Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Hvordan håndterer man en evt negativ reaktion

Slettet bruger

21.september 2018 kl. 05:59
Slettet bruger
21-09-2018 05:59
Godt skrevet
1

Jeg er 20 år og sygemeldt (over 1 år) jeg kommer aldrig til at arbejde fuldtids men satser da på flex job og vi er ved at finde ud af om det måske er muligt inden for sådan noget som Mindfulfness underviser, så jeg ville nok aldrig skulle have en lang og tidskrævende udd. Min kæreste er lige begyndt på inginør studiet og vil være færdig om 3-5 år og tjene godt til den tid. Vi har kun været sammen i 1,5 år men flyttede ret hurtigt sammen og vi er bare så sikre på hianden, ikke på den der jeg er blind af forelskese måde, vi er begge meget modne og vi tror virkelig på at vi skal være sammen de næste mange år, og derfor vil vi rigtig gerne have børn, jeg skal også gerne have dem tidligt pga min sygdom. Og så går vi bare begge og kigger langt efter babyer når vi ser dem og kan ikke lade være med at smile. Jeg troede at min mor ville være meget i mod at få det så tidligt, men jeg har luftet det lidt for hende og hun virker meget mere åben og støttende end jeg troede, og det gør mig glad. Men min kæreste har mistet begge hans forældre for 2, 5 år siden, og han er generelt ikke en der har behov for at snakke meget med sin familie, men i går snakkede vi lidt med hans moster omkring det, ikke direkte dog. Vi havde været ude at kigge på andels bolig, hvilket hun også var lidt negativ over for, om det ikke ville være for dyrt og sådan, men min mor og min familie hjælper os meget med at kigge efter nyt sted at bo og regne på det osv, og jeg føler virkelig at vi har helt styr på det økonomiske i det. Hans moster spurgte så hvad grunde var til at vi ville flytte, og som en af grundende nævnte vi børn, men hun fejede det væk, og da hun først hørte det blive nævnt som en tanke, så hun overrasket ud. Hun sagde også at vi skulle komme med nogle andre argumenter for det, den med børn var jo langt væk. (hun fik altså selv barn som 19, 5 årig) min kæreste og jeg er sikre i vores beslutning og jeg ville ikke lave det om hvis jeg kendte hendes holdning, men alligevel syntes jeg virkelig at det gjorde mig ked af det og vildt nervøs for at fortælle dem om ca 7 uger at vi er gravide og have været til nakkefold. Jeg havde glædet mig og havde netop tænkt mig at gøre noget ud af det at fortælle det, sådan en hyggelig "lille" overraskelse, men jeg er vildt bange for at stemningen slet ikke bliver hyggelig, og de bare vil begynde at tale om hvor dårlig en ide det er. Jeg vidste godt at det var langt fra alle der ville være lige så glade for ideen som os, men hans  moster var den jeg havde regnet med ville være gladest på vores vegne, så det ramte rigtig hårdt. Jeg syntes dog ikke selv det er tidligt, men ved at de fleste syntes at det er alt for tidligt at for barn som, jeg vil så være fyldt 21, årig. Hvordan reagerede folk ved jer? Og hvordan håndterer i det hvis der var nogle negative reaktioner.

PS min kæreste er lige fyldt 22 og han siger at det der betyder noget for ham er at vi er glade for beslutningen, men han er også mega nervøs for at skulle fortælle folk det. Det har han været fra start, og han har foreslået at vi helt lader være med at sige det, til de slev opdager det. Men det tror jeg er en endnu dårligere ide😅🙈

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
21.september 2018 kl. 06:43
#1
Luk
Medlem siden 05-08-2015
14 startede debatter
532 skrevne indlæg
  Online
21-09-2018 06:43
Luk
Medlem siden 05-08-2015
14 startede debatter
532 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg ville normalt fraråde børn så tidligt, selvom I begge kigger efter babyer, for I har en alder, hvor man ændrer sig utroligt meget, så man kan hurtigt komme til at "vokse fra hinanden", plus at din kæreste har en uddannelse, han gerne skal være færdig med.

Men! Hvis du har en sygdom, som gør det svært at gennemføre graviditet senere, og du selvfølgelig føler dig klar til at blive mor, sådan som det lyder til, så synes jeg ikke, I skal vente til det måske er for sent. Og økonomien kan man altid få til at gå op, hvis man virkelig vil, og tit er det ikke store fede huse, der er afgørende for om at barn får en fantastisk barndom.

Jeg synes, I skal overraske moster alligevel, måske med nogle kort med få ord på hvert, hvor I måske lægger ud med at skrive: Vi ved godt - at du måske ikke synes, det er det optimale - men grundet bla bla bla - så er vi nu i lykkelige omstændigheder. - Vi skal nok klare os - og du bliver verdens bedste grand-moster :-)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
21.september 2018 kl. 08:01
#2
Luk
Medlem siden 06-06-2017
42 startede debatter
651 skrevne indlæg
  Online
21-09-2018 08:01
Luk
Medlem siden 06-06-2017
42 startede debatter
651 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg synes det er svært at udtale sig, da det kommer meget an på hvad du fejler. Er der udsigt til at du kan få det bedre? Er der noget du kan gøre for at blive rask, eller er det kronisk sygdom som desværre må følge dig resten af livet.

well, uanset hvad, så er det vel jeres eget valg om i skal have børn nu, da i er voksne og i skal ikke have ok fra familien til at få børn. Har set de unge mødre nogle gange, og der har de fleste da også deres udfordringer at bøvle med, så det er jo nok meget almindeligt og muligt at man både kan få børn, være ung og have kvaler i livet. 

Det vigtigste er at man kan give sine børn en tryg og stabil opvækst. Og det behøver man ikke købe andelslejlighed og have en hvis alder for at give dem. 

Håber dog for dig at du får et flex job, da jeg synes det vil være meget trist at aldrig skulle arbejde eller tage sig noget til resten af sine dage, selvom det for mange føles umuligt.

Held og lykke med det. 🤗

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
21.september 2018 kl. 09:15
#3
Luk
Medlem siden 24-12-2015
58 startede debatter
883 skrevne indlæg
  Online
21-09-2018 09:15
Luk
Medlem siden 24-12-2015
58 startede debatter
883 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Man skal få børn når man er klar til det mentalt og har et økonomisk overblik, man behøver ikke være rg, men man bør have styr på økonomien.

Nogle er klar når de er 20, andre når de er 35, jeg var selv en af de sidste og skal da ærligt sige at kommer min datter en dag og spørger mig hvornår det vil være fornuftigt at få børn vil mit svar være ovenstående, når du er klar til det.

Har du tænkt på at mosterens knap så støttende svar kan skyldes at hun netop selv fik barn ret tidligt og dermed måske føler at hun gik glip af noget og blev mødt af evt. fordomme og derfor siger det for at ville beskytte jer begge? Der kunne det måske være en rigtig god ide at fortælle hende det på en glad måde og være måske tage en ærlig snak med hende hvis hun ikke bliver glad på jeres vegne. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
21.september 2018 kl. 09:35
#4
Luk
Medlem siden 15-03-2018
4 startede debatter
85 skrevne indlæg
Sidst online 22-10-2018
21-09-2018 09:35
Luk
Medlem siden 15-03-2018
4 startede debatter
85 skrevne indlæg
Sidst online 22-10-2018
Godt skrevet
1

Min erfaring siger mig at 99% af alle bedsteforældre bliver glade for deres barnebarn når først det er der, selvom de ikke syntes det var en god ide til at starte med. Så is i maven- hun kommer til at knuselske jeres lille baby.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
21.september 2018 kl. 09:47
#5
Luk
Medlem siden 13-03-2018
19 startede debatter
921 skrevne indlæg
  Online
21-09-2018 09:47
Luk
Medlem siden 13-03-2018
19 startede debatter
921 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Tillykke med graviditeten 😊 I skal simpelthen bare svælge jer i lykken over at du er gravid og de der ikke støtter jer kan jo bare “kigge den anden vej”. 

21? Det er da ikke tidligt at få barn. Det ville være tidligt hvis du var 17-18 år, men som en anden skriver er der jo ikke en alder man kan sætte på i forhold til hvornår man er klar til børn. Mht din kærestes moster kan jeg godt forstå at du blev ramt følelsesmæssigt. Hvis I stadig har lyst efter nf kan I da overraske hende som planlagt og efterfølgende måske tage en lille snak med hende om hvor meget hendes støtte og opbakning betyder når nu din kæreste ikke har sine forældre mere. Pøj pøj med det hele. Alt det bedste herfra.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

07.oktober 2018 kl. 19:11
#6
Slettet bruger
07-10-2018 19:11
Godt skrevet
0

Til lykke med graviditeten.

Husk at din kærestes moster bare er bekymret.

Hvis I gerne vil købe andelsbolig, så er der forskellige ting, I skal være opmærksomme på. Det er f.eks. vigtigt at vide, hvordan I hæfter, hvis foreningen kommer i økonomiske vanskeligheder.

Og hvad med ejendomsvurderingen - hvis den falder, hvad betyder det så for jer ?
 

Hvad med foreningens lån - har foreningen optaget variabelt forrentede lån ? - for det kan jo betyde, at en rentestigning kan sende jeres husleje i vejret.

Man kan sagtens bo med et lille barn i en lejebolig. Det er så træls at få sat sig for hårdt og måske komme i økonomiske vanskeligheder senere. Det betyder jo ikke, at I skal vente i mange år, før I køber jeres eget.

Jeg ville nok vente nogle år med selv at investere i bolig. Det kan være så svært at vide, om man er sikret job efter endt uddannelse. Hvis der kommer en ny finanskrise, er der meget, der går i stå.

Jeg er selv fleksjobber, og jeg er så heldig at være på den gamle ordning. Det kan - som du ved - være en lang proces at blive visiteret til fleksjob. Og det er umuligt at vide, om du kan få job som underviser i Mindfullness.

Jeg synes også, du skal sætte dig grundigt ind i reglerne for fleksjob efter den nye ordning, som du vil komme ind under. Det kommer jo også an på, hvor mange timer, du bliver visiteret til.

Hvis du - bare som et eksempel - kan arbejde 12 timer om ugen - men du p.gr.a. din sygdom kun er effektiv i 8 timer om ugen - så får du ikke løn for 12 timer, men for 8 - og så får du et flekslønstilskud.

Held og lykke med det hele.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
07.oktober 2018 kl. 20:37
#7
Luk
Medlem siden 17-09-2018
158 skrevne indlæg
  Online
07-10-2018 20:37
Luk
Medlem siden 17-09-2018
158 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Først og fremmest skal du ikke tage dig af folks kommentarer om jeres alder, i er bestemt ikke for unge! For ungt ville være 15-16-18 år..

 

jeg fik selv min første som 19 årige, næste kom da jeg var 22 og nu er jeg 23 og venter vores tredje hvis graviditeten går godt.

 

Jeg synes i skal overraske hende alligevel som planlagt, hvis hun går skråt så fortæl at det er JERES liv og JERES beslutning, og det må hun altså finde sig i!

og så husk at man godt kan være en god forældre trods diagnoser, og trods sygemelding.

 

held og lykke og tillykke med graviditeten.

Anmeld
Svar
Lilypie Pregnancy tickers
Godt skrevet
0
Lilypie Pregnancy tickers
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere