Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Erfaring omkring donoræg

09.maj 2019 kl. 20:22
Luk
Medlem siden 08-05-2019
  Online
09-05-2019 20:22
Luk
Medlem siden 08-05-2019
  Online
Godt skrevet
0

Kære piger

Jeg har mange gange nydt godt af jeres erfaringer omkring alt hvad der handler om fertilitet, graviditet, spontane aborter og alt det andet der følger med når man kæmper med barnløshed.

Nu er vi desværre nåede til, at vi bliver nød til at overveje ægdonation men jeg har stadig meget svært ved at forholde mig til tanken.

Er der nogen der vil fortælle om deres erfaring med at tage beslutningen omkring donoræg, hvordan fungerede det? Bliver man matchet op med den donor der donere æg? Og er I ligesom mig bange for at I ikke vil blive knyttet til barnet, fordi det ikke er jeres ‘eget’ genetisk? Ventede I længe?

Ja, mit hoved stiller 1000 spørgsmål hele tiden..

Håber der er nogen kan svare på bare nogle af mine spørgsmål..

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
09.maj 2019 kl. 21:23
#1
Luk
Medlem siden 24-10-2016
20 startede debatter
242 skrevne indlæg
  Online
09-05-2019 21:23
Luk
Medlem siden 24-10-2016
20 startede debatter
242 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Jeg er pt gravid med donoræg. Det er sjældent at jeg tænker over, at det ikke er mit æg. Jeg kender flere der har fået børn med donoræg og de tænker aldrig over det. Faktisk fortryder flere af dem, at de ikke gik i gang med donoræg før, i stedet for at udsætte dem selv for alle de mislykkede behandlinger med egne æg. Jeg tror også at jeg får det sådan. Lige nu er det stadig svært at fatte, at der er en baby inden i mig. 

Jeg har blogget om hele mit forløb her: https://storebeslutninger.wordpress.com/

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.maj 2019 kl. 06:28
#2
Luk
Medlem siden 11-05-2011
2 startede debatter
193 skrevne indlæg
  Online
10-05-2019 06:28
Luk
Medlem siden 11-05-2011
2 startede debatter
193 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Jeg er gravid i uge 31 med donoræg (og donorsæd).

Jeg fik barn med egne æg (og donorsæd - er "solomor") for 7 år siden og i 6½ år har jeg ønsket et barn mere.
Grundet økonomi har det ikke været muligt og jeg var klar over, som tiden gik, at skulle jeg have en mere, ville det nok ende med donoræg.
Det har jo så givet mig mere end rigelig tid til overvejelser omkring denne beslutning.
Kva at jeg i forvejen har et "donorbarn", var jeg allerede i en "kontroversiel situation" og det har måske gjort beslutningen nemmere.

Jeg har også i flere år været vidne til, at kvinder, der var mere eller mindre tæt på mig, har benyttet sig af denne mulighed.
Og lige gyldig hvad, så er det jo de skønneste små babyer, der er kommet ud af det.
Og de ligner deres "bærende mødre"! Og dem, hvor der var søskende i forvejen, der ikke var kommet til verden vha. donoræg, ligner sågar deres søskende.
Det har vi i grupperne haft en del debat om - for det er da fascinerende :-) 

Firkantet fortalt, så er man som "bærende mor" med til at påvirke, hvilke gener, der bliver fremtrædende hos det lille foster. Der findes artikler om emnet (på engelsk), så den del med, om barnet kommet til at ligne en, har jeg ikke brugt meget krudt på - for jeg har jo set det med egne øjne.
Og ja, klinikkerne matcher donor med mor - medmindre man selv har et helt andet ønske.
Jeg udfyldte et skema til klinikken og medsendte et billede med egne karakteristika.

Jeg har naturligvis også tænkt en masse over, hvordan det nu bliver, når det "ikke er mit eget barn". Og ind imellem rammer tanken stadig - men egentlig kun, når jeg bliver eksponeret for det som et direkte spørgsmål, som dit f.eks.
Ellers har jeg, i graviditeten, slet ikke tænkt over det - JEG er gravid - med MIT barn - og jeg venter MIN søn - og jeg er lige så lykkelig, som ved første graviditet. Lige så spændt på, hvad det er for et lille menneske og lige så bekymret for, om alt nu er godt, om han har det godt osv. osv.

Jeg kan godt "fortryde", jeg slæbte mig igennem 3 års IVF helvede sidst - jeg fortryder jo ikke min store datter - overhovedet ikke - men shit, hvor har min krop lidt under behandlingerne dengang.
Denne gang var det piece of cake at blive gravid. Ikke mange hormoner (og ingen sprøjter) - 1-2-3 et par piller og en oplægninge og så var jeg gravid (og det kostede mig kun det halve af sidste gang).
Næsten skræmmende så nemt det er - set sådan med evolutionsøjne.

Men følelserne skal man jo ikke negligere.
Og ja....vil man elske barnet på samme måde? Og ja! Det vil man! Der er ikke én eneste af dem, jeg kender (der havde biologiske børn i forvejen), der har haft det på anden måde.

Vi er naturligvis alle forskellige og du skal jo lytte til dig selv og være ærlig - det ER jo ikke nødvendigvis den rette løsning for alle.
For mig var det.

Ønsket om et barn var så stort, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg var klar til at gå den vej.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4

Slettet bruger

10.maj 2019 kl. 08:52
#3
Slettet bruger
10-05-2019 08:52
Godt skrevet
2

Jeg er gravid med donoræg - og har børn i forvejen med egne æg. Derfor tog det mig lang tid at nå til beslutningen. Nu er jeg kun meget tidligt gravid, så kan ikke udtale mig om så meget endnu - men har ikke en eneste gang tænkt over, at det ikke skulle være 'mit' barn. Det ER mit barn. Og jeg er lige så spændt og bekymret som de andre gange. Det eneste er, at jeg hele tiden bliver mindet om det af sundhedspersonale, da man får label som risikograviditet pga donoræg, og da jeg så har en masse andre faktorer også, er jeg allerede blevet scannet og undersøgt et hav af gange, og der kommer det jo op. Det generer mig ikke som sådan - men man bliver da mindet om det. Jeg fortryder dog ikke et sekund.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
24.maj 2019 kl. 19:53
#4
Luk
Medlem siden 11-09-2018
4 startede debatter
10 skrevne indlæg
  Online
24-05-2019 19:53
Luk
Medlem siden 11-09-2018
4 startede debatter
10 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Hej

Jeg har haft præcis de samme tanker som dig. Vil man elske barnet lige så meget og hvem kommer de til at ligne osv osv..
Jeg har vidst i ca. 6 år jeg ikke selv kunne få børn, da mine æg bare ikke reagere på hormonerne. Jeg har snakket frem og tilbage med lægerne om der kunne gøres noget, da jeg faktisk ikke havde lyst til at skulle have et donoræg, for jeg var rigtig bange for ikke at kunne få de samme følelser.. men desværre er der ikke noget og gøre.
Min kæreste og jeg er nået dertil at det er vores eneste chance, og vi har snakket rigtig meget om det fordi det er et svært valgt. MEN jo mere jeg tænker over det så kommer jeg jo til at bare det som var det mit eget, jeg får bare et "hjælpene æg" til at det skal lykkedes, så jeg er sikker på at det kommer til at føles som 100% vores.

Vi har for 2 uger siden været på fertilitetsklinikken og skrive under på donoræg og vi fik af vide at der ville gå plus minus 10 måneder, så nu er det bare den længe ventetid.

Vi skulle skrive højde, vægt, hårfarve og øjenfarve og så finder de en der ligner min kæreste eller jeg. Så det kommer ikke helt i den rækkefølge man er skrevet op i men alt efter om der kommer et match der passer.

Hov det blev vidst lidt langt.. :-)

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
27.maj 2019 kl. 09:02
#5
Luk
Medlem siden 05-12-2014
7 startede debatter
28 skrevne indlæg
  Online
27-05-2019 09:02
Luk
Medlem siden 05-12-2014
7 startede debatter
28 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Kære CK1983 og alle andre, der er i tvivl..

Jeg vil gerne dele min historie med Jer. Det er sådan, at vi mennesker gerne vil spejle os i de børn, som vi får og det er en naturlig ting. Før jeg blev gravid med et donoræg, havde jeg nøjagtigt de samme tanker og bekymringer, som I beskriver herinde. 

Beslutningen omkring et donoræg var både svær og nem på samme tid. Svær, fordi jeg ikke anede, hvad jeg gik ind til (jeg havde ikke prøvet det før). Nem, fordi jeg havde et brændende varmt ønske om et barn mere og vidste, at jeg ikke kunne blive gravid med egne æg igen pga. min høje alder (jeg havde prøvet det adskillige gange uden held). Jeg havde et barn i forvejen og barnet ønskede sig også en lillebror eller søster. Min mand og jeg besluttede at kontakte en klinik udlandet. 

Vi fik adgang til et katalog med billeder af donorkvinder som babyer/børn og mine kriterier var følgende:

Jeg ville vælge:

  • En, der så vidt muligt lignede mig (hårfarve og øjenfarve og måske ansigtstræk, hvis jeg var heldig)
  • En der havde samme blodtype som jeg
  • En, der havde barn/børn i forvejen
  • En, der var højest 25 år gammel
  • En, der havde en uddannelse

Jeg fandt hurtigt en, der opfyldte mine kriterier, men da vi nærmede os processen blev vi informeret om, at den udvalgte donor ikke kunne gennemføre æg udtagningen. Jeg blev virkelig ked af det og nærmest desperat, da tiden gik og jeg ikke blev yngre. Vi ventede en måned mere og da det ikke var lykkedes for klinikken anden gang at anskaffe æg fra den ønskede kvinde, blev hun slettet fra kataloget og jeg måtte finde en ny kandidat. 

Det var lidt svært at finde en, der kunne matche 100% denne gang, men jeg fandt et billede, som jeg faldt pladask for, men…. Donorkvinden var virkelig nuttet som baby på billedet, men hun lignede mig ikke – hverken mht. hårfarven eller øjenfarven. Hendes ansigtstræk var også helt anderledes. Men jeg valgte hende alligevel. Jeg blev så forelsket i hende som baby, at jeg bare måtte have hendes æg! Og fra den dag beslutningen blev taget, gik det stærkt. Jeg blev også gravid i første forsøg. Graviditeten og fødslen gik fint, men jeg fik et barn, der slet ikke lignede mig. Jeg var bevidst om det og jeg vidste udmærket, at jeg ikke kunne spejle mig i barnet og barnet med tiden ikke ville kunne spejle sig i mig mht. udseende. Efter en del refleksioner kom jeg til den konklusion, at det ikke betød så meget for mig. Det, der er vigtigt, er, at jeg har fået et barn, som er rask og velskabt og som er ønsket. Mit første biologiske barn ligner mest sin far af udseende, så jeg kender allerede denne følelse anyway. 

En ting er dog sikker: de følelser, som jeg var så bange for ikke at have, da jeg fik barnet, var der med det samme ved fødslen (og også lidt under graviditeten, men de blev forstærket, da barnet kom ud) og det var kærlighed ved første blik og berøring. Barnet er mit, fordi det er min krop, der har skabt det og næret det. Det er mit barn, da det ikke kender andre mødre og kun har mig, som mor. Jeg er hans omsorgsgiver og hans livskilde. Han kommer aldrig til at kende kvinden, der har doneret det genetiske materiale. Naturen har sørget for, at de tætte bånd blev skabt, fordi det lille væsen har siddet 9 måneder i min mave. Det er en smuk og fantastisk proces. Man må tænke på, at det er et selvstændigt individ, der bliver skabt ved enhver graviditet, uanset hvilke æg og sæd det bliver skabt af, om det er vores eller andres. 

Jeg var også bange for, at jeg måske ville forskelsbehandle, når jeg nu havde mit eget barn i forvejen, men nej og jeg er meget obs på det i forskellige situationer. Det er et meget viljestærkt barn, jeg har fået og jeg kan godt blive udfordret tit, men det eneste rigtige at gøre er at væbne sig med tålmodighed og vise barnet en masse kærlighed, så det aldrig bliver i tvivl om, at det er ønsket i familien og accepteret på lige fod. 

Jeg tænker også nogle gange på donorkvinden. Jeg sender hende en venlig tanke af og tit, selv om jeg ikke ved hvem hun er og hvor hun befinder sig. Jeg tænker, at det hun har gjort for mig er stort og jeg vil være evig taknemmelig for, at hun lod min drøm gå i opfyldelse. 

Mange hilsener fra Nell

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere

 

Har du/I ret til en gratis plads i institutionen?

Hvis din/jeres husstands årlige indkomst er under et bestemt beløb, så kan I have ret til en såkaldt friplads eller en plads med tilskud. Tilskuddet kan lette mange forældres budget, specielt hvis man er berettiget til at få hele pladsen dækket. &nbsp; Læs mere

 

Pas baby hjemme og bliv betalt for det

Det er oppe i tiden, om det er det bedste for helt små børn, at gå i institution eller være i hjemmet. Derfor har flere af landets kommuner valgt at tilbyde forældre et beløb, for at passe deres børn hjemme. Rigtig mange forældre har taget imod støtten, men det kan være rigtig svært for mange, at få det hele til at løbe rundt økonomisk, da det højeste tilskud der udbetales er omkring 7500 kr. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere

 

Har du/I ret til en gratis plads i institutionen?

Hvis din/jeres husstands årlige indkomst er under et bestemt beløb, så kan I have ret til en såkaldt friplads eller en plads med tilskud. Tilskuddet kan lette mange forældres budget, specielt hvis man er berettiget til at få hele pladsen dækket. &nbsp; Læs mere

 

Pas baby hjemme og bliv betalt for det

Det er oppe i tiden, om det er det bedste for helt små børn, at gå i institution eller være i hjemmet. Derfor har flere af landets kommuner valgt at tilbyde forældre et beløb, for at passe deres børn hjemme. Rigtig mange forældre har taget imod støtten, men det kan være rigtig svært for mange, at få det hele til at løbe rundt økonomisk, da det højeste tilskud der udbetales er omkring 7500 kr. Læs mere