet, fordi det vil give mere ro i drengens og morens liv. Da jeg blev skilt og var allermest nede overvejede jeg den mulighed at droppe samværet og det frarådede kommunen mig bestemt, netop med henvisning til, at det er meget traumatisk for et barn at opleve en forælder forsvinde ud af dets liv. Nu var min skilsmisse ikke præget af konflikter om samvær, så det er selvfølgelig en anden belastning i oplever, men det lyder helt forkert i mine ører, at det er tilrådes fra fagfolk at aflyse samværet. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
14

Slettet bruger

15.december 2019 kl. 20:36
#37
Slettet bruger
15-12-2019 20:36
Godt skrevet
6

Nå, nu har jeg vist besvaret en tråd, hvor ts allerede er slettet. Alligevel har jeg en bemærkning til det, at du skriver om at "holde sammen på familien". Drengen ER jeres familie, i hvert fald din mands. Og da du sammen med ham har kæmpet for bopælsretten, går jeg ud fra, at du også opfatter ham som familie.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
19.december 2019 kl. 20:49
#38
Luk
Medlem siden 22-02-2015
11 startede debatter
352 skrevne indlæg
  Online
19-12-2019 20:49
Luk
Medlem siden 22-02-2015
11 startede debatter
352 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
5

Jeg går vist lidt imod strømmen her, men jeg har set på nært hold hvordan en mor der elsker sit barn var nød til at slippe barnet fra det var 2 til det var 4. Simpelthen fordi hun var ved at drukne. Hun elskede ikke barnet mindre, tværdtigmod er det nok noget af det hårdeste man kan gøre, at slippe sit barn. Men hvis man selv er ved at drukne og trække barnet med, så kan det i en periode være det rigtige at gøre. Uden tvivl sætter det ar hos barnet. At blive fravalgt af en forældre er det hårdeste man kan komme ud for, hvilket langt de fleste forældre sådan set er klar over! Hvis en ulige og urimelig kamp med mentale og økonomiske omkostninger allerede er kæmpet over flere år, og der INGEN tegn er på hverken bedring, accept hos kommunen eller bare den mindste smule medgang, ja så frostå jeg sådan set godt at man kan være nød til at sætte kampen lidt på pause, for lige at puste ud. Det nytter ikke noget at man går fra hinanden mister huset og ender på mentant minimum hvis der er så lidt chance for at vinde kampen lige pt. Jeg kan forstå at ikke mange her i tråden har tiltr til sstemet, siden hele kapen skal ligge hos faren og ikke de relevante myndigheder? Bør det ikke netop være her at væres alle sammen sikkerhedsnet trækkes ud og hjælper både far, mor, barn og yderligere familie? Tænk hvis det sikkerhedsnet ikke hjælp dig, men du skulle kæmpe imod det system? Det må altså være tungt... 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere