Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Fertilitetsbehandling - Egnethed som forældre?

14.januar 2020 kl. 17:35
Luk
Medlem siden 10-12-2016
  Online
14-01-2020 17:35
Luk
Medlem siden 10-12-2016
  Online
Godt skrevet
0

Hej alle!

Min forlovede (31) og jeg (25) har været sammen i 6 år, har hus, bil, hund og deltidsbarn - vi begyndte for et års tid siden at begynde børnesnakken - vi fandt hurtigt ud af at vi enormt gerne ville udvide familien, og skrev os op til fertilitetsbehandling. Vi skal i fertilitetsbehandling da vi er to kvinder :) Vi har imellemtiden valgt sæddonor, sat os ind i behandlingen, gjort klar rent praktisk til et barn her og vi er nu blevet indkaldt til første samtale på hospitalet i februar.... men samtalen omhandler hvorvidt vi som forældre er egnet eller ej. 

For at i selvfølgelig kan hjælpe mig med dette opslag, får i lige lidt for-historie:

Jeg er diagnosticeret med PTSD. Dette afstammer fra et gruppeovergreb som 13 årig. Jeg fik diagnosen som 19 årig, og jeg har ivrigt deltaget i forskellige behandlingstilbud siden, har dog ikke haft den helt store gavn, hvorfor jeg nu er kommet i decideret traume behandling iform af gruppe terapi, som jeg ser frem til. Før jeg deltog i behandling for 6 år siden, led jeg af en spiseforstyrrelse, denne har været i bero siden, og jeg skænker den absolut ingen tanker - jeg anser mig selv som 'helbredt' - det samme gør fagpersonerne bag mig. Alle fagpersoner har altid i min journal beskrevet mig som velformuleret, reflekterende, stabil, ingen psykose eller vrangforstillinger, velsoigneret, og god emotionel dybde, samt postiv talegang og øjenkontakt. 

Mine symptomer på PTSD er tilstede, og udmunder sig primært i mararidts af og til, samt socialangst (kun ved selskaber hvor jeg ingen kender) og så dårligt selvværd på forskellige punkter. Jeg er altså ikke et groft eksempel på sygdommen, men den spænder da ben for mig af og til. Jeg er i ressourceforløb hos kommunen, i det jeg gerne vil starte uddannelse som Børne & Unge Rådgiver, men manglede ro omkring mig, i perioden op til denne uddannelse, og muligheden for at passe min behandling, hvorfor jeg så mig nødsaget til at være på overførelsesinkomst. Jeg føler mig nu klar til at starte på uddannelse, og venter blot på at ansøge. Jeg har undersøgt mulighederne omkring dét at få børn mens man er på uddannelse :-)

Personligt er jeg en meget stabil, glad og imødekommende kvinde. Meget positiv, god som dagen er lang. I kontakt med mine følelser og afkoder mennesker godt. Jeg har en stor passion for dyr og børn. I det hele taget er jeg et meget kærligt og vellidt menneske. Og du ville aldrig ane hvis du så mig, at jeg havde diagnosen PTSD. 

 

Min kæreste på 31, har en velfungerende datter på nu 8 år, fra et andet forhold. Vi har hende hver anden weekend, og vores familieliv fungerer godt. Datteren er så glad for at være hos os, at hun er grædefærdig hver gang hun skal fra os igen. Vi er stabile forældre, der giver grænser, omsorg, støtte og kærlighed, og så naturligvis helt almindelig dannelse. Min kæreste lider desværre af prolapser i ryggen fra en arbejdsskade, og har fleksjob. Hun har altså en stabil øknomi, og hendes fleksjob gør det muligt for hende at have et normalt liv, udenfor jobbet. Det vil altså sige, at det ikke kommer til at hæmme vores fremtidige barn på den front.

 

Jeg ringede til fertilietsklinikken idag, og hørte ad, hvad processen var. Her fik jeg af vide at så snart en person har en psykisk diagnose, skal de vurdere en i klinikken, og herefter tage stilling til om familieretshuset skal køre en sag, og hermed beslutte om man er egnet som forældre. 

Jeg har så efterfølgende googlet mig rundt, og fundet frem til at de fleste offentlige klinikker sender par i familieretshuset når der er psykisk historie. Jeg går altså ud fra at vi højst sansynligt bliver sendt videre dertil, og jeg ved at de udelukkende kigger journalerne igennem, og vurdere ud fra ens syge historik, og ikke engang møder parret selv, eller får lavet en psykiatrisk speciallæge erklæring for nuværende status på sygdommen. Jeg har læst en del cases, hvor jeg matcher nogle af dem, og de er ikke blevet godkendt som forældre. Dog er det positivt at igen af os er misbrugere, har fået anbragt børn tidligere eller har kriminelle domme - for det ved jeg de også kigger på. Men jeg anser stadig mine odds for at være dårlige og er blevet meget nervøs overfor dette - for tanken om at den gruppe både har kostet mig et skår af min personlighed, og nu måske også kan tage det ultimative fra mig, netop dét at få børn, er ubærlig for mig. Så er der ingen fairhed i denne verden.

 

Mit spørgsmål til jer er; er der nogen som har prøvet at være igennem denne 'mølle'? Eller kender nogen? 

Det kan også være at nogen har gode råd her før samtalen med klinikken? Er det en ide at få en udtalelse fra min lægen? Udtalelse fra psykiater? Udtalelse fra familie/venner om at man er et ansvarfuldt menneske? Udtalelse fra min papdatter? Evt tage billeder af vores hjem, der viser vi har et værelse klar, de praktiske fornødenheder og evt beviser på vi er et stabil par med overtruffen økonomi?

Al hjælp, råd og vejledning er kærkommen!

På forhånd TAK  :) 

 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

14.januar 2020 kl. 19:54
#1
Slettet bruger
14-01-2020 19:54
Godt skrevet
1

Synes da helt klart du skal bede din læge om at skrive en statusattest, hvis du ikke har en udtalelse fra tidligere som giver et retvisende billede af din nuværende tilstand. Er ret sikker på du selv skal betale for en sådan attest, når det ikke er en offentlig myndighed der anmoder om den 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
14.januar 2020 kl. 20:05
#2
Luk
Medlem siden 01-02-2017
7 startede debatter
423 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 20:05
Luk
Medlem siden 01-02-2017
7 startede debatter
423 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg fik min søn via fertilitetsbehandling, da jeg er alene. 

Nogle år tidligere havde jeg været i behandling fir en mellemsvær depression, hvor jeg havde været sygemeldt fra mit job. 

Da jeg skulle til forsamtale, havde jeg en erklæring med fra den psykolog, jeg stadig så. Der stod, at hun ikke havde betænkeligheder, og hvordan hun så mig nu. 

De spurgte til min depression, og jeg viste dem erklæringen, og så var det det. 

Min situation er en anden, for jeg arbejder fuld tid og har ikke ellers haft noget. Men jeg er så til gengæld alene. 

Mit budskab er, at jeg helt klart tror, at det kan betale sig med nogle erklæringer. 

Og held og lykke med det hele. 

Anmeld
Svar
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
Godt skrevet
1
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
14.januar 2020 kl. 20:37
#3
Luk
Medlem siden 06-04-2018
1 startede debatter
203 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 20:37
Luk
Medlem siden 06-04-2018
1 startede debatter
203 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Alle, der skal i fertilitetsbehandling, bliver bedømt på forældreegnethed - det er dog ikke altid, man opdager det/får det tydeligt at vide. Jeg tænker da, at langt de fleste bliver fundet velegnede ved en stiltiende vurdering ud fra forsamtalen (hvor man på OUH i hvert fald også fik sine testresultater af sæd og blodprøver).

Hos os har min mand social angst - og vi blev bestemt ikke sendt i familieretshuset. Vi blev godkendt med det samme.

Alligevel er det sikkert godt, at du er obs. på, at der ligger nogle ekstra psykiske udfordringer, men hvis du har en udtalelse med fra dine behandlere, og ellers kan fortælle, hvordan du fungerer i hverdagen, så tænker jeg, at du har et godt udgangspunkt (jeg kan dog på ingen måde garantere noget - jeg er ikke fagperson inden for det område).

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 21:33
#4
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 21:33
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg har været hele møllen igennem for nyligt og det var bestemt ikke rart. Hvis du klikker på mit brugernavn kan du evt finde nogle af mine tidligere indlæg om det, hvor jeg beskriver forløbet rimelig detaljeret. 

1. april 2019 overtog Region Syddanmark opgaven med at vurdere sager om egnethed fra hele landet. Se evt linket: https://familieretshuset.dk/nyheder/region-syddanmark-skal-vurdere-foraeldreegnethed-ved-fertilitetsbehandling

I bliver ikke spurgt om i vil ind og tale med dem, men i har ret til at bede om en samtale selv. Det kan måske godt være en fordel. Når i siger ja til undersøgelsen af jer, så bliver i bedt om at angive psykologer/psykiatere og læger. Herefter indhenter de ALT om jer. Vi fik aktindsigt til sidst og det var detaljerede ting man havde talt med f.eks ens psykiater om og lang tid tilbage. De indhenter også info hos kommunen og hvis man f.eks har en tidligere dom. Men tvivler på at de vil høre en udtalelse fra familie/venner/barn/arbejdsgiver. De indhenter kun fra fagpersoner. Vores sagsbehandler rodede rundt i alle mulige åndssvage detaljer og ringede meget tit for at spørge ind til uvedkommende ting. 

Vi blev godkendt, men det var lidt af en kamp og det tog omkring 10 måneder (hvis vi ikke havde presset meget på til sidst, havde det taget længere tid)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 21:39
#5
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 21:39
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Det du har oplevet er ikke helt det samme. Jeg går ud fra, at det kun er din mand, der har en diagnose og derfor er i sluppet “billigere” hvis man kan sige det sådan. Klinikken/hospitalet skal sende videre til en ekstern vurdering, hvis de er i tvivl (hvis din mand f.eks var skizofren, kunne det godt være, at i var blevet sendt videre) eller hvis begge har en diagnose. 

At alle bliver vurderet har du selvfølgelig i et vist omfang ret i, men der bliver jo ikke gravet særlig dybt hvis ens indledende papirer ser fine ud på overfladen.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 21:45
#6
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 21:45
Luk
Medlem siden 01-07-2018
3 startede debatter
108 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Man skal ikke betale selv - de kontakter din læge og du bliver bedt om at bestille en tid og så skriver lægen en udtalelse. Det kan muligvis være du bliver bedt om at lægge ud. 

Personligt kan jeg fortælle, at min læge synes, at det var helt vildt uetisk, at han skulle være med til at afgøre, hvorvidt min kæreste og jeg måtte få et barn og sammenlignede det med nazi-Tyskland, hvor man kun ville have de bedste gener :-) Han skrev en rigtig fin udtalelse. 

Jeg kan dog personligt godt forstå, at man i nogle tilfælde er nødt til at vurdere folk, men hold da op, der bliver brugt mange penge på at vurdere helt almindelige mennesker.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
14.januar 2020 kl. 22:24
#7
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
327 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 22:24
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
327 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Er der en grund til at din kones datter ikke er hos jer i en 7-7 ordning eller mere end hver anden weekend

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 22:33
#8
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 22:33
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

#nr6

Hejsa! Min forlovedes datter er født af hendes eks-kone. Og derfor gik bopælsadressen til hende. Hun valgte at flytte væk fra området de boede i, og hun var ikke en dans på roser at samarbejde med, og da hun allerede havde fundet en ny kærlighed og de var igang med børn, blev det vurderet, alle i samråd, at datteren ville have mest gavn af at have base hos den biologiske mor, da hun blev meget meget forvirret over at flytte hver uge. Vi har prøvet op til flere gange at have hende ud over weekenden, men hun går helt i koks, fordi mere vil have mere, og hun bliver ked af det hvis vi skal aflevere hende i skole, og så ikke henter hende igen, fordi det er skiftedag. Så weekenden er bedst, hvor der ikke er lektier, pligter og hun skal ikke koncentrere sig om andet end bare at slappe af mig os. Så det fungere bedst sådan, selvom hun savner os, og vi savner hende :) hun bliver dog også ældre, og ytre ofte at hun gerne vil prøve 7/7 igen. Så mon ikke vi snart fremlægger ideen for ekskonen :) 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 22:35
#9
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 22:35
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

#HeadOverHeels

Tusinde tak for dine svar! Dem vil jeg nøje overveje :-)

Jeg kommer til at kæmpe for det her, ligegyldigt hvor mange år det så tager! 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
14.januar 2020 kl. 22:35
#10
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
14-01-2020 22:35
Luk
Medlem siden 10-12-2016
2 startede debatter
5 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
HeadOverHeels skrev :

Jeg har været hele møllen igennem for nyligt og det var bestemt ikke rart. Hvis du klikker på mit brugernavn kan du evt finde nogle af mine tidligere indlæg om det, hvor jeg beskriver forløbet rimelig detaljeret. 

1. april 2019 overtog Region Syddanmark opgaven med at vurdere sager om egnethed fra hele landet. Se evt linket: https://familieretshuset.dk/nyheder/region-syddanmark-skal-vurdere-foraeldreegnethed-ved-fertilitetsbehandling

I bliver ikke spurgt om i vil ind og tale med dem, men i har ret til at bede om en samtale selv. Det kan måske godt være en fordel. Når i siger ja til undersøgelsen af jer, så bliver i bedt om at angive psykologer/psykiatere og læger. Herefter indhenter de ALT om jer. Vi fik aktindsigt til sidst og det var detaljerede ting man havde talt med f.eks ens psykiater om og lang tid tilbage. De indhenter også info hos kommunen og hvis man f.eks har en tidligere dom. Men tvivler på at de vil høre en udtalelse fra familie/venner/barn/arbejdsgiver. De indhenter kun fra fagpersoner. Vores sagsbehandler rodede rundt i alle mulige åndssvage detaljer og ringede meget tit for at spørge ind til uvedkommende ting. 

Vi blev godkendt, men det var lidt af en kamp og det tog omkring 10 måneder (hvis vi ikke havde presset meget på til sidst, havde det taget længere tid)

#HeadOverHeels

Tusinde tak for dine svar! Dem vil jeg nøje overveje :-)

Jeg kommer til at kæmpe for det her, ligegyldigt hvor mange år det så tager

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Information om Coronavirus/Covid-19 og graviditet

Har du lige fundet ud af at du er gravid eller tæt på fødsel så har du sikkert allerede haft en masse bekymringer i forbindelse med Coronavirus. Læs mere

 

Infektionsmedicinsk afdeling søger børn i alderen 12-23 måneder til vaccineforsøg

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et vaccineforsøg. Læs mere

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Information om Coronavirus/Covid-19 og graviditet

Har du lige fundet ud af at du er gravid eller tæt på fødsel så har du sikkert allerede haft en masse bekymringer i forbindelse med Coronavirus. Læs mere

 

Infektionsmedicinsk afdeling søger børn i alderen 12-23 måneder til vaccineforsøg

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et vaccineforsøg. Læs mere

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere