Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Ensom i graviditet

12.april 2019 kl. 15:59
Luk
Medlem siden 24-10-2016
  Online
12-04-2019 15:59
Luk
Medlem siden 24-10-2016
  Online
Godt skrevet
2

Her kommer et lidt følsomt emne, med en del forskellige aspekter ind over.

Jeg er gravid i 9. uge med min kæreste. Før vi blev kærester var jeg i fertilitetsbehandling alene i 4 år, desværre uden held, da mine æg ikke virkede. Da vi så havde været kærester i et halvt års tid, blev jeg tilbudt donoræg og min kæreste sagde, at han så ville være far til barnet. Han kendte til min behandling allerede inden vi blev kærester, så han vidste hvad jeg ville. Så godt så langt.

Min kæreste har en søn på 8 år, som han har halvdelen af tiden. De to bor til leje i en 2 værelses lejlighed og deler seng (sønnen har sin egen seng, men de de synes begge at det er hyggeligere at sove sammen), derfor har jeg aldrig sovet der, for jeg bryder mig ikke om, at ligge så tæt og ikke om at skulle sove så tæt sammen med andres børn. Min kæreste forstår det ikke helt og alligevel ville han ikke bryde sig om, at sove sammen med sin nevø og niece.

Det var meningen at vi skulle flytte sammen i min lejlighed her i starten af året (inden jeg blev gravid) og vi har bygget et værelse til hans søn i stuen. Men da min kærestes ekskæreste flyttede sammen med sin kæreste og hans to børn i januar, valgte vi at vente, da vi ikke synes at sønnen skulle rykkes op fra sit hjem to gange på kort tid. Vi er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, da sønnen også har reageret på at være flyttet.

Men Jeg føler mig sindssygt alene og bliver faktisk vred på min kæreste. Vi ses kun 1-2 gange om ugen, da han også skal nå andre ting, når han ikke har sin søn. Jeg kan selvfølgelig bare tage hjem til ham, når sønnen er der og så køre hjem senere, men jeg bliver så kvalm og træt om aftenen her i graviditeten, at jeg slet ikke kan overskue en lang cykeltur eller bustur. Jeg kunne selvfølgelig bare overnatte på sofaen derhjemme, men jeg tror ærligt talt, at jeg ville føle mig eksluderet.

Så de fleste aftener ligger jeg bare hjemme på min egen sofa, men får ikke rigtigt taget mig sammen til at spise andet end lidt knækbrød og måske lidt frugt. Jeg tænker tit, at det jo ville være det samme, hvis jeg var helt alene om det, men så tror jeg ikke at jeg ville føle mig så ensom. Eller sagt på en anden måde, så ville jeg jo vide, at jeg var alene om det.

Jeg har ikke brug for at blive shamed over, at jeg ikke har lyst til at sove med andres børn (det gælder ikke kun børn, bryder mig generelt ikke om, at sove sammen med andre, som ikke en kæreste). Jeg ved ikke helt hvad jeg vil med dette indlæg, andet end at brokke mig lidt og måske høre om der er andre, der har prøvet at være gravide med en kæreste, de ikke boede sammen med? og hvordan i fik det til at fungere.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
12.april 2019 kl. 16:20
#1
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 16:20
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Jeg kan godt forstå dig, jeg har det på samme måde. Jeg har enormt svært ved, at sove (tæt) med andre, der ikke er min kæreste. 

Jeg kender jo ikke din kæreste, og jeg ved kun, hvad du skriver her. Men det lyder en smule som om, han har det som blommen i et æg. Forstået på den måde, at det hele passer ham fint, som tingene er pt. Måske jeg læser forkert eller misforstår. 

Selvfølgelig kommer børn i første række, men er det lig, at de skal sove sammen altid. Drengen er 8 år, jeg tænker, at det er på tide, han lærer at sove alene. Dermed ikke sagt, at de ikke stadig kan sove sammen en gang i mellem. Jeg forstår problematikken i, at din kæreste bor i en 2V’er, så det er sikkert ikke bare hyggeligt, men også belejligt. 

Men du og din kæreste havde/har planer om, at det skal være jer to. I skal bo sammen, og I skal have barn sammen (og hvor skønt, at din kæreste er med på dén idé). Jeg forstår hensynet til din kærestes søn, men hvor lang tid skal der så gå, før din kæreste kan flytte hjem til dig? Har I snakket om det? Du har jo også brug for din kæreste og hans støtte, specielt nu her, mens du er gravid. 

Jeg tvivler på, at det bliver lettere for din kærestes søn, hvis han både skal flytte hjem til dig med sin far OG samtidig rumme en ny lillesøster eller lillebror. Mon ikke overgangen trods alt vil være lettere for ham, hvis han har boet sammen med sin far og dig alene i en periode, inden han også skal forholde sig til et nyt familie medlem. 

På mig lyder det lidt som om, at der er brug for at I forventnings afstemmer, ikke kun i forhold til sønnen og bopælen, men også hvis din kæreste kun har tid til at ses 1-2 gange pr. uge. Hvis din kæreste ikke er klar over de ting, du skriver her, så kan han (I) jo heller ikke gøre noget ved dem. Kommunikation er vejen frem.

Stort tillykke med graviditeten 🙂 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
12.april 2019 kl. 17:18
#2
Luk
Medlem siden 21-03-2011
20 startede debatter
2489 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 17:18
Luk
Medlem siden 21-03-2011
20 startede debatter
2489 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Jeg ville altså heller ikke dele seng med andre børn end mine egne... og faktisk foretrækker jeg min seng helt uden børn. 

Derudover bider jeg mærke i, at I ses meget lidt - også i ugerne hvor din kæreste er alene. Hvorfor er I ikke sammen hver dag dér? 

Jeg synes, at der er meget langt fra jeres nuværende liv til et liv som samboende med bonusbarn. 

Anmeld
Svar
Er afslutningskommentaren "bum" den moderne udgave af børnehavens "slut-prut-finale"?
Godt skrevet
3
Er afslutningskommentaren "bum" den moderne udgave af børnehavens "slut-prut-finale"?
12.april 2019 kl. 17:21
#3
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 17:21
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Tak for dit svar smiley Jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste der har det sådan med at sove sammen med andre.

Det er/var meningen at der bare lige skulle gå et par måneder og at vi i mellemtiden så ville få bygget værelset færdigt og lave en lidt glidende overgang, hvor de sov her ind i mellem. Men der mangler stadig spartling, maling og en dør i værelset. Vi har ikke rigtigt haft tid til at gøre det sammen og jeg har ikke haft overskud til at gøre det alene. Og ja  jeg har nok ventet på, at min kæreste kom på banen i den forbindelse, det er jo trods alt et værelse til hans søn (vores fælles barn kommer ikke til at få et værelse).

Der har så også været lidt udfordringer med sønnen, da han de sidste par måneder har haft ondt i maven flere gange om ugen. Hvilket lægen mener er en psykisk reaktion på noget (det tænkte jeg også at det var). Så det har der lige skulle styr. Nu har eksen så oven i meddelt at hun også er gravid og ligeså langt henne som mig.

Jeg synes at det er så synd for den dreng, han skal være storebor dobbelt op, men to forskellige steder. Deror får jeg det endnu mere dårligt over at presse på. Jeg har en børnefaglig uddannelse og rådgiver jævnligt både børn og forældre, så jeg ved at jeg skal være fornuftig her. Samtidig er jeg ved at brække mig over at tage hensyn hele tiden. Det er jo en sindssygt uheldig ting, at det hele falder sammen.

Men jeg tror at du har ret i, at  det bliver lidt for nemt for min kæreste eller at han får det hele. Jeg ved at han gerne vil bo sammen og han siger ofte at han elsker mig, men jeg kan faktisk ikke mærke det, for hans handlinger siger noget andet.

Jeg prøvede at snakke med ham om disse ting i søndags, han sagde at han godt forstod, at jeg synes at det var hårdt og han takkede mig for at tage hensyn til hans søn. Jeg fortalte ham, at jeg savnede hami hverdagen og han lovede at det vil blive bedre når vi flytter sammen, men jeg vil nu.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.april 2019 kl. 17:28
#4
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 17:28
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Ja vi ses nemlig meget lidt, hvilket også bekymrer mig helt vildt. Vi så hinanden meget mere i sommer og i efteråret, men det er ligesom om, at det bliver mindre og mindre. Jeg har og har haft lidt mere dårligt humør her efter at jeg er blevet gravid og måske er det derfor han flygter. Det er ikke fordi jeg har råbt af ham, men har bare været skide bange for at miste, haft svært ved lugte og haft madlede, så har nok været lidt irritabel.

Ofte når vi ikke ses, er det fordi at han skal købe ind, gøre rent, se fodbold eller være sammen med venner. Jeg går meget op i, at man skal give hinanden frihed, men u synes jeg pludesligt, at det er svært, når jeg bare ligger hjemme og har det skidt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.april 2019 kl. 17:40
#5
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 17:40
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Pointen er jo netop, at du tager meget hensyn til hans søn, men skal det være på bekostning af dig selv og jeres kommende barn. Der må være en gylden middelvej. Din kærestes ex virker ikke til, at tage det store hensyn i forhold til sin egen søn, hun sætter i hvert fald ikke sit liv på pause, som du pt. gør. 

Ja det er da synd for din kærestes søn, men situationen er nu engang som den er. Det hjælper ikke at danse rundt om den varme grød i månedsvis. Det kan også nemt blive et misforstået hensyn. 

At værelset ikke er færdigt, er da det mindste af det hele, og lyder mest bare som en dårlig undskyldning (ikke kritik af dig, det er ikke din opgave alene, at gøre værelset færdigt). Det kan hurtigt klares på en weekend i fællesskab. Men det kræver jo, at I ses, hvilket I stort set ikke gør pt. Det er ikke nok, at han siger, han forstår dig, han må vise det, og han må være der. Og helt ærligt, hvor slemt er det lige, at skulle flytte sammen med den kvinde, man elsker, og som skal være mor til ens barn. Alle de ting, han bruger som undskyldning for ikke at ses, er jo langt hen af vejen hverdags ting, som man også gør, når man bor sammen. Selvf. skal der være plads til frihed, men det er der også bedre plads til, hvis man ses hver dag (og nat), og ikke kun ses 1-2 dage om ugen.

Det er ikke for at lyde hård, men du glemmer dig selv fuldstændigt i alt det her. Det kommer der ikke noget godt ud af :-)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4

Slettet bruger

12.april 2019 kl. 17:40
#6
Slettet bruger
12-04-2019 17:40
Godt skrevet
6

Synes også at I ses meget lidt...

Men forstår ikke hvorfor han og sønnen ikke kommer hjem til dig fx i de weekender, hvor han har ham. Hvis det skal ende med, at I 4 skal bo sammen hos dig, så skal hans søn vel også føle det som sit hjem med tiden, og jo mere han kommer der inden selve flytningen, jo nemmere bliver det til den tid.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
12.april 2019 kl. 17:57
#7
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 17:57
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

De kommer ikke herhjem pt. fordi der ikke er en seng til sønnen. Eller jo der er jo min dobbeltseng, men så ender jeg jo igen på sofaen.

Men det er meningen, at de skal komme herhjem på den måde, så sønnen vænner sig til det stille og roligt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

12.april 2019 kl. 18:03
#8
Slettet bruger
12-04-2019 18:03
Godt skrevet
4

Men de behøver jo heller ikke at sove hos dig. Hvis de kommer i weekenden, kan de jo godt komme om formiddagen, og tage hjem igen om aftenen. Men hvordan er det hos moderen, sover han også sammen med hende hver nat, og hvad hvis han er hos venner osv? Måske det mere er farmands behov at de skal sove sammen. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
12.april 2019 kl. 18:13
#9
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 18:13
Luk
Medlem siden 24-10-2016
33 startede debatter
323 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Han sov på eget værelse, da han boede alene med sin mor, nu deler han værelse med sine bonus søskende. Jeg tror også at det mest er min kærestes behov, for han kunne jo bare smide sin søn over i hans egen seng, som alligevel står i soveværelset. Det er faktisk det der gør det mest svært, for jeg sagde fra starten af, at jeg ikke kunne sove i samme seng. Jeg havde nok et eller andet sted håbet, at min kæreste så ville begynde at træne egen seng. Han har også meldt ud, at når de skal bo her, så må han nok hellere sove sammen med sønnen i starten.

Puha jeg begynder helt at tvivle på, om det er en god idé at flytte sammen.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.april 2019 kl. 18:25
#10
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
12-04-2019 18:25
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
913 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Det lyder klart som din kærestes behov for samsovning mere end sønnens behov. 

Som du selv skriver, hvis du var alene om projekt baby, så ville du måske stadig være ensom, men du er ikke alene, men du føler dig (med god grund) alene og ensom. Hellere have det godt alene, end at være to og ulykkelig. 

Set i bakspejlet burde I måske have prøvet jeres forhold af, ved at bo sammen, før du blev gravid. Men det nytter jo ikke at være bagklog. Tingene er, som de er - det eneste du kan gøre er, at affinde dig med tingens tilstand, eller ændre dem. Personligt ville jeg ikke affinde mig med dét, du affinder dig med pt. Men vi er jo alle forskellige, og det er jo også svært, når man elsker et andet menneske, og gerne vil, at det skal fungere. Men I skal ville det lige meget, og du må ikke tilsidesætte alle dine egne ønsker og behov igen og igen. Det kommer der intet godt ud af. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere