Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Er det normalt at føle sig i vejen?

29.april 2017 kl. 01:15
Luk
Medlem siden 21-12-2015
  Online
29-04-2017 01:15
Luk
Medlem siden 21-12-2015
  Online
Godt skrevet
3

Min kæreste har en datter på halvandet år, som er her hver anden weekend. Hun blev født et par måneder efter vi blev kærester, og han kunne ikke få kommunikation i gang med moren, så det måtte turen igennem statsforvaltningen, og hun var 7 mdr, da han så hende første gang. For ca et halvt år siden begyndte hun at komme herhjem på weekend med stille og rolig optrapning. 

Jeg har hele tiden haft svært ved at finde min rolle, når hun er her, da jeg jo har næsten al min kærestes opmærksomhed til hverdag, og når hun er her føler jeg mig ekskluderet til tredje hjul. Jeg ved, at min kæreste ikke ønsker det sådan, og vi har mange gange snakket om det. Jeg har hele tiden taget del i både de sjove og mindre sjove ting, og ofte føler jeg, at jeg laver mest især af de mindre sjove ting. 

Sidst hun var her var det rigtig ubehageligt, fordi hun kun ville op til mig og ikke hendes far. Han blev ked af der og sur på mig over, at han følte jeg stjal hans datter. Vi aftalte, at jeg skulle trække mig lidt, og så blev set fint igen. Den her gang har jeg det dog rigtig skidt, fordi jeg er bange for at gøre ting forkert, og fordi jeg synes det er rigtig svært, at han ikke engang kan lytte, hvis jeg fortæller et eller andet, fordi hun lige siger eller vil noget. 

Hun larmer meget om natten, og jeg kommer hurtigt i underskud af energi, fordi jeg ikke får meget søvn. I nat havde min kæreste og jeg et sammenstød, fordi vi begge var trætte og frustrerede. Jeg har svært ved at tackle de sammenstød som oftest opstår mindst en gang på sådan en weekend. I løbet af dagen blev jeg ked af det, fordi jeg følte afmagt, og han var sød og forstående og købte noget chokolade til mig og hans datter, og sagde, så er der to til dig og en til datteren. Jeg blev glad, fordi jeg følte, at han tog mig alvorligt, men blev sgu lidt ked af det igen, da hun havde spist sit chokolade, og han lod hende åbne mit som jeg egentlig ville have om aftenen. Han syntes bare hun var så kær, fordi hun sagde lade.

En ting der også frustrerer mig er, at han siger vi skl støtte hinanden i de grænser vi sætter for hende, og ikke blande sig og gøre noget andet. Han er bare ikke god til at overholde det selv, så jeg føler mig som en bussemand. Og ligeså snart hun hyler, fordi hun ikke får sin vilje, så får hun den alligevel. Hun er meget stædig, så det sker ofte. 

Når hun er puttet om aftenen vil han spille noget computerspil, og jeg falder altid i søvn inden han er færdig. Egentlig savner jeg bare at han holder lidt om mig, for jeg føler mig lidt usynlig og ligegyldig. Vi hverken kysser eller krammer ret meget, når hun er her, fordi hun bliver jaloux, så når det er er det oftest, når hun leger eller er optaget. 

Jeg synes det er hårdt at føle at jeg er en del af noget som jeg ikke helt er. Og har bare brug for at høre, om det er normalt, og måske Hvordan det kan løses? Vi er pt i fertilitetsbehandling, da jeg har fået fjernet en æggeleder og ikke skal forvente, at den anden virker. Og lige nu ønsker jeg ikke at starte et forsøg op igen, hvilket ellers var meningen ved næste mens. Jeg synes hele den her situation er så svær, at jeg ikke kan overskue at komplicere det yderligere, men samtidig gør det mig rigtig ked af det.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
29.april 2017 kl. 08:29
#1
Luk
Medlem siden 22-01-2013
12 startede debatter
879 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 08:29
Luk
Medlem siden 22-01-2013
12 startede debatter
879 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
44

Måske ikke lige det du vil høre, men hvis I kan have sammenstød når I én weekend hver 2. uge har et barn overnattende, hvordan kan I så overhovedet overveje at sætte et barn i verden, som I skal have 24/7?  

Du lyder meget forkælet, når du skriver at det er svært, fordi du har din kærestes opmærksomhed hele tiden ellers, og har det svært med at dele den hver anden weekend med hans datter. Og helt ærligt? At blive fornærmet over chokolade? Der er vigtigere ting i livet.

Hun er kun 1,5 år, og har brug for sin far. Og han vil bare gerne være en sød far, som sikkert har dårlig samvittighed over at have misset de første 7 måneder af hendes liv. Kan godt se det er frustrerende at han ikke er konsekvent og bare giver efter når hun hyler. Men når I er så uenige om opdragelse nu, hvordan skal det så ikke gå med jeres eget barn? Siger ikke at man skal være enige om alt, men de store ting som ikke at give efter hver gang der er hyl i luften f.eks., der bør man være på samme side, for barnets skyld. 

Anmeld
Svar
BabyGaga Lilypie First Birthday tickers
Godt skrevet
44
BabyGaga Lilypie First Birthday tickers
29.april 2017 kl. 09:02
#2
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 09:02
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
27

Jeg synes, helt ærligt, at du både du og din kæreste håndterer situationen forkert. Det er hans datter, så hun skal faktisk komme før dig - og så kan det godt være, at du bliver såret, men her er altså tale om et lille barn, der har brug for sin far. Du er en voksen, der kan bedre kan forstå alting, og det gælder altså også det her. Derudover mener jeg, at det er forkert af ham at blive såret over, at datteren vil op til dig - det er da meningen, at hun skal være glad for at være hos Jer?

Det med, at du "stjæler" hans datter er noget værre vrøvl. Jo bedre datteren har det med Jer begge to, desto bedre har hun det hos Jer. I må simpelthen holde op med at være så smålige begge to.

Og hvis det virkelig er et problem med søvn, må du sove et andet sted. Det handler kun om hver anden weekend. Hvis jeg var dig ville jeg tage en snak med din kæreste og finde ud af:

1) at du enten går 100% ind i rollen som papmor, og gør hvad du kan for at gøre pigen glad.
2) at du trækker dig, og tager et andet sted hen når pigen er på besøg.

Den der mellemting, I kører lige nu, gør pigen både utryg og forvirret. Derudover kan hun let føle sig afvist. Så find ud af hvad du vil! Det gælder også din kæreste.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
27

Slettet bruger

29.april 2017 kl. 09:47
#3
Slettet bruger
29-04-2017 09:47
Godt skrevet
21

Jeg vil starte med at sige at ja, det er meget normalt at føle sig lidt som et 3. hjul. Specielt når i havde været sammen i et stykke tid inden han rent faktisk begyndte at have noget med hans barn at gøre.

Det med chokoladen havde også irriteret mig. Man må ikke give andres ting væk, heller ikke til ens børn. Han havde givet dig chokoladen og så burde det jo have været det. MEN! Et så lille barn frostår ikke forskellen på dit og mit endnu, så hun har nok antaget at al chokoladen var hendes, når hun nu havde fået et stykke. Chokoladen burde have været lagt væk, hvor hun ikke kunne se det. Hvis det var lagt væk og han bare gav hende det alligevel, fordi hun var nuttet, ville jeg - sådan helt principelt - også være blevet lidt mopset (ikke nok til at sige noget mens tøsen var der, men nok til lige at nævne at det faktisk havde gjort mig ked af det efter hun var puttet.

Jeg er dog lidt enig med de andre i at du skal lære at det er hans barn der kommer først, når hun er der. Selvfølgelig skal han da lige høre efter hvis du fortæller ham noget, men det er jo kun hver anden weekend at du lige skal træde et skridt tilbage. Prøv at fokusere på at han er en god far, i stedet for at han er en dårlig kæreste.

At hun kun vil op til dig er der såmænd ikke noget super mærkeligt i; hun kender jo dig og hendes far nogenlunde lige godt, så det er ligesom med alle andere forældre; det skifter mellem hvilken der er "yndlingsforælderen". Min pige er 2,5 og der er stadig perioder hvor det bare er "gå væk mor" fordi hun hellere vil lege med far eller omvendt. Din kæreste må acceptere at hans datter også får et forhold til dig, for ellers skal han ikke have det. I skal være et team og det inkluderer altså også at i begge må få kærligheden.

Det med grænserne... Det er altså svært. I skal blive enige om hvilke grænser i sætter. Det skal ikke være sådan at den ene forælder siger "åh, så okay da" hvis barnet beder om mere slik og den anden bare konsekvent siger "nej, kun et stykke". I skal blive enige om hvorvidt det hedder "et stykke og så slut" eller "du må få ét stykke mere, hvis du beder pænt om det". Det var selvfølgelig bare et eksempel, men jeg håber at du forstår hvad jeg mener. Og det skal da bestemt ikke være sådan at den ene siger nej og så siger den anden ja, i samme situation! I skal støtte hinanden, så hvis den ene siger nej og hun spørger den anden, skal den også sige nej.
Vi havde også svært ved det med grænserne herhjemme,

At tøsen bliver jaloux, skal hun nok vendes af med. Jeg ville ikke undlade at kysse, bare fordi hun bliver sur over det. Hun må vænne sig til at i er kærlige overfor hinanden. Vores var også lidt jaloux da hun var på den alder, men hvis hun blev sur når vi kyssede, blev hun bare samlet op til et stort fælles-kram og fik også et kys (på kinden af manden da han er pivet).

Så... Jeg synes ikke at det ville være smart af jer at få et barn sammen på nuværende tidspunkt. I skal først lige lære at have styr på de roller i har nu og blive enige om hvordan det er i gerne vil have børn. I har en mulighed for at øve jer i at være forældre, inden i som sådan bliver det - får at være fuldtidsforældre er altså MEGET hårdere end det er at være det hver anden weekend og i kommer til at skændes MEGET mere og få MEGET mindre søvn og så videre.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
21
29.april 2017 kl. 13:35
#4
Luk
Medlem siden 21-12-2015
19 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 13:35
Luk
Medlem siden 21-12-2015
19 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Tak for svar allesammen. Jeg kan godt se, at jeg har reageret ret småligt, men jeg har været så forvirret over nogle ting der blev sagt, og noget andet der blev gjort. 

Jeg har lige snakket med kæresten om det, og endelig fik snakken taget en drejning, så vi forstod hinanden. Vi har mange gange snakket opdragelse, og forhold mellem børn og forældre, og han havde udelukkende snakket ud fra, hvis vi får et sammen, og jeg troede også det var omkring hans datter. Så jeg kunne ikke forstå, hvorfor han blev ved med at gøre noget andet end han sagde. Jeg har et dårligt selvværd, og er bare rigtig bange for at miste min kæreste, og det har også spillet ind. 

Jeg ved ikke om jeg melder mig til behandling lige pt, for det er nok ikke et optimalt tidspunkt, men på den anden side, så kommer sådan et tidspunkt nok heller ikke. Så jeg må nok overveje, hvor vigtigt det er for mig selv at få børn, da det nærmest er nu eller aldrig, fordi mine æg ikke er for gode og chancerne kun bliver mindre, og behandling er nødvendig for succes. Jeg skal i hvert fald mærke efter, og sådan have en snak med kæresten.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
29.april 2017 kl. 14:06
#5
Luk
Medlem siden 21-03-2017
177 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 14:06
Luk
Medlem siden 21-03-2017
177 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
12

Men burde det ikke være lige meget om det er om et fælles barn eller hans datter? Hvis der kommer et fælles barn skal der vel ikke være et regelsæt til hende og et andet til fællesbarnet? Så må fællesbarnet heller ikke få kys og kram fordi datteren bliver jaloux?

Jeg ville ikke fortsætte pb før jeg vidste at vi stod sammen som et team i en sammenbragt familie.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
12

Slettet bruger

29.april 2017 kl. 14:20
#6
Slettet bruger
29-04-2017 14:20
Godt skrevet
7

Du kan ikke tåle at hans datter - som han i øvrigt ser meget lidt - i et døgns tid får mere opmærksomhed end dig? Det bliver du altså nødt til at arbejde med. Jeg kan godt forstå at du da gerne vil hygge med din kæreste om aftenen, men der har han sikkert været på hele dagen og har måske lige brug for to timer til bare at være i sit eget hoved. Har du tænkt på at det måske er sådan han lader lidt op igen? Ja, så er det surt at du falder i søvn, men prøv nu at fokusere på at du i 12-13 andre dage har din kæreste helt for dig selv. Og til det med at I ikke kysser og krammer så meget når hun er der... Vi har en søn på to år, og når han ser at vi kysser og krammer, så vil han også være med - og så får han da også lov til at komme op og få kys og kram. 

Til det med opdragelsen... Når din kæreste siger som han gør, mener han så at der kommer til at gælde én ting for hans ældste datter og så andre ting for jeres fælles barn? Det synes jeg ikke lyder specielt holdbart.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
29.april 2017 kl. 14:32
#7
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
3113 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 14:32
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
3113 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
9

Jeg synes det er sjovt at I ikke kysser og krammer når hun er der, da hun er jaloux, helt ærligt ud fra dit indlæg, lyder det som om det er dig der er jaloux. Det er hver anden weekend, der overlever du nok at være tredje hjul og at hun larmer meget om natten, der må jeg altså også himle med øjnene, for så forstår jeg slet ikke at du er i fertilitetsbehandling, hvad hvis du får et barn der holder party hver nat? - du lyder for mig som en person der ikke har børne tikke og kan sætte egne behov i baggrunden. Så to valg. 

Inden må du snakke med din kæreste og finde en løsnong, det er kun dig og ham der kan det og ingen herinde. Eller også må du gå fra ham, hvis du ikke kan holde ud og få opmærksomheden stjålet fra dig hver anden weekend 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
9
29.april 2017 kl. 15:59
#8
Luk
Medlem siden 13-02-2015
6 startede debatter
163 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 15:59
Luk
Medlem siden 13-02-2015
6 startede debatter
163 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
26

Jeg synes du får en hård medfart herinde. Det ER bare virkelig svært at være bonusmor. Det er svært at finde sin plads - svært med skiftet fra hverdag uden barnet og til weekenden med hende. Ja, du føler at du mister noget opmærksomhed. Men du er ærlig og står ved dine følelser. Jeg læser intet sted at du skriver, at kærestens datter ikke skal fylde meget og få en masse opmærksomhed fra jer begge når hun er der. Læser egentlig bare at du har nogle svære følelser i det. Og det er 100 pct normalt! 

Og at I skal sætte ønsket om fælles barn på pause fordi I har sammenstød synes jeg er at overdramatisere helt vildt. Selvfølgelig har I sammenstød, det får I også, når I får et fælles barn. Det er ikke farligt! Det der er afgørende er, hvordan I takler de her sammenstød og uenigheder. 

Det lyder til at I begge prøver og I forsøger at blive bedre til at kommunikere og så er I på rette vej. 

Igennem min tid som bonusmor har jeg lært at det er vigtigt at sætte parantes om de svære situationer og de gange hvor jeg føler mig til overs. De går over og vi bliver glade igen - og senere når vi får talt situationen igennem, er vi blevet en smule klogere. Det er altså ikke nødvendigt at tænke katastrofe tanker bare fordi I har et sammenstød. Elsker I hinanden? Er I begge villige til at lære at kommunikere bedre? At indgå kompromiser? Så skal det nok gå! 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
26
29.april 2017 kl. 16:16
#9
Luk
Medlem siden 23-09-2014
2 startede debatter
204 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 16:16
Luk
Medlem siden 23-09-2014
2 startede debatter
204 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
13

Kære Karen87 vil faktisk ikke skrive så meget... men som du nok har opdaget ?? er forståelsen for de forbudte følelser som man meget ofte står med som bonusmor, ikke noget særligt mange kan sætte sig ind i eller forstå !!!! Men find et forum til formålet hvor diverse biomødre, som ikke har nogen ide om hvordan det er..og derfor kommer med 'gode' råd  .. de grupper er der masser af på nettet. hilsen en som både er bio mor og bonusmor til 2. 

Anmeld
Svar
Har en skøn prinsesse på 10 år. Samt 2 bonus drenge
Godt skrevet
13
Har en skøn prinsesse på 10 år. Samt 2 bonus drenge
29.april 2017 kl. 16:32
#10
Luk
Medlem siden 21-12-2015
19 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
29-04-2017 16:32
Luk
Medlem siden 21-12-2015
19 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg ser selv store problemer i at skulle have to forskellige regelsæt, hvis vi får et fælles barn. Derfor overvejer jeg kraftigt at lægge pb på hylden, da jeg er bange for, at det vil skabe alt for mange problemer. Men det er ikke nemt, når det er et stort ønske. Men jeg må finde ud af, hvor afgørende det er for mig.

Jeg forstår godt i bliver forargede. Jeg fik forklaret ret elendigt, at det handler om min kæreste sagde noget, men gjorde noget andet, og jeg blev virkelig ramt af, at han sagde noget, gjorde noget andet og ikke kunne forstå at jeg havde svært ved at navigere i det. Det skyldtes en misforståelse. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

COVID-19: Graviditet og fødsel

Vi har samlet vigtig information til dig der er gravid, skal igennem en fødsel eller bare skal holde barsel under corona pandemien. For selvom vi er tæt på en afslutning er der stadig mange der vil lide under de restriktioner og forhold der er lavet på hospitalerne og rundt omkring i Danmark - og sikkert også længe endnu. Læs mere

ANNONCE
 

En fotograf til alle anledninger

Der findes mange øjeblikke med ens børn, som man ville ønske kunne vare for evigt. Det er dog ikke muligt, men med et kamera eller med en fotograf  kan man faktisk komme langt. Læs mere

 

Brødrene der søgte retfærdighed efter deres fars misbrug og vold

Deres historie starter ikke som de flestes og selvom de har oplevet rigtig meget modgang igennem deres liv, så har de formået at vende det negative til noget positivt og inspirerende.  Læs mere

 

Kom ud og oplev verdenen med den lille ny

Der er ingen større gave i livet end at blive forældre, og den lykke man oplever, når man er omkring barnet, kan gøre resten af verden fuldstændig ubetydelig. Dette leder ofte til, at særligt nybagte forældre ikke kommer ud og oplever verden omkring dem, fordi de pakker sig ind i hjemmets trygge rammer sammen med den lille ny. Læs mere

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

COVID-19: Graviditet og fødsel

Vi har samlet vigtig information til dig der er gravid, skal igennem en fødsel eller bare skal holde barsel under corona pandemien. For selvom vi er tæt på en afslutning er der stadig mange der vil lide under de restriktioner og forhold der er lavet på hospitalerne og rundt omkring i Danmark - og sikkert også længe endnu. Læs mere

ANNONCE
 

En fotograf til alle anledninger

Der findes mange øjeblikke med ens børn, som man ville ønske kunne vare for evigt. Det er dog ikke muligt, men med et kamera eller med en fotograf  kan man faktisk komme langt. Læs mere

 

Brødrene der søgte retfærdighed efter deres fars misbrug og vold

Deres historie starter ikke som de flestes og selvom de har oplevet rigtig meget modgang igennem deres liv, så har de formået at vende det negative til noget positivt og inspirerende.  Læs mere

 

Kom ud og oplev verdenen med den lille ny

Der er ingen større gave i livet end at blive forældre, og den lykke man oplever, når man er omkring barnet, kan gøre resten af verden fuldstændig ubetydelig. Dette leder ofte til, at særligt nybagte forældre ikke kommer ud og oplever verden omkring dem, fordi de pakker sig ind i hjemmets trygge rammer sammen med den lille ny. Læs mere

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere