Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Gravid og bonusbørn

24.marts 2017 kl. 07:24
Luk
Medlem siden 11-01-2017
  Online
24-03-2017 07:24
Luk
Medlem siden 11-01-2017
  Online
Godt skrevet
0

Først og fremmest tillykke til de af jer, der er gravide! Og held og lykke til de der prøver! 

Efter mange måneders kamp, stod min kæreste og jeg endelig med en positiv graviditetstest. Vi er selvfølgelig superglade og håber på det bedste! Men mig, som overanalyserer alting, er simpelthen så bekymret! Min kæreste har en pige på 3,5 fra et tidligere forhold, og jeg er så bange for, hvordan hun vil tackle den lille baby, som kommer til oktober. Vi har hende kun hver anden weekend, så hun savner selvfølgelig hendes far, når hun ikke er her. Hun er en ekstremt jaloux lille pige, og jeg prøver i hvert fald altid at sørge for, at hun ikke føler, at jeg 'stjæler' hendes far. Derudover kan hun slet ikke finde ud af at dele med hverken andre børn eller voksne. Da vi jo kun har hende så lidt, er det virkelig svært at hjælpe hende med at forstå, at ingen tager noget fra hende, fordi man deler. Hun har haft det problem altid. Men et nyt lille barn giver jo lidt udfordringer på det punkt. Vi vil ikke have, at min kærestes pige skal føle sig overset eller udenfor. Hvordan jonglerer man sammenbragte børn? Synes især det er svært, pga den korte tid vi har hende. Vi har selvfølgelig snakket med hende om, at der kommer en lille baby, og at jeg bliver babys mor og far bliver babys far, så hun ikke får et chok. Men så siger hun 'det er MIN far'. Hvad i alverden gør man så??

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
24.marts 2017 kl. 07:44
#1
Luk
Medlem siden 14-09-2015
285 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 07:44
Luk
Medlem siden 14-09-2015
285 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Først og fremmest skal i italesætte det sådan at det er jeres alle tres baby og hendes lillebror/søster der kommer og ikke mor og fars baby så er hun allerede ekskluderet. 

Når i vælger at få en baby så tæt på hende må i acceptere at hun skal hjælpes meget når hun er der. Så far skal fokusere primært på hende i de weekender og fokusere på stor pige tid og stor pige privilegier som kun hun må. Derudover skal i inddrage hebde alt det hun vil i baby. 

Husk når i laver værelse til baby og køber ting ikke at glemme hende så hun også får noget og er med til at vælge ting  selvom hun ikke er der så tit er hun også en del af familien  

I kunne ikke have hende lidt mere så hun blev en bedre del af familien?

og så tag det roligt det skal nok gå. Det er svært at snakke om på forhånd hun er jo stadig lille - men bare inddrag hende og lad hende være stolt af sin lillebror/søster fx lad hebde præsentere baby for gæster, evt inddrag hende i navnevalg (giv to muligheder) osv. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
24.marts 2017 kl. 08:00
#2
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:00
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Jeg synes, at I skal spille mere på, at hun skal være storesøster. Fortæl hende hvor meget I glæder Jer til at hun skal være storesøster, og husk at sige, at baby er heldig, at han/hun har sådan en fantastisk storesøster. Læs gerne nogle bøger for hende om emnet - der findes mange gode børnebøger, der sætter ord på de følelser, der følger med, når der kommer en lille ny. Husk at få hende til at føle sig som en del af familien. Og når du føder, får du nok en masse gaver. Et strategisk træk er at bede gæsterne om at have en storesøstergave til storesøsteren også. Så folk skal sige "Tillykke - du er blevet storesøster! Din søster/bror er godt nok heldig at have dig til at passe på sig".

Jeg gjorde ovenstående med min ældste, da den yngste (som har en anden far) skulle komme til verden. Det hjalp meget. De to forguder hinanden :-)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
24.marts 2017 kl. 08:09
#3
Luk
Medlem siden 31-08-2012
199 startede debatter
5349 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:09
Luk
Medlem siden 31-08-2012
199 startede debatter
5349 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Du har fået en masse gode råd. Jalousi imellem søskende er næsten uundgåeligt, men hvis du følger de råd du har fået, så kommer i rigtig langt. Især det med at italesætte ddt inden har gjort rigtig meget godt for os (vi er dig ikke bonusfamilie). Vores pige var med til at købe ting, hun fik nyt værelse med 'stor pige seng', så lillebror kunne få hendes gamle værelse, hun valgte navn (to valgmuligheder), vi læste bøger om at blive storesøster osv. Mens baby er lille, gør det ikke ret meget om far ikke deltager i plejen mens storesøster er der. Så kan han fokusere på den store. 

Vi har desuden gjort meget ud af, at italesætte hver gang den lille har vist interesse for den store: Se, X smiler til dig, fordi han synes du er den bedste storesøster! 

 

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
0
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
24.marts 2017 kl. 08:09
#4
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:09
Luk
Medlem siden 28-09-2011
41 startede debatter
858 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Det kan også godt betale sig at gøre sig gode venner med sin kærestes eks. Det gør alting lettere. Jeg talte engang med en kvinde, hvis eks havde fået en ny kæreste ret kort efter bruddet. Denne nye kæreste blev gravid ret hurtigt, og den kvinde, jeg talte med, var først ikke så glad for det.

Den nye kæreste gjorde dog lige fra begyndelsen alt hvad hun kunne for at give sin kærestes søn en plads i familien; noget, moren også mærkede. Sønnen glædede sig til at være hos faren og kæresten, fordi kæresten arrangerede alt muligt når sønnen skulle komme. Samtidig lod hun moren vise, at hun ikke ville tage hendes plads som mor. En dag havde hun bagt kager med sønnen en hel dag, og sønnen kom hjem til moren om aftenen med kager, hvorpå der stod "til Mor fra Willads". Den nye kæreste begyndte endda at koordinere samvær med moren, og deres uttallige sms-udvekslinger gjorde, at de stille og roligt blev gode venner. Den kvinde, jeg talte med, var så glad for eks'ens kæreste; hun havde fjernet spændingerne efter bruddet, og hun blev en omsorgsperson for hendes søn uden at gøre krav på titlen som mor. Kvinden sagde, at hun slet ikke kunne undvære den nye kæreste.

Det er en meget lykkelig historie. Måske du kunne lade dig inspirere lidt af den? Bliv gode venner med datteren, og hvis muligt også med hendes mor :-)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
24.marts 2017 kl. 08:14
#5
Luk
Medlem siden 14-04-2014
65 startede debatter
816 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:14
Luk
Medlem siden 14-04-2014
65 startede debatter
816 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Enig med de andre. Prøv at inkludere hende så meget i kan. Hav fokus på at hun bliver storesøster. 

Mit råd vil også være at passe på med at se det som "en fejl" hos en 3,5 årig at hun har svært ved at dele og "har haft det altid". Det ER svært - især når man ikke før har skulle dele (med et andet barn) Det er noget de lærer i den alder. 

Husk også at hun stadig er et lille barn når baby kommer som stadig har brug for at være den lille - ikke altid den store og dygtige.

Børn kan ofte meget mere end vi lige tror og er super omstillingsparate. Så stol på at hun kommer til at klare det godt og udtrål det, det smitter på hende :)

Anmeld
Svar
Lykkelig mor til pige fra marts 2014 og dreng fra november 2016 <3
Godt skrevet
1
Lykkelig mor til pige fra marts 2014 og dreng fra november 2016 <3

Slettet bruger

24.marts 2017 kl. 08:32
#6
Slettet bruger
24-03-2017 08:32
Godt skrevet
3

Nu er min datter godt nok kun 2,5, min datter har inge kontakt haft med hendes biologiske far og min søn med min "nye" kæreste er for tidligt født og alt muligt hurlumhej.

Da jeg fandt ud af at denne graviditet ville holde ved (sådan da), fik min datter en dukke som vi kaldte baby. Vi lærte hende hvordan hun skulle tage sig af denne her baby, med at pusle den, putte den i dens seng og alt sådan noget. Vi forklarede hende at der snart ville komme en rigtig baby, som lå inde i mors mave og voksede sig stor, ligesom hun havde gjort da hun var baby (jeg har hendes første scanningsbillede på væggen, så vi har snakket om det mange gange). Hun prøvede på at tage babyen ud af min mave, både ved at hive i mit maveskind og ved at kigge mig i munden. Hun har været med til at kigge på scanningsbilleder og har fået en "jeg skal være storesøster" trøje. Og så gjorde vi generelt meget ud af at hun skulle være storesøster og at babyen kom til at være lillebror.

Nu er hun helt vild med dukken Baby og har sine faste ritualer med den, med at pusle og putte hver gang hun skal pusles og puttes.

Og den rigtige baby er hun også helt tosset med. Når han ligger i sin vogn, kravler hun op på hendes trappestige for at kigge på ham. Hun putter dynes omkring ham og aer ham. Hun har endda været med til at give ham flaske. Hun kigger på mans han bliver puslet og hjælper med at række mig de ting jeg skal bruge - for eksempel får hun lov at gøre klude våde når han har skidt og skal have vasket sin mås. Hun siger endda hele tiden til folk - inklusive mig og hendes "far" - at vi skal være stille, fordi babyen sover.

Nu er hun allerde begyndt med at "mor skal ha' baby i maven", så hun kan få endnu en lillebror, men det kommer hun nok ikke til.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
24.marts 2017 kl. 08:36
#7
Luk
Medlem siden 15-10-2016
11 startede debatter
52 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:36
Luk
Medlem siden 15-10-2016
11 startede debatter
52 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hejsa

og først og fremmest stort tillykke med de to streger smiley

Nu er jeg selv vokset op som hveranden weekend-barn og kan både huske og fået fortalt hvor jaloux jeg var, dog primært overfor min fars nye kæreste, nu kone. Men aldrig overfor hendes datter som fulgte med eller den yngste som de fik sammen. Nu lever jeg selv i en familie hvor min mand har to drenge fra tidligere, og vi er også spændte på hvad der sker den dag vi står med to streger.

Involver hende på et plan hvor hun kan være med, der er stadig rigtig lang tid til oktober når man er 3,5, så det kan måske virke lidt uvirkeligt for hende lige nu. Men når i kommer tættere på kan hun være med til at vælge nye ting til den lille, hjælpe med at gøre værelse klar eller andet. Samtidig kan i være positive omkring hvor god en storesøster hun bliver, alle de ting hun er rigtig god til og kan selv. Men sørg for at far og datter har nogle hyggeligere timer hvor kun de to laver noget sammen, det kan være en tur ud og handle, en formiddag i legeland, en gåtur til stranden hvor de kan snakke og bare være sammen de to. Det er med til at vise hende at i ser hende og at det bånd hun har til hendes far ikke er brudt bare fordi du er kommet og at der kommer en lille ny.

når man kun har hveranden weekend, syntes jeg personligt at det var svært at føle sig 100% en del af familien, man har ikke alle de her hverdagsting sammen, det havde de andre. Det fik jeg jo hjemme hos min mor og uanset hvad har jeg altid følt mig elsket og ønsket begge steder.

Åhh det blev langt og måske meget rodet, jeg håber du forstår nogenlunde hvor jeg vil hen. Det handlede ikke så meget om det at dele legetøj, men mere om den positive tilgang til hende og hendes følelser.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
24.marts 2017 kl. 08:44
#8
Luk
Medlem siden 03-03-2016
4 startede debatter
1360 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 08:44
Luk
Medlem siden 03-03-2016
4 startede debatter
1360 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Størstedelen af det, jeg ville sige, er sådan set allerede blevet sagt. Jeg tror, I kommer rigtig langt, hvis I følger ovenstående råd. Og så husk, at søskendejalousi er naturligt og hyppigt forekommende - også i kernefamliler - når der kommer en ny. Husk jer selv på, at selv hvis I gør alting rigtigt, kan der stadig komme reaktioner, men de behøver ikke nødvendigvis være fordi, hun er delebarn og/eller har det skidt - det er en helt naturlig reaktion. :)

Har selv 3 fantastiske bonusbørn, som glæder sig heeeelt vildt til at få en "lillesøsken". Men husker tydeligt nervøsiteten over at breake det. De er dog noget større, så vores erfaringer er ikke voldsomt relevante i denne tråd, tror jeg.

Stort tillykke med den lille på vej!

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

24.marts 2017 kl. 09:32
#9
Slettet bruger
24-03-2017 09:32
Godt skrevet
3

jeg tænker at det er ret normalt for en 3 årig ikke at væregod til at dele. hvis jeg var jer ville jeg nok passe gevaldigt på med at italesætte det som "noget hun altid har været dårlig til". 

Før ca. 2,5-3års alderen (det varierer selvfølgelig fra barn til barn) har de slet ikke udviklet de forudsætninger der skal til for at forstå konceptet "at dele". Deres hjerne er fysisk set simpelthen ikke udviklet nok til at forstå det endnu. Så giv hende lige en chance.

Udover det så tænker jeg at så længe i sørger for stadig at have fokus på hende og møde hende i evt. følelser (positive som negative) hun måtte have om at blive storesøster, så skal det nok gå fint. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
24.marts 2017 kl. 09:40
#10
Luk
Medlem siden 18-02-2008
12 startede debatter
1040 skrevne indlæg
  Online
24-03-2017 09:40
Luk
Medlem siden 18-02-2008
12 startede debatter
1040 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Det er nogle meget fine og konstruktive råd du har fået, så jeg vil bare lige knytte en kommentar til sætningen "det er MIN far"

Sådan har man det når man er lille... Vores den yngste på 2,5 har jo altid måtte dele sine forældre med de store - hun har aldrig haft noget som kun var hendes - men det forhindrer hende ikke i ofte lige at slå fast at det er "MIN mor" eller "MIN far" eller "MIN mormor" osv. Vi plejer at svare med et "og du er MIN" så griner hun og svarer "nej, MIN"

Måske i kan vende den, så det bliver "MIN lillesøster/bror" eller bare svare "Ja, og babys" når hun siger "MIN far"

I kan også sagtens øve at dele. Vi italesætter altid når hun arver f.eks. tøj, hvem der havde det før. Hun sætter utroligt stor pris på at nogen deler med hende og hun kan fortælle dig hvem der har haft hver eneste trøje inden hende. Tilsvarende bliver hun også involveret når vi sende tøj/legetøj videre til en ny baby.

Anmeld
Svar
Har en fantastisk pige fra 08 og en vidunderlig dreng fra 10
Godt skrevet
0
Har en fantastisk pige fra 08 og en vidunderlig dreng fra 10
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

COVID-19: Graviditet og fødsel

Vi har samlet vigtig information til dig der er gravid, skal igennem en fødsel eller bare skal holde barsel under corona pandemien. For selvom vi er tæt på en afslutning er der stadig mange der vil lide under de restriktioner og forhold der er lavet på hospitalerne og rundt omkring i Danmark - og sikkert også længe endnu. Læs mere

ANNONCE
 

En fotograf til alle anledninger

Der findes mange øjeblikke med ens børn, som man ville ønske kunne vare for evigt. Det er dog ikke muligt, men med et kamera eller med en fotograf  kan man faktisk komme langt. Læs mere

 

Brødrene der søgte retfærdighed efter deres fars misbrug og vold

Deres historie starter ikke som de flestes og selvom de har oplevet rigtig meget modgang igennem deres liv, så har de formået at vende det negative til noget positivt og inspirerende.  Læs mere

 

Kom ud og oplev verdenen med den lille ny

Der er ingen større gave i livet end at blive forældre, og den lykke man oplever, når man er omkring barnet, kan gøre resten af verden fuldstændig ubetydelig. Dette leder ofte til, at særligt nybagte forældre ikke kommer ud og oplever verden omkring dem, fordi de pakker sig ind i hjemmets trygge rammer sammen med den lille ny. Læs mere

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

COVID-19: Graviditet og fødsel

Vi har samlet vigtig information til dig der er gravid, skal igennem en fødsel eller bare skal holde barsel under corona pandemien. For selvom vi er tæt på en afslutning er der stadig mange der vil lide under de restriktioner og forhold der er lavet på hospitalerne og rundt omkring i Danmark - og sikkert også længe endnu. Læs mere

ANNONCE
 

En fotograf til alle anledninger

Der findes mange øjeblikke med ens børn, som man ville ønske kunne vare for evigt. Det er dog ikke muligt, men med et kamera eller med en fotograf  kan man faktisk komme langt. Læs mere

 

Brødrene der søgte retfærdighed efter deres fars misbrug og vold

Deres historie starter ikke som de flestes og selvom de har oplevet rigtig meget modgang igennem deres liv, så har de formået at vende det negative til noget positivt og inspirerende.  Læs mere

 

Kom ud og oplev verdenen med den lille ny

Der er ingen større gave i livet end at blive forældre, og den lykke man oplever, når man er omkring barnet, kan gøre resten af verden fuldstændig ubetydelig. Dette leder ofte til, at særligt nybagte forældre ikke kommer ud og oplever verden omkring dem, fordi de pakker sig ind i hjemmets trygge rammer sammen med den lille ny. Læs mere

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere