Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Ung alenemor

Slettet bruger

27.juni 2020 kl. 20:41
Slettet bruger
27-06-2020 20:41
Godt skrevet
10

Hej alle.

Jeg er en ung pige på snart 20 år, som har et brændende ønske om at med alenemor, og har haft den tanke i nogle år efterhånden. Det er ikke et ønske ret mange har, så derfor synes jeg også det er svært at finde forståelse for det. Den typiske far-mor-børn familie har aldrig rigtig sagt mig ret meget, selvom jeg har haft kæreste over lang tid, for lidt tid siden. 

Min tanke omkring dette er at jeg vil vente 1 - 1 1/2 år ca, og derefter begynde projektet. 

 

Jeg vil høre om andre har haft sådan er ønske i sådan en ung alder, hvad folk og fagfolk tænkte om det, og hvordan det hele foregik?

 

Jeg har luftet mine tanker omkring det for mine tætteste, og de bakker mig alle op, hvis det er det jeg ønsker. Økonomi er der styr på, og jeg ved at jeg kan klare alle opgaverne der følger med. Jeg ved også godt at jeg er meget ung, men jeg er klar til at sætte alle mine behov til siden, for mit ønskebarn!! 

 

Mvh

Anmeld
Svar
Godt skrevet
10
03.juli 2020 kl. 00:21
#71
Luk
Medlem siden 15-09-2019
9 startede debatter
836 skrevne indlæg
  Online
03-07-2020 00:21
Luk
Medlem siden 15-09-2019
9 startede debatter
836 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
123456791 skrev :
livamusen skrev :
123456791 skrev :
livamusen skrev :
123456791 skrev :
livamusen skrev :
123456791 skrev :
livamusen skrev :
123456791 skrev :

Ja jeg vil mene, det er en værdi at gå op i, at man er en kernefamilie med mor og far. Men jeg har også mange homoseksuelle såvel som soloforældre i min omgangskreds. Altså der jo også mænd, der adoptere eller får barn via en rugemor. At man ikke har det som en værdi, at den bedste konstellation er mor og far , synes jeg så intet, har med at gøre om de forældre, der så er, er lige vigtige. For selvfølgelig er alle forældre til et barn lige vigtige om, det sp er en af hvert køn eller to af samme køn.

Tror du misforstod det jeg skrev. For mig handler det her slet ikke om at være en kernefamilie, men om at barnet har mindst én mor og mindst én far. Det kan jeg ikke se har noget med værdier at gøre, det handler for mig at se mere om hvorvidt man forstår og anerkender, at repræsentation af begge køn er vigtige i et barns opvækst. Derfor tror jeg som sagt også man kommer rigtig langt med alternative faderfigurer. Men det bliver altså bare ikke det samme som at have en far. Og det kan der være mange grunde til at et barn ikke får. Barnets far kan dø eller af den ene eller anden grund være fraværende i barnets liv. Men lige hér taler vi om, at man fuldstændig bevidst og frivilligt fratager barnet en far, selvom man har tid til at nå at finde én inden man bliver gravid. Og så er der den del med det biologiske ophav. Børn som bliver til med donorsæd, men som har en anden mand end donoren som far, kan helt sikkert også godt have en reaktion på, at deres far ikke er deres biologiske ophav. Men de har dog en far at spejle sig i i deres liv. 

Næ jeg tror ikke, at jeg misforstod noget som helst. For mig advokerer du stadig for et hetronormativt synspunkt, der tager udgangspunkt i kernefamilien og dens værdier, hvor der skal være en far/en mand og en mor/en kvinde. Og det er fra mit udgangspunkt ikke nødvendigt. Jeg kender fx mange velfungerende lesbiske par med børn og der er jo slet ikke en mand i billedet. De har jo altså også alle fravalgt en far til deres barn bevidst. Generelt mener jeg, at vi overvurderer forskellen på kønnen og tillægger dem for stor vægt/værdi ;) 

Så det er heteronormativt at være flere mødre og én far eller omvendt? Eller at være flere mødre og flere fædre for den sags skyld. Så forstår vi godt nok begrebet heteronormativt forskelligt. Er du selv opvokset uden en mor eller far, siden du mener at kunne sige at kønnene ikke har den store betydning? 

Nej det er det som udgangspunkt ikke, men din insisteren på, at det er bedst med minimum en af hvert køn er.  Det er jo ikke sådan de fleste lesbiske par i dag gør, hvor det er blevet muligt at få fertilitetsbehandling med donor. 

Næ, men jeg mener, så heller ikke det er nødvendigt at have det for at have en holdning til kønnets betydning. Jeg mener generelt, at vi i alle dele af samfundet ikke kun i familien tillægger kønnet en alt for stor betydning, men nu er jeg også af den holdning af de fleste af de ting vi tillægger kønnet er en social konstruktiv og ikke en biologisk. 

Ville du også sige til de børn og voksne børn, der er mærkede af at mangle og at have manglet en far eller mor, at de tillægger kønnet en alt for stor betydning? Og har du i øvrigt noget bevis for, at det ikke har nogen betydning for et barn at mangle en mor eller far? Hvis nej, hvad får dig så til at mene det? At mange vælger at stifte familie på den måde betyder jo ikke at det er det bedste for børnene. Og at vi generelt tillægger kønnet for stor værdi i samfundet er, som en anden også skriver, en helt anden diskussion. Det har ikke nogen sammenhæng med hvorvidt det påvirker et barn ikke at have en far eller mor. 

Bevis? Har du bevis for at det er skadelig for barnet? Hvis du er interesseret i området findes der blandt andet denne bog: https://www.amazon.co.uk/Modern-Families-Parents-Children-Family/dp/1107650259 Den konkluderer, at det er ligeså godt at vokse op i alternative familieformer herunder solomødre, som en kernefamilie. Du kan sikkert også finde forskning, der er uenig. Min erfaring er, at på så nyt et område er der sjældent enighed. 

Jeg kan også se, at aktører på område fx børns vilkår i, at det ikke er skadeligt for barnet.
https://www.etik.dk/kultur-og-etik/boern-af-solomoedre-trives-lige-saa-godt-som-andre-boern

Det er således ikke entydig en dårlig ting, som skader barnet, som du umiddelbart mener. 
Samtidig viser forskning jo også, at det ofte er bedre for barnet at vokse op med akademiker forældre, men derfor forbyder vi jo ikke alle andre at får børn eller dømmer dem som dårlige forældre. 

Hvornår er det her blevet en debat om trivsel? Jeg har da på intet tidspunkt sagt, at soloforældre og forældre af samme køn ikke magter forældreskabet ligeså godt som forældre af modsat køn, hvorfor det sidste du skriver om at dømme folk som dårlige forældre heller ikke giver nogen mening. Og jeg har da heller ikke nogen steder overhovedet påstået at det skader barnet at mangle en forælder. Du er godt nok hurtigt ude med beskyldningerne. Jeg synes bare det er egoistisk at fratage sit barn en forælder af den grund at man ikke gider finde én. Hvis det ikke er muligt at finde én pga for eksempel tidspres, så har jeg ingen fordømmelse omkring det. Og det skyldes ene og alene, at jeg ved at det kan gøre en forskel for det voksne donorbarn om forældrene har valgt at h*n ikke skulle have en far, eller om det var den eneste mulighed at h*n ikke skulle have en far.

Du bliver ved med at snakke om at jeg går ind for heteronormativitet, selvom det ikke er dét jeg argumenterer for. Jeg ved ikke hvilken ordbog du har kigget i, da du ikke skriver det, men i andre ordbøger står der altså, at heteronormativitet vedrører en forventning om at være heteroseksuel, og ikke andet. Kan du ikke se det absurde i at kalde en regnbuefamilie med forældre af begge køn for heteronormativ? Og kan du omvendt ikke se det absurde i at kalde en familie som min for ikke-heteronormativ? For jeg er solomor, men jeg har været i et heteroseksuelt forhold med min datters far. Så hvis du insisterer på at sammenholde seksuel orientering med familiekonstellation, så er vi mange der stikker udenfor dine definitioner. 

Hvis ikke det er en debat om hvad der er bedst for barnet bl.a. i forhold til trivsel, hvorfor så overhoved debattere det? Du bruger udtryk som mærket for livet  hvis det ikke handler om trivsel, hvad gør så? 

Og så kan jeg virkelig ikke  hvordan tidspres skulle være et bedre argument end, at man mener, at en anden familiekondtelation er bedre for en selv. At du kender en enkel donorbarn, hvor det var vigtigt betyder jo langt fra, at det er vigtigt for alle donorbørn. Der er mange forskellige ting, der er vigtige for forskellige mennesker, men derfor bliver det jo ikke minimumskrav forældreskabet.

Jeg har sådan set bare brugt den danske ordbog, som er den normale at bruge: https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=heteronormativ

Det jeg siger er, at det er et hetronormativt udgangpunkt at insistere på, at en barn skal have en far og en mor. Hvilket alle børnene har i dine eksempler. Dit barn har jo stadig en far,  selvom du ikke bor eller er sammen med faren til barnet. Så du falder jo netop ikke uden for normen. 

Og min datter har ikke sin far, for han har valgt ikke at være en del af hendes liv. Så jo, vi falder udenfor normen, men vores familie er jo så samtidigt opbygget på et heteroseksuelt forhold. Så det giver simpelthen ikke mening at kæde familiekonstellation sammen med seksuel orientering, igen medmindre der skal være en masse der falder udenfor kasserne. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
03.juli 2020 kl. 09:26
#72
Luk
Medlem siden 15-11-2019
43 skrevne indlæg
  Online
03-07-2020 09:26
Luk
Medlem siden 15-11-2019
43 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Undskyld mig, men hvad skriver du så?

"Ville du også sige til de børn og voksne børn, der er mærkede af at mangle og at have manglet en far eller mor,"

Og nu skriver du " kan være en stor smerte eller sorg"

For mig giver det i hvert fald ingen mening, det du skriver, hvis det hverken handler om barnets trivsel eller mærker/påvirker dem for livet. For så kan jeg faktisk slet ikke se, hvilket problem du overhoved mener, der er. 

Og valget er da ikke mere eller mindre bevidst om morgen er 20, 25, 30 eller 35 år. ligegyldig alder har man som solomor med donor valgt at få et barn uden en far. Så jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor det ene er mere i orden end det andet. Hvorfor skal man død og pine bruge 15 år på at forsøge at finde en mand/far, man ikke ønsker i sit liv? 

Dit sidste spørgsmål giver simpelthen ikke mening. For nej selvfølgelig vil jeg ikke undvære min far, som jeg er har kendt hele mit liv og elsker, ligesom jeg ikke vil undvære mine 3 søskende, men derfor bruger jeg det stadig ikke som argument for, at andre minimum skal have 4 børn for, at deres børn ikke skal undvære noget, jeg ikke ville have undværet. Jeg er også ret sikkert på, at hvis du spørger de børn af lesbiske par, jeg kender, om de vil undvære deres medmor for en far, så vil de ikke bytte det menneske, der har elsket dem og taget sig af dem fra små for nogen anden bare, fordi det så er en mand.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
03.juli 2020 kl. 09:31
#73
Luk
Medlem siden 15-11-2019
43 skrevne indlæg
  Online
03-07-2020 09:31
Luk
Medlem siden 15-11-2019
43 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Men det jo hele den grundlæggende kritik af kernefamilien, som det heteronormative begreb i sin tid udsprang af, netop at den gør det meget svært for mange at leve op til normerne. Den kritik er jo hele årsagen til den enorme udvikling, vi har set i former for familiedannelser fra 90´er, som særlig har taget fart efter 2000. I dag er der jo netop mange familieformer, som bliver anerkendt, som ville blive være blevet set voldsomt ned på i 80´erne. Herunder netop ikke kun homoseksuelles familiedannelse, men også skillsmissefamilier og enlig mødre. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
27.oktober 2020 kl. 11:42
#74
Luk
Medlem siden 07-03-2020
63 skrevne indlæg
  Online
27-10-2020 11:42
Luk
Medlem siden 07-03-2020
63 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Du skriver du er klar til at klare alle opgaverne omkring det? Men du VED ikke hvad der venter. Du ved ikke hvilket slags barn du får, hvilken graviditet du får, hvor meget 'skade' den gør på din krop/fødslen gør. 

Jeg siger det ikke for at fortælle dig hvad du skal eller ikke skal, det er helt op til dig, men du ANER ikke hvad der kommer. Det gør ingen der ikke har børn selv.

Jeg vil aldrig anbefale at gøre det alene, for det er 'hårdt' nok i sig selv når man er 2. :)

 

Anmeld
Svar
Mor til 2, gift med kvinden i mit liv, projekt baby nr. 3. Første IUI d. 24.09.20, testdag d. 08.10.20. Negativ blodprøve. 2. IUI forsøg d. 30.10.20, testdag d. 13.11.20. Negativ blodprøve. 3. IUI forsøg d. 03.12.20, testdag d. 18.12.20.
Godt skrevet
2
Mor til 2, gift med kvinden i mit liv, projekt baby nr. 3. Første IUI d. 24.09.20, testdag d. 08.10.20. Negativ blodprøve. 2. IUI forsøg d. 30.10.20, testdag d. 13.11.20. Negativ blodprøve. 3. IUI forsøg d. 03.12.20, testdag d. 18.12.20.
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere