Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

At miste sit livs kærlighed

02.februar 2020 kl. 18:16
Luk
Medlem siden 15-02-2019
  Online
02-02-2020 18:16
Luk
Medlem siden 15-02-2019
  Online
Godt skrevet
0

Puha. Jeg ved ikke helt hvad jeg vil have ud af det her, andet end at få lidt afløb for mine tanker og følelser

Jeg blev for 3 måneder siden mor til en skøn lille pige. Jeg blev gravid med min kæreste med den klare forventning om at hun skulle vokse op i en kernefamilie. 

Desværre gik vores forhold skævt allerede mens jeg var gravid. Min kæreste stoppede fuldstændig med at være kærlig overfor mig og havde på ingen måde lyst til at røre ved mig. Jeg har brugt så mange timer på at græde og være ked af hele situationen og vi har haft 1000 skænderier hvor jeg har prøvet at få han til at forstå at berøring er enormt vigtigt for mig.

Selv da jeg skulle føde kunne han ikke få sig selv til at holde om mig. Ikke engang da jeg sad med de ondeste veer og tiggede ham om at holde om mig.

Efter jeg har født har han ikke været nær så hjælpsom som jeg havde forventet og som jeg føler ville være rimeligt. Vi skændes fortsat med jævne mellemrum.nåe vi ikke skændes prøver vi begge med baby skridt at imødekomme hinandens behov. Hvilket bare skaber endnu mere frustration. Han bliver frustreret når han har klappet mig i røven eller har taget mig bagfra og derfor mener at han har givet mig kærlighed og jeg bliver ked af det fordi jeg er så ligeglad med hvor meget sex vi har, hvis vi ikke kysser og rør ved hinanden er det ligegyldigt 

For er par uger siden blev vi så uvenner at han smed mig hjem til mine forældre (han mener jeg havde et valgt, det følte jeg bestemt ikke) vi endte med af få snakket ud og prøve at rede vores forhold.

Oven i alt det her sidder vi rigtig stramt økonomiske med mange udgifter og en barnedåb om hjørnet.. Derfor er snak om penge også et betændt emne. Jeg føler nemlig ikke at han tager vores situation alvorligt. 

Det kulminerede i dag i et kæmpe skænderi, hvor han fortalte at han har gået og tjent sorte penge uden at fortælle mig noget om det (som han har brugt) og jeg bliver mega vred fordi jeg føler han har svigtet big rime ved at gå og holde det skjult for mig. Jeg endte derfor med at sige rigtig mange rigtig grimme ting til ham. Jeg har pakket en taske men var nødt til at få styr på mig selv inden jeg kunne køre han er derfor kørt en tur. Jeg er tidligere selvskadende og endte i affekt med at skære i mig selv.

Så nu sidder jeg her. Fuldstændig ødelagt men vores lille uskyldige datter som jeg har svigtet big time ved at blive så vred og ked af det, ved at være en Lorte mor og fordi at hun nu højst sandsynligt skal være "skilsmissebarn" jeg kan slet ikke mangte at skulle tage mig af hende og ikke lade hende mærke at jeg er dybt ulykkelig.

Jeg aner ikke hvor jeg vil hen med alt det her eller om det overhoved giver mening. Jeg havde bare virkelig brug for at få afløb på en bedre måde end hvordan jeg ellers har reageret.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
02.februar 2020 kl. 18:55
#1
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1109 skrevne indlæg
  Online
02-02-2020 18:55
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1109 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Hvor lyder det hårdt!

Men når du kommer lidt på afstand finder du en bedre og større kærlighed. Han lyder ikke til st fortjene dig... ingen kvinde skal da tigge om at få omsorg under en fødsel - eller i hverdagen. Han skal da heller ikke sende dig væk..? Det lyder virkelig ikke som et godt forhold. Du beskriver også at han lyver for dig. 
 

Få fat i en veninde/ familie som du ved er der for dig og få deres støtte - lige med det samme. Du skal have hjælp og emotionel støtte.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
02.februar 2020 kl. 18:58
#2
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1109 skrevne indlæg
  Online
02-02-2020 18:58
Luk
Medlem siden 28-10-2018
16 startede debatter
1109 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Han har svigtet dig .. det er ikke dig der er en lortemor fordi du siger stop eller bliver vred. Det er han der har opfører sig dårligt og du reagerer på dette. 
Om ikke andet er det bedre med to forældre der er skilt og glad .. end at vokse op med forældre, der skændes og råber.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
02.februar 2020 kl. 19:12
#3
Luk
Medlem siden 21-03-2018
2 startede debatter
138 skrevne indlæg
  Online
02-02-2020 19:12
Luk
Medlem siden 21-03-2018
2 startede debatter
138 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Hej mulle1991

Det lyder som om du har det rigtig svært, men mange følelser og en relativt ny baby. Jeg er ikke selv mor, men jeg tror godt jeg tør sige at det er en universiel sandhed, at det er en stor opgave at blive forældre og det kræver både overskud og tilvænning. Når man så samtidig er psykisk sårbar, har man måske endnu mere brug for ro omkring sig til at finde sig til rette i rollen som mor. Det lyder som om, at du har brug for støtte og hjælp, som din kæreste nok ikke kan give dig lige nu. Store forandringer presser altid parforholdet og det at blive forældre er måske en af de størte man kan forestille sig.

Det lyder for mig som om, at det bliver for stor en opgave for dig (og for jer), både at skulle passe på jer selv, den lille ny og jeres parforhold. Hvis jeg skulle komme med et godt råd, ville det være at lige nu skal du prioritere dig selv om din lille pige. Hvis du føler at det bliver for hårdt at bo sammen med din kæreste, fordi jeres parforhold ikke fungerer, så er det nok en god ide at du bor lidt ved dine forældre. Så kan du få den støtte og omsorg du har brug for lige nu, inden du bliver presset for langt ud psykisk. Det er super vigtigt, specielt når man er psykisk sårbar, at man passer rigtig godt på sig selv, så man kan passe på sit lille barn. 
Så kan man jo håbe, at det at du får ro og støtte, samtidig med at du får lidt afstand fra din kæreste og jeres skænderier, gør at I kan få talt tingene igennem. Jeg tror det er vigtigt at I ikke beslutter noget lige nu, og at I får gjort det tydeligt at det at du flytter hjem til dine forældre lidt, ikke er ensbetydende med at han er skubbet væk som kæreste eller far. Det handler om at gøre det der er bedst for jeres lille pige og give jer noget plads til at løse jeres udfordringer.
Jeg tænker at der sikkert sker rigtig meget oven i hovedet på din kæreste. Det er en stor omvæltning at blive far og for nogle tror jeg det sætter gang i en masse tanker og følelser de måske ikke lige ved hvordan de skal håndtere. Man kan håbe at lidt afstand og ro vil hjælpe din kæreste til at få tænkt tingene lidt igennem og måske genfinde noget lyst og overskud til at arbejde på at være en god kæreste og far. Jeg er sikker på at denne her situation ikke er nem for nogen af jer.

Jeg håber du finder ud af det hele, men mest af alt, at du passer på dig selv. Det er så uendeligt vigtigt at du får den hjælp og støtte du har brug for. Det kan også være at det kunne hjælpe dig at tale med en professionel. En Sundhedsplejerske, Læge eller psykolog måske. Jeg er sikker på at der er massere af hjælp og støtte at finde til en ny mor der har det svært.

Knus <3
 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
02.februar 2020 kl. 21:12
#4
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
02-02-2020 21:12
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Vi skal lige slå en ting fast. Man er ikke en lortemor, fordi ens barns forældre er skilt. Mine forældre er skilt, og jeg kan love dig for, at jeg havde en lykkelig barndom med to glade forældre som boede hver for sig. Og jeg ville ikke for noget i verden bytte den med en barndom, med to ulykkelige forældre som boede sammen. Skilsmisse er ikke en falliterklæring, det er en voksen løsning på voksenproblemer, og det kan godt være det sundeste for et barn. Tænkt lige, hvis jeres lille pige skal vokse op med den stemning der er i jeres hjem lige nu. Det er ikke en bedre løsning.

Du er heller ikke en lortemor, fordi du har selvskadet igen. Du er et menneske, som står i en følelsesmæssig svær situation, og du er strukket helt til dit absolut yderste. Og så har du tyet til det du ved virker for dig, også selvom du garanteret godt ved, at det ikke er godt i længden.
Det betyder også, at du har fortjent noget hjælp. Du skal ikke selvskade. Du skal ikke have det så ringe, at du får lyst til at selvskade. Du skal have fjernet dig selv fra den her højspændte situation.

Det lyder ikke som om din partner og dig kan finde en konstruktiv måde at snakke om de her ting på, mens I går op og ned ad hinanden. Det er helt normalt. Jeg synes derfor du skal overveje, om en af jer kan flytte midlertidigt. Evt. om du kan flytte hjem til dine forældre, eller andre omsorgspersoner, hvor du kan få hjælp. Både hjælp med din lille pige, men også støtte og omsorg til dig, for du har tydeligvis rigtig meget brug for det.

Jeg synes også du skal snakke med din læge (eller sundhedsplejersken, eller en anden sundhedsprofessionel som en psykolog eller psykiater) om, at din selvskadende adfærd er begyndt igen. For jo hurtigere du får igangsat en indsats imod det, jo nemmere er det ofte at få styr på igen. Og de her mennesker forstår med garanti godt, hvorfor du er begyndt at selvskade igen. De dømmer dig ikke, de synes ikke at du er en lortemor, og deres job er at hjælpe dig med at få det bedre, så du kan dedikere al din kærlighed til din lille baby.

Du er ikke svag. Du er ikke en lortemor. Du er en kvinde i en ekstremt sværd situation, og du skal have hjælp udefra. Ingen fortjener at forsøge at håndtere sådan en situation alene. Du fortjener hjælp.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3

Slettet bruger

02.februar 2020 kl. 22:00
#5
Slettet bruger
02-02-2020 22:00
Godt skrevet
1

Jeg kan godt huske dine tidligere debatter. Har du stadig ikke fået en begrundelse for at han stoppede med at have lyst til intimitet? Er chokeret over at han gerne vil have sex og klappe dig i røven, men ikke noget der er kærligt. Det hænger jo slet ikke sammen, og i min optik er det en form for seksuel udnyttelse, for han ved vel hvor meget du savner og mangler det andet.

Personligt ville jeg ikke nævne cuttingen overfor sundhedsplejersken hvis jeg var dig. For det første er selvskadende adfærd ikke noget de er uddannede til at behandle på nogen måde, og for det andet kan du risikere at hun indberetter dig til kommunen. Jeg ville få opsøgt en psykolog eller terapeut hurtigst muligt i stedet for. Måske kan du finde en psykolog med speciale i selvskadende adfærd. Hvis du ikke har råd til psykologsamtaler er der anonyme samtaletilbud forskellige steder i landet.

Jeg håber for dig og din datter at I finder en løsning på det hele. Ræk ud til din familie og venner. Fortæl dem det hele hvis du ikke allerede har gjort det. Han er ikke dit livs kærlighed, hvis han ikke vil erkende at han har behandlet dig dårligt rigtig længe, og at det er noget han skal arbejde med. Dog kan jeg stadig ikke lade være med at tænke om der er et eller andet han ikke fortæller dig? Hvad har han mon brugt alle de dér sorte penge på? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

02.februar 2020 kl. 23:08
#6
Slettet bruger
02-02-2020 23:08
Godt skrevet
1

Det første der slog mig - han ændrer adfærd under din graviditet, kan han have en fødselsdepression?

Ud over det, så lyder det dælme som en hård situation for jer. Og du er ikke en lortemor, du er en omsorgsfuld mor som er bekymret for sit barn på trods af at det er dig der står i lort til halsen

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

02.februar 2020 kl. 23:41
#7
Slettet bruger
02-02-2020 23:41
Godt skrevet
0
VictorsMor18 skrev :

Det første der slog mig - han ændrer adfærd under din graviditet, kan han have en fødselsdepression?

Ud over det, så lyder det dælme som en hård situation for jer. Og du er ikke en lortemor, du er en omsorgsfuld mor som er bekymret for sit barn på trods af at det er dig der står i lort til halsen

Den tanke har jeg også haft. Men jeg ved ikke om mænd overhovedet kan få det under graviditeten?

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

03.februar 2020 kl. 00:19
#8
Slettet bruger
03-02-2020 00:19
Godt skrevet
0
Ulle8 skrev :
VictorsMor18 skrev :

Det første der slog mig - han ændrer adfærd under din graviditet, kan han have en fødselsdepression?

Ud over det, så lyder det dælme som en hård situation for jer. Og du er ikke en lortemor, du er en omsorgsfuld mor som er bekymret for sit barn på trods af at det er dig der står i lort til halsen

Den tanke har jeg også haft. Men jeg ved ikke om mænd overhovedet kan få det under graviditeten?

Det tænker jeg umiddelbart godt at de kan, men at der bare ikke er et bedre ord for det. Men jeg ved det faktisk ikke... Synes bare jeg har hørt om det før - altså at mænd bliver deprimerede under graviditeten 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
03.februar 2020 kl. 00:32
#9
Luk
Medlem siden 20-04-2011
39 startede debatter
646 skrevne indlæg
  Online
03-02-2020 00:32
Luk
Medlem siden 20-04-2011
39 startede debatter
646 skrevne indlæg
  Online
Moderator
Godt skrevet
0
VictorsMor18 skrev :
Ulle8 skrev :
VictorsMor18 skrev :

Det første der slog mig - han ændrer adfærd under din graviditet, kan han have en fødselsdepression?

Ud over det, så lyder det dælme som en hård situation for jer. Og du er ikke en lortemor, du er en omsorgsfuld mor som er bekymret for sit barn på trods af at det er dig der står i lort til halsen

Den tanke har jeg også haft. Men jeg ved ikke om mænd overhovedet kan få det under graviditeten?

Det tænker jeg umiddelbart godt at de kan, men at der bare ikke er et bedre ord for det. Men jeg ved det faktisk ikke... Synes bare jeg har hørt om det før - altså at mænd bliver deprimerede under graviditeten 

Min mand fik det, da jeg var 6 måneder henne med vores første barn, så det kan godt lade sig gøre. Det tog mange måneders terapi, samtaler og medicinering, før han var oven på igen. Der var vores datter 11 måneder.. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

03.februar 2020 kl. 00:45
#10
Slettet bruger
03-02-2020 00:45
Godt skrevet
0
Fisen skrev :
VictorsMor18 skrev :
Ulle8 skrev :
VictorsMor18 skrev :

Det første der slog mig - han ændrer adfærd under din graviditet, kan han have en fødselsdepression?

Ud over det, så lyder det dælme som en hård situation for jer. Og du er ikke en lortemor, du er en omsorgsfuld mor som er bekymret for sit barn på trods af at det er dig der står i lort til halsen

Den tanke har jeg også haft. Men jeg ved ikke om mænd overhovedet kan få det under graviditeten?

Det tænker jeg umiddelbart godt at de kan, men at der bare ikke er et bedre ord for det. Men jeg ved det faktisk ikke... Synes bare jeg har hørt om det før - altså at mænd bliver deprimerede under graviditeten 

Min mand fik det, da jeg var 6 måneder henne med vores første barn, så det kan godt lade sig gøre. Det tog mange måneders terapi, samtaler og medicinering, før han var oven på igen. Der var vores datter 11 måneder.. 

Der kan man se.. Måske det er det? Det kan da godt være at det er værd, om ikke andet, at udelukke?

Hvordan ændrede din mand adfærd da depressionen opstod? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere